Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

06.09.2018

Браконьєри за місяць завдали збитків майже на 87 тис. грн, — про роботу Полтавського рибпатруля звітує Оксана Кулинич


Відомство закликає громадян бути свідомими та дотримуватись встановлених правил рибальства


Браконьєри за місяць завдали збитківмайже на 87 тис. грн, — про роботу Полтавського рибпатруля звітує Оксана КулиничУправління Держрибагентства в Полтавській області підвело підсумки роботи за серпень цього року. За місяць патрульні Полтавського рибоохоронного патруля провели 137 рибоохоронних рейдів. Про викриті порушення та завдані збитки розповіла очільниця патруля Оксана Кулинич.

Протягом серпня інспектори викрили 435 порушень зі збитками на 86912,48 грн. Вони вилучили 1598,55 кг водних біоресурсів, з яких за незаконне придбання чи збут — 48 кг. Крім того, у порушників конфіскували 93 (сітні – 90; колючі – 3) заборонених знарядь лову та 152 (сітні – 150; колючі – 1; із застосування електроструму – 1) за актами безхазяйного майна. Всього у браконьєрів затримали 5 транспортних засобів.
 
За підсумками рейдів, 63 справи передали до суду для притягнення осіб до адміністративної відповідальності. Шість справ направлено судами для відкриття кримінальних проваджень.За цей місяць браконьєри завдали серйозних збитків водним біоресурсам. Тому сподіваюсь, що покарання вони понесуть відповідне, — поділилась Оксана Кулинич.

Всього за серпень накладено 76007 грн штрафів, а саме: за постановами судів 60741 грн, за постановами органів рибоохорони 15266 грн. У підсумку стягнуто 26299 грн штрафів, з яких за постановами суду – 12240 грн, за постановами рибоохорони – 14059 грн.

Для прикладу, 7 серпня близько другої години ночі під час проведення рейду на річці Сула оперативна група рибоохоронного патруля в складі заступника начальника відділу рибоохоронного патруля, старшого державного інспектора та головного державного інспектора зафіксувала порушення. Це грубе порушення правил рибальства викрили поблизу с. Малоселецьке, Оржицького району Полтавської області, — розповіла начальниця Управління Держрибагентства в Полтавській області.

Для встановлення особи та спільного оформлення адміністративного матеріалу, так як в діях затриманого вбачаються ознаки частини 2 статті 249 Кримінального кодексу України, на місце викликали оперативну групу працівників Оржицького ВП Лубенського ВП ГУНП в Полтавській області. Оскільки порушена стаття — Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом.

 
Полтавський рибпатруль
 

У дерев'яному човні правоохоронці виявили та вилучили пристрій для перетворювання електроструму, електропідсаку та дві акумуляторні батареї.
 
Горе-рибалка, використовуючи один із найбільш безжалісних та варварських способів рибного браконьєрства, встиг виловити рибу за видами: щука – 20 екз.; сазан – 1 екз.; лящ – 11 екз.; лин – 3 екз.; плітка – 56 екз.; карась сріблястий – 10 екз.; окунь – 4 екз. Порушник завдав збитків на 13 931,00 грн. Досить велика сума, оскільки загальна вага незаконно виловленої риби — 23 кг, — прозвітувала Оксана Кулинич.

Полтавський рибпатруль
 

Також 18 серпня спільно з працівниками Сектору водної поліції на території Сулинської затоки, неподалік с. Липове Глобинського району задокументовано факт браконьєрства. Порушник здійснював незаконний вилов водних біоресурсів трьома лісковими сітками на гумовому човні. Браконьєр виловив 27 кг риби, а саме: одного судака, два сазана, 15 лящів та 46 карасів сріблястих. Своїми діями завдав збитків водним біоресурсам у розмірі 8 002 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині затримали групу осіб за підозрою у вимаганні коштів від громадян (ФОТО)

Через кілька днів, 24 серпня, близько першої години ночі рейдова група інспекторів Полтавськогорибпатруля та працівники сектору водної поліції відділу превенції Кременчуцьке відділення поліції ГУНП в Полтавській області задокументували факт грубого порушення Правил рибальства. Порушник за допомогою мисинової сітки, довжина якої близько ста метрів, та алюмінієвого човна вилов 16 кг риби.

А саме: плітка - 69 екз., лящ - 1 екз., плоскирка - 18 екз. Інцидент стався на території Кам'янського водосховища Кременчука поблизу бара «Старий Томас». Збитки, завдані рибному господарству України, склали 6 647 грн. Даний матеріал занесено до ЄРДР для притягнення до кримінальної відповідальності передбаченої ч.1 ст.249 ККУ.
 
Залежно від ступеня завданих збитків за грубе порушення передбачена не тільки адміністративна, але і кримінальна відповідальність. Впевнений, що покарання неминуче і порушники понесуть відповідальність за вчинені дії. Адже виловлену рибу вже не врятуєш, а зберігати водні біоресурси потрібно, — прокоментував заступник голови Полтавської ОДА Роман Товстий.

Окрім того, 29 та 31 серпня поблизу с. Кліщенці Чорнобаївського району Черкаської області при проведенні рибоохоронної роботи з води вилучили 15 безхазяйних сіток з рибою загальною вагою 113 кг. Рибу виловили за видами: сазан – 13 кг., карась сріблястий – 73 кг., лящ – 27 кг. Довжина ж сіток становить 750 метрів. Всю рибу конфіскували та здали до рибоприймального пункту.


Полтавський рибпатруль
 

Відомство закликає громадян бути свідомими та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти на всеукраїнську безкоштовну «гарячу лінію»: 0-800-50-52-50 або на «гарячу лінію» патруля: 096-907-50-08.
 
Полтавський рибоохоронний патруль


Схожі матеріали:
👁 1018
Категорія: Полтавщина
Теги: Полтавський рибпатруль, рибальство, електропідсака




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ