Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


21.03.2019

Звіт міського голови про роботу Гребінківської міської ради та її виконавчих органів в 2018 році (ЧАСТИНА 2)


Міський голова звітував перед громадою міста про результати роботи у 2018 році


У період з 01 червня по 20 червня 2018 року на базі закладів загальної середньої освіти громади функціонувало 6 пришкільних таборів з денним перебуванням, в яких послугами відпочинку було охоплено 475 дітей шкільного віку, з них 202 дитини, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

З бюджету громади на організацію гарячого харчування дітей у пришкільних таборах було використано 169 тис. 260 гривень, що дозволило забезпечити дворазовим гарячим безоплатним харчуванням дітей без
батьківської плати. Середня вартість харчування у пришкільних таборах становила 36 грн. 42 коп.

Всі діти, які потребували підвезення до пришкільних таборів, підвозилися шкільними автобусами. Транспортні послуги надавалися за рахунок бюджету громади.

Відповідно до Програми було використано 385 тис. 579 грн (з них 285 тис. 773 грн. – бюджет ОТГ та 99 тис. 805 грн. – обласний бюджет) на придбання путівок в позаміські табори для дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, а також на механізм відшкодування частини вартості путівки. Дані кошти дали можливість охопити організованими формами відпочинку та оздоровлення 88 дітей громади.

Всього оздоровчо-відпочинковими послугами охоплено 587 дітей, з них 264 діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

В 2018 році 55 дітей Гребінківської ОТГ отримали грошові винагороди в рамках Програми роботи з обдарованою молоддю. На реалізацію заходів Програми з бюджету ОТГ витрачено 111 тис. 380 гривень. Мета програми полягає у створенні умов для надання системної підтримки обдарованої молоді, її творчого, інтелектуального, духовного і фізичного розвитку.


Звіт голови Віталія Колісніченко перед громадою Гребінківщини

 
Відповідно до Програми грошові винагороди учням-переможцям та призерам обласних олімпіад з базових дисциплін, учням-переможцям та призерам обласного етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України становили:
  • за І місце - 10 000 гривень,
  • за ІІ - 2 000 гривень,
  • за ІІІ - 1 000 гривень.
Загальна кількість переможців - 12, з них:
  • ІІ місце - 2 призера,
  • ІІІ місце - 10 призерів.
Переможцям та призерам Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів, фестивалів за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури України, Міністерства молоді та спорту України становило: за І - 500 гривень, за ІІ - 400 гривень, за ІІІ - 300 гривень.

Загальна кількість переможців та призерів - 27 вихованців, з них: І місце – двадцять одна дитина, ІІ місце - 2 призера, ІІІ місце- 4 призера.

Учням-переможцям та призерам спортивних змагань Міжнародного та Всеукраїнського рівня, кандидатам в збірні команди України, членам збірної команди України в індивідуальному заліку становило:
  • за І місце - 1000 гривень,
  • за ІІ місце - 700 гривень,
  • за ІІІ місце - 500 гривень.
Серед даної категорії:
  • І місце - 5 дітей,
  • ІІ місце - 1 дитина.
Всього учнів-переможці та призери отримали кошти в сумі 49тис. 400 гривень.

В рамках Програми роботи з обдарованою молоддю, протягом року 4 вихованцям ДЮСШ за індивідуальні досягнення виплачувалася щомісячна стипендія в розмірі 500 гривень. За рік учні-стипендіати отримали стипендію на суму 14 000 гривень.

Відповідно до Програми грошові винагороди педагогічним працівникам, які підготували учнів-призерів та переможців обласних олімпіад з базових дисциплін та обласного етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науководослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, Всеукраїнських фестивалів, конкурсів, спортивних змагань виплачувалися до Дня працівника освіти. Загальна сума виплачених сертифікатів становила 40 тис.700 гривень.

Грошові винагороди отримали 24 педагогічних працівника.

Одним з головних завдань Гребінківської міської ради було і є забезпечення соціально-економічного та культурного розвитку територіальної громади міста, а тепер вже і сільських громад, що увійшли до складу Гребінківської ОТГ, соціального захисту найбільш вразливих верств населення, забезпечення підтримки діяльності районних закладів охорони здоров’я та районного центру територіального обслуговування населення. Так крім переданих в повному обсязі коштів державної медичної субвенції (2 млн. 584 тис.100 грн) районному бюджету на утримання Гребінківського районного центру первинної медико-санітарної допомоги, додатково з бюджету ОТГ на утримання даного закладу передано районному бюджету 2 млн. 395 тис. 800 грн.

На утримання Гребінківської центральної лікарні крім державної медичної субвенції (6 млн. 190 тис. грн.) переданих районному бюджету в повному обсязі, додатково з бюджету ОТГ на забезпечення функціонування районної лікарні виділено 2 млн. 680 тис. 300 грн. Засновником даних закладів охорони здоров’я на сьогоднішній день є районна рада, як і районного територіального центру з обслуговування населення, на утримання якого в 2018 році Гребінківською міською радою з бюджету громади передано 2 млн. 627 тис. 287 грн. Таким чином було забезпечено оплату праці 23 соціальних працівників, які обслуговують на дому 285 осіб – жителів ОТГ, а також забезпечило надання інших соціальних послуг 1381-у мешканцю ОТГ.

Відразу як тільки була утворена Гребінківська об’єднана громада ми взяли на себе відповідальність та прийняли до комунальної власності Гребінківської об’єднаної громади всі заклади освіти та культури, які розміщені на території громади. Це означає, що з 1 січня 2018 року міська рада стала засновником цих закладів і відповідно здійснювала їх утримання. За рахунок бюджету Гребінківської ОТГ утримується 22 заклади освіти та культури. Серед них 4 заклади дошкільної освіти, 6 закладів загальної середньої освіти, 3 заклади позашкільної освіти.

В дитячих садках утримується 445 вихованців («Веселка» - 300 дітей, «Теремок» - 110 дітей, «Струмочок» с. Слободо-Петрівка – 21 дитина, «Чебурашка» с. Мар’янівка – 13 дітей).

З бюджету Гребінківської міської об’єднаної територіальної громади на утримання закладів дошкільної освіти у 2018 році проведено видатки на суму 8 млн.843 тис.12 грн. З цих коштів основні видатки були направлені на заробітну плату та нарахування на неї – 6 млн.259 тис.206 грн. (71% всіх видатків) на оплату теплопостачання, енергоносіїв та водопостачання – 812 тис.990 грн. (9%); на придбання продуктів харчування 876 тис.139 грн. (10%).

Зазначу, вартість харчування становить 42 грн. 56 коп., з яких батьківська плата 50% по місту, 30% по селу). Безкоштовним харчуванням забезпечено 34 дитини пільгових категорій.

Крім цього значні кошти були направлені на придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентаря на загальну суму 513 тис. 911 грн (473 тис.618 грн. по загальному фонду та 40 тис.293 грн. по спец.фонду).

За рахунок цих коштів було придбано для дитячого садочку «Веселка» меблі, ліжка, кухонне обладнання та постільну білизну на суму – 283тис.900 грн., швейну машинку( 6 тис. грн.); для дитячого садочку «Теремок» - ноутбук (11 тис.грн.).

Протягом року, в залежності від потреби, закуплялись миючі засоби, медикаменти, дезінфікуючі засоби, господарські товари. На 180 тис. 540 грн. було профінансовано інших послуг, які надавалися
закладам дошкільної освіти громади.

Немало зроблено в плані покращення стану приміщень дошкільних навчальних закладів та метеріально-технічного забезпечення їх. Зокрема, за минулий рік за рахунок коштів субвенції з державного бюджету на соціальноекономічний розвиток території та співфінансування з місцевого бюджету дитячому садочку «Веселка» були проведені капітальні ремонти: приміщень середньої групи А (859тис.400 грн.), середньої групи Б (899тис. 200. грн.), старшої групи Б (916тис.700 грн).

До речі, з 10 груп ‒ уже в п’яти проведено такі ремонти. Також проведено капітальний ремонт будівлі закладу дошкільної освіти “Струмочок” з улаштуванням пандусу на суму 186 тис. 900 грн. Величезною проблемою для багатьох батьків м. Гребінки ‒ є черги в дошкільні заклади. Ми в минулому році зробили значний крок для ліквідації і цієї проблеми. Зокрема, 6 сесією Гребінківської міської ради від 24 квітня 2018 року, було прийнято рішення про відкриття другої молодшої групи “В” у закладі дошкільної освіти “Веселка”. Тепер ще тридцять діток нашої громади мають змогу відвідувати дошкільний заклад.

Запевнюємо, що в цьому році ми подолаємо проблему- черг до дитячих садочків. Адже, міською радою в минулому році було прийнято рішення про проведення капітального ремонту приміщення філії Гребінківська ЗОШ І-ІІ ст. №1 з облаштуванням в ньому дитячого садочку.

В минулому році на проведення цих робіт було витрачено 531тис.300 грн..

В цьому році вже виконано ремонтних робіт на 738тис.500 грн. Ми практично закінчуємо капітальний ремонт цього приміщення.

Зараз ідуть роботи по ремонту самого харчоблоку. Для цього в бюджеті громади передбачені кошти в сумі 200 тис. грн.. В 2017 році районною радою, райдержадміністрацією, районним відділом освіти було прийнято рішення і розпочаті роботи в цьому приміщенні: замінено покрівлю, вікна та двері. Було використано коштів на суму десь близько 1 млн. 300 тис. грн. (точну суму не знаємо). Але на цій стадії ремонту, все і закінчилось.

Тому міською радою, було прийняте рішення по затвердженню проведення цих робіт. І уже, на сьогодні, для проведення капітального ремонту витрачено 1 млн. 269тис.800 грн.: заплановано 200 тис. грн. для поточного ремонту харчоблоку. А також потрібно ще щось робити із фасадом цього приміщення. Крім цього немалі кошти потрібні і для придбання меблів, обладнання, постільної білизни і т.д. Про те можемо розраховувати, що з 1 вересня, а може й раніше, в дію вступить ще один дошкільний заклад, який розрахований на дві різновікові групи (60 діток). Це дасть змогу охопити всіх дітей громади дошкільною освітою і гребінчани назавжди забудуть, що таке черги в заклади дошкільної освіти. Тому, уже зараз можна іти в наш відділ освіти і подавати заяви про прийом в цей заклад.

Як бачите, всього на капітальні ремонти дошкільних закладів в минулому році було витрачено 3 млн. 393 тис. 500 грн.

Міська рада і надалі буде робити все для покращення, в першу чергу, матеріально-технічного забезпечення дошкільних закладів. Це завершення капітального ремонту нового закладу дошкільної освіти, проведення капітального ремонту приміщення їдальні та кімнати для прання дитячого садочку “Теремок”, закупівлю меблів та обладнання, проведення поточних ремонтів, облаштування ігрових майданчиків. Дані роботи вже розпочаті.

Виготовляємо проект на проведення капітального ремонту їдальні та кімнати для прання дитячого садочку «Теремок». 12 березня завезли для дошкільних закладів «Веселка», «Теремок» в т.ч. для нового дошкільного закладу меблі та постільну білизну на суму 338тис.800грн.

На території громади, діють 6 закладів загальної середньої освіти. В минулому році Гребінківську ЗОШ І-ІІІ ст. №4 було визначено

Опорним закладом, до неї приєднано три загальноосвітніх школи І-ІІ ступенів як філії:
  • Гребінківська ЗОШ І-ІІ ст. №1,
  • Гребінківська ЗОШ І-ІІ ст. №2,
  • Мар’янівська ЗОШ І-ІІ ст.
Багато спірних питань було в зв’язку із реорганізацією цих закладів.

Взагалі 2018 рік багато в чому був присвячений освіті. Нам були передані 6 шкіл І-ІІІ ступенів в занедбаному стані, де ремонти проводились протягом останніх десятьоліть в основному косметичні. Шість закладів загальної середньої освіти нереформовані, не оптимізовані. В 2018 році випускників 11 класів по 6 школах
ОТГ було 76.

Питання чи потрібні були для цього вісім 11-х класів по цих школах?!
Але уже сьогодні ми бачимо, що ідемо вірним шляхом, адже на часі переведення шкіл на автономне обслуговування, а саме головне ‒ це переведення учнів 10-11 класів на профільне навчання. Профільним навчанням охоплено 89 учнів у двох напрямках: філологічний та математичний.

Всього в закладах загальної середньої освіти громади навчається 1398 учнів, в тому числі
  • Опорний заклад Гребінківська ЗОШ І-ІІІ ст. № 4 ‒ 554,
  • Філії Гребінківська ЗОШ І-ІІ ст. № 1 ‒ 128;
  • Філії Гребінківська ЗОШ І-ІІ ст. № 2 ‒ 131;
  • Філії Мар’янівська ЗОШ І-ІІ ст. ім. Є.П. Гребінки ‒ 49;
  • Гребінківська гімназія ‒ 444;
  • Слободо-Петрівська ЗОШ І-ІІІ ст. ‒ 92.
Середня наповнюваність наших класів ‒ 17 учнів, тоді як розрахункова ‒ 20,5 учня.

Саме від терміну “наповнюваність класів”, фактичної наповнюваності залежить розмір освітньої субвенції з державного бюджету на оплату праці педагогічних працівників наших шкіл. В минулому році розмір освітньої субвенції становив 19 млн. 194 тис. грн. Через невідповідність фактичної наповнюваності до розрахункової цих коштів недостатньо, щоб в повному розмірі профінансувати видатки на зарплату педагогічних працівників (державна субвенція забезпечила виплату заробітної плати на 64 % від потреби).

Надбавка за престижність праці, максимальна величина її в минулому році мала становити 30%.(державна субвенція взагалі не передбачала виплати за престижність, оскільки наповнюваність класів низька. В травні минулого року цю надбавку було збільшено з 5% до 10%, залучивши додатково кошти із міського бюджету, але хотілося б, щоб вона була максимальною. Тому це питання на особливому контролі і обов’язково поетапно буде вирішимо.

Всього на утримання закладів загальної середньої освіти громади в минулому році було профінансовано 28 млн. 954 тис. грн. по загальному фонду. 19 млн. 194 тис.грн. ‒ це освітня субвенція, 9 млн. 760 тис. ‒ кошти місцевого бюджету.

Основні видатки були спрямовані на заробітну плату та нарахування на неї ‒ 24 млн. 87 тис. грн. (83%); на оплату теплопостачання, водопостачання, електроенергії та газу ‒ 2 млн. 370 тис. (8,2 %); на придбання продуктів харчування ‒ 519тис. 300 грн (1,8%). Відповідно до рішення виконавчого комітету Гребінківської міської ради 180 учнів пільгових категорій було забезпечено безкоштовним харчуванням із розрахунку 19,31 грн. на одного учня.

Значна сума коштів міського бюджету були направлені на придбання предметів, обладнання, інвентаря, паливно-мастильних матеріалів, оплату послуг, в т.ч. і проведення поточних ремонтів ‒ 1 млн. 886 тис. (6,5%).

Для того, щоб вирішити всі проблеми загальної середньої освіти не вистачило б коштів в десятки разів більших. Разом з цим все, що було зроблено в закладах загальної середньої освіти громади минулого року по їх ремонту та зміцненню матеріально-технічної бази, не робилося раніше десятиріччями.

Так, у 2018 р. за рахунок коштів субвенції з державного бюджету та коштів місцевого бюджету було проведено:
- технічне переоснащення внутрішньої системи опалення будівлі філії Мар’янівська ЗОШ І-ІІ ст. ім.Є.П.Гребінки на суму 401тис.300грн;
- капітальний ремонт в’їзду та тротуарів Гребінківської гімназії на суму 904тис.100грн.;
- капітальний ремонт тротуарів Опорного закладу Гребінківська ЗОШ І-ІІІ ст.№4 на суму – 716тис.200грн;
- капітальний ремонт приміщення Гребінківської гімназії із заміни віконних та дверних блоків на суму – 578тис.100грн.;
- капітальний ремонт приміщення спортзалу Гребінківської гімназії на суму 101 тис. грн.;
- встановлено комплекс для очистки води в Опорному закладі на суму 195 тис.600 грн.;

Розпочато у 2018 році і вже завершено у цьому році такі роботи, як:
 
- капітальний ремонт приміщення філії Мар’янівська ЗОШ І-ІІ ст. із заміни віконних блоків на суму 103тис.200 тис.грн.;
- капітальний ремонт приміщення філії Гребінківська ЗОШ І-ІІ ст.№1 із заміни віконних блоків на суму 194тис.500.грн.

Виготовлено проектну документацію і вже частково передбачені кошти в 2019 році на поточні роботи:
 
- капітальний ремонт коридору першого поверху Опорного закладу, проектна вартість робіт 1 млн. 400 тис. грн. та санвузла (вартість робіт 257 тис. 300 грн.), технічне переоснащення внутрішньої системи опалення – проектна вартість робіт 739тис.700 грн.;
- технічне переоснащення внутрішньої системи опалення Гребінківської гімназії, проектна вартість робіт – 370тис.900 грн.

Виготовляється проектно-кошторисна документація на капітальний ремонт приміщення початкової школи Гребінківської гімназії із заміни віконних та дверних блоків та ремонту даху.

В минулому році за рахунок коштів державної субвенції та співфінансування із міського бюджету було придбано інтерактивне обладнання, телевізори, музична апаратура для Опорного закладу на суму 281тис.700 грн. та закуплено меблів на суму – 334тис.400 грн.

За рахунок коштів місцевого бюджету для закладів загальної середньої освіти громади було, мабуть, вперше за десятки років придбано лабораторні комплекти та хімічні реактиви на суму 162 тис.700 грн.

Всього на капітальні ремонти та капітальні придбання закладам загальної середньої освіти у 2018 році було витрачено коштів відповідно 3 млн.200 тис.грн. та 616 тис.100 грн.

Значним викликом для міської ради, як засновника, було впровадження в наших школах Нової Української школи. Необхідно було за досить короткий час підготувати 8 початкових класів до нового навчального року. Ми думаємо, що нам це більш-менш вдалося. За рахунок коштів субвенції з державного бюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної середньої освіти «Нова Українська Школа» та коштів місцевого бюджету закуплені сучасні меблі:
  • одномісні столи, стільці, шафи, комп’ютерні столи на суму 250тис. 500 грн.,
  • комп’ютери та багатофункціональні пристрої на суму 180 тис. 200 грн.;
  • інтерактивне та дидактичне обладнання на суму 340 тис.700 грн.;
  • килимові покриття на суму 13тис.600 грн.
Всього на потреби НУШ було використано 785 тис. грн. В цьому році ми уже розпочали процес підготовки наших закладів освіти до нового 2019 – 2020 навчального року. Зокрема для майбутніх перших класів наших шкіл, а їх буде 8, закуплено і розвезено по школах меблів на суму 428 тис. 700 грн.

Начебто багато і зроблено. Але залишилося й багато проблем над якими будемо продовжувати працювати.
На території громади знаходяться 3 позашкільних заклади, які забезпечують емоційний, фізичний та інтелектуальний розвиток особистості, формування її компетентностей у вільний час. Це Центр дитячої та юнацької творчості, Станція юних техніків, Дитяча юнацька спортивна школа.

В ДЮСШ нараховується 10 груп чотирьох відділень: легкої атлетики, футболу, настільного тенісу, гандболу. Всього навчається 245 учнів. Учні ДЮСШ тренуються на базі КЗ «Спортивний комплекс міста Гребінки».

За 2018 рік учні ДЮСШ брали участь в 162 спортивно-масових заходах:
  • матчеві зустрічі – 10;
  • міські та районні змагання – 24;
  • обласні змагання – 88;
  • всеукраїнські – 10;
  • чемпіонати України – 12;
  • міжнародні змагання – 2;
  • навчально-тренувальні збори – 3.
На спортивній базі м. Гребінка проведено 77 змагань, в тому числі змагання з легкої атлетики пам’яті Героям Гребінківщини, до Дня фізичної культури і спорту, Дня олімпійського бігу, гандбольний та футзальний турніри пам’яті тренерів м. Гребінка.

Зусиллями ДЮСШ Гребінківщина за 2017-2018 навчальний рік зайняла третє місце в змаганнях обласної Спартакіади школярів серед районів Полтавської області.

Заступник директора з навчально-тренувальної роботи Жила Володимир Леонідович є членом тренерського штабу національної збірної команди України з дівочого футзалу. Його вихованки входять до складу національних збірних команд України з дівочого та жіночого футзалу.

У минулому році рішенням сесії міської ради було відкрито відділення настільного тенісу. Вихованці секції (тренер-викладач Чумарна Оксана Іванівна) є неодноразовими призерами та чемпіонами області, з них Барабаш Олександр і Чумарна Софія є абсолютними чемпіонами області. Барабаш Олександр був переможцем і призером Чемпіонату України серед кадетів, учасник Чемпіонату Європи серед кадетів у м. Страсбург (Франція), є членом збірної команди України серед кадетів. Також Барабаш Олександр і Жила Роман в командному заліку є призерами Чемпіонату України "Дитяча ліга". Чумарна Софія призерка Чемпіонату України серед міні кадетів в парному розряді. В січні цього року Барабаш Олександр, Чумарна Софія, Пелих Юлія брали участь у відкритому Чемпіонаті Угорщини серед кадетів, де в командному заліку команда хлопців
посіла 9 місце з 47 команд учасниць.

На фінансування спортивної школи в 2018 році було витрачено із бюджету громади 2 млн.200 тис грн, з яких ‒ 796тис.900 грн видатки на зарплату (36 %), сплата комунальних послуг 1 млн.180 тис. грн (54 %) закуплено спортивного інвентаря та обладнання на суму 50 тис.900 грн; на оплату харчування, проїзду та проживання учнів та викладачів школи, які брали участь в змаганнях всіх рівнів та тренувальних зборів 161 тис.700 грн. Нами, мабуть, вперше було прийнято рішення проводити оплату всіх заходів.

У Центрі дитячої та юнацької творчості протягом року діяло 9 гуртків естетичного напрямку, це вокальний, образотворчого та декоративно – ужиткового мистецтва. Всього у 2018 році Центр відвідувало 183 вихованці.

Протягом 2018 року вихованці Центру були переможцями обласних та
міжнародних конкурсів.166 вихованців Станції юних техніків займались у 6 гуртках технічного напрямку. Вихованці станції юних техніків приймали участь в різних конкурсах всеукраїнського, міжнародного рівня та здобули не одне призове місце.Основні проблеми: застаріла матеріально-технічна база, необхідність
проведення капітальних ремонтів приміщень. І над цим будемо працювати уже в
цьому році.

Всього на утримання закладів позашкільної освіти в 2018 р. з місцевого бюджету було виділено 5 млн. 700 тис. грн. Це не малі кошти, але ми тільки за розвиток позашкільної освіти, за те, щоб діти ішли з вулиць і були зайняті в позаурочний час.

В 2018 році велика увага приділялася методичній роботі в закладах освіти, яку було організовано методичним кабінетом відділу освіти міської ради.

Методичним кабінетом проведено 5 майстер-класів, 1 тренінг для вчителів та керівників навчальних закладів тренером з ІТ, засновником Центру нової освіти, Івановим І.

Забезпечено підвищення кваліфікації 29-ти педагогічних працівників.
Проводилися зустрічі з авторами підручників шкільних дисциплін: історії; української мови та літератури; хімії.
Протягом року також було проведено зустрічі з викладачами вищих навчальних закладів; моніторингові дослідження знань учнів з різних шкільних предметів; конкурс “Учитель року-2019”, до речі переможець місцевого етапу в номінації «Вчитель інклюзивного класу» Юрченко Ірина Валентинівна на обласному рівні увійшла у п’ятірку кращих педагогів області; шкільні олімпіади і конкурс з української мови (ім. Петра Яцика та ім. Тараса Шевченка) та ряд інших конкурсів

Нещодавно підписано Угоди про співпрацю між директорами шкіл та Київським національним університетом ім. Тараса Шевченка.

В період з вересня по грудень 2018 року розпочато співпрацю з видавництвами щодо постачання підручників для учнів 4 та 7 класів (за кошти місцевих бюджетів) та забезпеченню шкіл Гребінківської ОТГ (близько 80 %) на 2018-2019 навчальний рік.

Намагаючись іти в ногу із вимогами часу рішення Гребінківської міської ради в 2018 році було створено інклюзивно-ресурсний центр, який розпочав свою роботу фактично в листопаді минулого року. Основне завдання роботи центру ‒ це робота з дітьми з особливими освітніми потребами. Крім цього в наших школах працює 5 класів інклюзивної освіти, в яких навчається 6 дітей.

В кінці минулого року за рахунок коштів субвенції з державного бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами та співфінансування з бюджету громади було придбано на суму 148 тис.800 грн. - інтерактивне обладнання та меблі.

На сьогодні розробляємо проект по капітальному ремонту частини приміщення Гребінківської гімназії (початкова школа) під ІРЦ. Думаємо, що до кінця року з цим завданням ми справимося і хотілося б, щоб кошти, які сюди вкладаємо дали свою віддачу.

Як бачите, всього на утримання освітньої галузі в громаді у минулому році витрачено 51 млн.491 тис. грн., це 46 % бюджету ОТГ.

Виходячи із цих цифр, хотілося б назвати минулий рік ‒ роком освіти, але не можемо цього зробити, тому що в освітній галузі ще дуже багато проблем над якими треба працювати.

У 2018 році на утримання міської ради було передано дев’ять закладів культури: Гребінківська дитяча музична школа; Гребінківський народний краєзнавчий музей; Гребінківський міський будинок культури; Слободо – Петрівський та Мар’янівський сільські будинки культури; створено Гребінківську міську публічну бібліотеку, якій підпорядковані Мар’янівська, Слободо – Петрівська та Оржицька бібліотеки-філії. Гребінківська дитяча музична школа

У 2018 році на утримання Гребінківської дитячої музичної школи використано 2 млн. 608 тис. 543 грн.

В музичній школі навчається 262 учні, які є постійними переможцями та призерами міжнародних, всеукраїнських, обласних, конкурсів та фестивалів.

Звільнено 36 дітей пільгових категорій від плати за навчання. Зменшено на 50% плату за навчання 6 дітям, як особливо обдарованим. У школі діє 4 творчих колективи до складу яких входять викладачі школи
та 8 учнівських колективів. Вокальний колектив «Джерельце» та хореографічний колектив «Забава» у 2018 році здобули звання «Зразковий».

Бібліотечні заклади Гребінківської міської об'єднаної територіального громади

На утримання бібліотечних закладів у 2018 році використано – 990 тис. 149 грн.

Протягом звітного періоду значно покращилась матеріально-технічна база бібліотек, за кошти Гребінківської міської ради придбано оргтехніку, завдяки чому комп’ютеризовано абонемент для дітей Гребінківської міської
публічної бібліотеки.

В бібліотеках постійно проводяться книжкові виставки різної тематики. Протягом 2018 року в бібліотечних закладах громади проведено 117 культурно-освітніх та інформаційно-просвітницьких заходів.

Гребінківський народний краєзнавчий музей

Протягом звітного періоду було проведено 109 екскурсій, 62 культурнопросвітницьких заходів, 13 зустрічей та засідань круглого столу. Музей активно співпрацює з різними громадськими організаціями, закладами освіти.

Гребінківський міський будинок культури та сільські Будинки культури

На утримання клубних закладів у 2018 році використано – 2 млн. 100 тис. 903 грн. Матеріально – технічна база закладів поповнилась на – 60 тис. 260 грн. Закладами культури Гребінківської громади проведено 157 культурномистецьких заходів, на які в рамках Програми соціально-економічного розвитку було використано кошти в сумі – 103 тис. 864 грн.

З метою популяризації творчості нашого земляка поета, байкаря, громадського діяча Євгена Павловича Гребінки та створення позитивного туристичного іміджу Гребінківської громади у першу неділю вересня 2018 року проведено ІІ Міжнародний фестиваль культури «Гребінчині вечорниці», використано – 38 тис. 736 грн.

Під час проведення ІІ Міжнародного фестивалю культури «Гребінчині вечорниці» у Мар’янівському сільському будинку культури відбулось урочисте відкриття музею-кімнати братів Гребінок, на облаштування якого було
використано 54 тис. 400 грн.

Проведено ремонт фасаду Мар’янівського сільського будинку культури та благоустрій прилеглої територій –на суму 124 тис. 929 грн.

За підтримки міської ради народний самодіяльний хоровий колектив «Берегиня» Гребінківського міського будинку культури взяв участь у зйомках телевізійної програми "Фольк-music" на Першому Національному. За бюджетні кошти громади колективу було придбано вишиті сорочки на суму – 21 тис. грн.

В грудні звітного року за кошти бюджету громади придбано штучну ялинку загальною вартістю разом з доставкою – 138 тис. 400 грн., для прикрашання ялинки придбані гірлянди - на суму 23 тис. 760 грн., новорічні прикраси (різнокольорові кулі) - на суму 14 тис. 940 грн. та антивандальну огорожу за 33 тис. 200 грн. Загальна сума – 210 тис. 300 грн.

Але, «вдячні» громадяни розстріляли антивандальну огорожу, зривали ялинкові прикраси, тягли (але не вдалося зірвати) гірлянди. Коли розібрали ялинку виявилося, що не вистачає 38 прикрас (38*90=3420 грн.)

Міською радою проводиться системна робота щодо здійснення державної регуляторної політики. Розробка проектів регуляторних актів виконується із дотриманням принципів державної регуляторної політики. З метою інформування громадськості та залучення її до прийняття важливих регуляторних актів, на офіційному сайті Гребінківської міської ради функціонує розділ «Регуляторна політика», на якому оприлюднюються безпосередньо проекти рішень з аналізами їх регуляторного впливу та прийняті рішення. Регуляторні акти в обов’язковому порядку висвітлюються на сторінках районної газети «Гребінчин край».

В 2018 році було розроблено та схвалено 8 регуляторних актів, які згідно з Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» пройшли процедуру обговорення, були розміщені на офіційному сайті Гребінківської міської ради та в газеті «Гребінчин край».

При виконавчому комітеті створена адміністративна комісія, яка у відповідності до чинного законодавства, протягом 2018 року розглянула 11 адміністративних протоколів. На порушників накладені адміністративні стягнення. Розглядалися протоколи про порушення правил благоустрою територій населених пунктів, порушення правил продажу алкогольних напоїв, пива, слабоалкогольних напоїв неповнолітнім, порушення правил торгівлі на ринках, розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на виробництві.

Протягом року проводилися засідання опікунської ради, яка діє при міськвиконкомі. На засіданнях розглядалися наступні питання: щодо визнання особи недієздатною та призначення їй опікуна; про надання згоди на дарування частини квартири неповнолітній дитині, частини житлового будинку повнолітній особі, в якому зареєстровані неповнолітні діти, про призначення помічника повнолітній дієздатній особі.

У відповідності до змін у чинному законодавстві, органи місцевого самоврядування отримують все більше повноважень. І це в першу чергу в сфері надання адміністративних послуг. У зв’язку з цим при міській раді ще в квітні 2016 року створено відділ ведення Реєстру територіальної громади та реєстрації місця проживання громадян. Відділ надає послугу з реєстрації місця проживання не тільки жителям міста, а й жителям всіх сільських населених пунктів району. Це стало можливим на підставі Договору про співробітництву територіальних громад, який Гребінківська міська рада підписала з усіма 16 сільськими радами району, на сьогодні дві з них об’єдналися з міською радою.

В рамках реалізації Договору протягом 2018 року за наданням адміністративних послуг звернулося - 4211 громадян..

Міська рада та її виконавчі органи приділяють особливу увагу роботі зі зверненнями громадян. У 2018 році до міської ради та її виконавчих органів надійшло 814 звернень громадян, в тому числі від жителів Слободо-Петрівського старостату - 84, Мар'янівського -36.

З 814 звернень, колективних 70.
 
- Вирішено позитивно- 571;
- відмовлено- 23;
- роз'яснено ( надано аргументовані відповіді) -155;
- направлено за належністю- 34;
- звернення , що знаходяться в стадії розгляду- 26;
- звернення, що не підлягають розгляду- 5.
 
За довідками до міської ради в 2018 році звернулася – 8 036 осіб.

Протягом звітного періоду проведено 29 засідань виконавчого комітету, на яких розглянуто та прийнято 493 рішення.

Щодо покращення якості надання адмінпослуг, Гребінківська міська рада – 5 березня п.р. взяла участь, як переможець першого раунду Проекту «ULEAD з Європою: програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку» - створення Центрів надання адміністративних послуг» серед 122 громад з усієї України у підписанні Угоди про партнерство з міжнародною компанією NIRAS.

Це означає міжнародну технічну допомогу у створенні Центру надання адміністративних послуг в Гребінківській ОТГ. За кошти міжнародної підтримки буде забезпечено придбання меблів, оргтехніки, програмного забезпечення та навчання працівників ЦНАПу. За кошти бюджету ОТГ буде проведено ремонт приміщення під ЦНАП. Вже виготовлено проектно-кошторисну документацію, незабаром розпочнуться ремонтні роботи. Через новостворений ЦНАП буде надавитися понад 160 адміністративних послуг.

Усвідомлюючи, що земля є одним з основних джерел поповнення міського бюджету, ми намагалися протягом року слідкувати за ефективним і цільовим її використанням.

Гребінківською міською радою в січні 2018 року було прийняте рішення «Про проведення земельних торгів (аукціону)» відповідно до якого було виставлено на земельні торги у формі аукціону лот № 1 - право оренди (річна орендна плата) на земельну ділянку комунальної власності площею 10,0000 га, для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів енергогенеруючих підприємств, установ і організацій, розташовану за адресою: пров. Пирятинський, 34 В, в м. Гребінка.

За результатами земельних торгів, проведених 29 березня 2018 року продано строком на 20 років право оренди на земельну ділянку комунальної власності.

Переможцем земельних торгів по лоту № 1 стало ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «СОНЯЧНА ЕНЕРГІЯ 2017».

Відповідно до частини 31 ст. 137 Земельного кодексу України, протягом трьох банківських днів після проведення торгів та укладення договору оренди землі, переможець сплатив до місцевого бюджету Гребінківської міської ради кошти за право користування земельною ділянкою за перший рік (12 місяців), яке набуто на торгах, на загальну суму 653 тис. 222 грн.

Слід зазначити що дана земельна ділянка з моменту ліквідації комбінату «Донецький» понад два десятиліття знаходилася в занедбаному стані та від неї не надходило жодного доходу до місцевого бюджету.

Протягом звітного періоду для підприємницької діяльності та промислового виробництва укладено 10 договорів оренди земельних ділянок. Всього укладено 167 договорів оренди земельних ділянок: з них:
  • 89 з фізичними особами
  • 78 з юридичними особами

Декілька слів про плани на майбутнє:

Плануємо продовжити поліпшення матеріально-технічного забезпечення навчальних закладів громади, будемо працювати над підвищенням якості освіти. А також будемо продовжувати працювати над
покращенням благоустрою населених пунктів громади.

Плануємо використати залишок коштів субвенції з державного бюджету на соціально- економічний розвиток громади в 2019 році у сумі 4 млн. 554 тис. 204 грн. А саме:
 
- капітальний ремонт приміщення їдальні та садочка філії Гребінківської ЗОШ І-ІІ ступенів №1;
- технічне переоснащення внутрішньої системи опалення Гребінківської гімназії;
- технічне переоснащення внутрішньої системи опалення нового та старого корпусів опорного закладу Гребінківська ЗОШ І-ІІІ ступенів №4;
- капітальний ремонт санвузла опорного закладу Гребінківська ЗОШ ІІІІ ступенів №4;
- капітальний ремонт коридору 1-го поверху опорного закладу Гребінківська ЗОШ І-ІІІ ступенів №4;
- капітальний ремонт із заміни віконних і дверних блоків та покрівлі будівлі початкової школи Гребінківської гімназії;
- капітальний ремонт кабінету інклюзивно-ресурсного центру Гребінківської міської ради в приміщенні початкової школи Гребінківської гімназії;
- реконструкція внутрішніх електромереж закладу дошкільної освіти “Веселка” з використанням новітніх технологій енергозбереження (сонячних панелей)
 
НА ПОЧАТОК (частина1)

Схожі матеріали:
👁 555
Категорія: Гребінківська міська територіальна громада
Теги: Звіт, міський голова




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ