Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

17.11.2011

Чи не кожний пасажир дизель-потяга № 6064 сполученням «Шевченко – Гребінка» подумав, що 9 жовтня 2011 року він народився вдруге



Порушено кримінальну справу за фактом сходу рухомого складу

Залізниця – важлива галузь виробництва, яка безперебійно покликана працювати, з’єднувати між собою населені пункти, людей, їх долі і серця, не кажучи вже про задоволення потреб у перевезеннях вантажів.

На території Черкаської області проходять сотні кілометрів залізничного полотна, які необхідно утримувати в належному стані.

Та безпека руху на залізниці, як і на інших видах транспорту, залежить як від справності технічних пристроїв, що призначені для нормального функціонування залізниці, так і від бездоганного виконання своїх обов’язків працівниками залізниці, дотримання ними встановлених правил і норм.

Особливі вимоги до тих, хто безпосередньо пов'язаний із безпекою руху – машиністи, помічники, диспетчери. Їх помилки можуть коштувати життя сотень людей. Тому й відповідальність встановлена законом і дисциплінарна, і кримінальна. Яскравим прикладом службової недбалості та безвідповідальності став випадок, що мав місце 9 жовтня 2011 року під час руху вантажного потягу.

Дизель-потяг № 6064 сполученням «Шевченко – Гребінка», як завжди, відправився раннім ранком зі ст. ім. Т. Шевченка. Пасажири, розмістившись у вагонах, гомоніли, читали. У кожного на цей вихідний були свої плани, які за кілька хвилин по тому дещо змінились. Минувши зупинку «Піонерське», потяг зупинився за лічені хвилини. І розпочав рух у зворотньому напрямку. Ще ніхто нічого не зрозумів, ніхто не панікував, не кричав, адже ніяких ознак чогось надзвичайного не було – не горіло, не диміло, не було ніяких повідомлень.

Причина була в іншому, і про неї пасажири дізнались згодом, коли автобусами їх перевозили до ст. Білозір’я, щоб люди могли залізницею продовжити заплановані поїздки. Чи не кожний пасажир, який перебував того ранку у згаданому дизель-потязі, подумав, що 9 жовтня 2011 року він народився вдруге. Адже схід тепловоза та 6 вагонів вантажного потяга № 5753 стався за лічені хвилини до часу слідування дизель-потяга № 6064 цією ділянкою колії.

Причиною цієї транспортної події на Шевченківській дирекції залізничних перевезень став проїзд на заборонений сигнал світлофора. За вказаним фактом Шевченківським транспортним прокурором порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 276 КК України – порушення працівником залізничного транспорту правил безпеки руху, що створило небезпеку для життя людей, настання інших тяжких наслідків. На щастя, жертв немає, лише збитки.

Збитки, які за попередніми даними, обраховуються сотнями тисяч гривень. Сходом рухомого складу було пошкоджено близько 60 м залізничного полотна, відновлювані роботи тривали понад добу. Рух на цій ділянці колії відновлено було наступної ж ночі, залізничники зробили все можливе, щоб якнайшвидше ліквідувати наслідки цієї транспортної події.
 
На разі, проводиться досудове слідство, на залізниці завершується службове розслідування даного інциденту. По завершенню досудового слідства справу буде направлено до суду. Саме там буде поставлено останню крапку в цьому інциденті, який ледь не став трагедією великого масштабу.

 Л. Недашківська,
 старший помічник прокурора Черкаської області
 з питань правозахисної діяльності,
 протидії корупції і злочинності у сфері транспорту.


Схожі матеріали:
👁 1871
Категорія: Суспільство
Теги: залізниця, Рухомий склад, дизель-потяг, Шевченко – Гребінка, безпека руху, Потяг




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ