Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

27.02.2015

Депутатський корпус Гребінківської районної ради звернеться до Міністерства охорони здоров'я


Заклад обслуговує населення за лінійно-виробничим принципом в загальній кількості 9909 осіб


Депутатський корпус Гребінківської районної ради звернеться до Міністерства охорони здоров'яВідповідно до ст. 28 Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" № 80-УІІІ від 28.12.2014 р. заклади, визначені в додатку 10 до цього закону (заклади охорони здоров'я Міністерства інфраструктури), з 1 січня 2015 року повинні фінансуватися з місцевих бюджетів.

Відповідно до норм Бюджетного кодексу України видатки місцевих бюджетів на охорону здоров'я передбачено у складі видатків МОЗ України як "Медична субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам".

На території Гребінківського району функціонує Державний заклад "Вузлова лікарня ст. Гребінка СТГО "Південна залізниця" (надалі ДЗ "ВЛ ст. Гребінка СТГО "ПЗ"), який заснований на державній власності та відноситься до сфери управління Міністерства інфраструктури.

Заклад обслуговує населення за лінійно-виробничим принципом в загальній кількості 9909 осіб, в т.ч.: Полтавської області - 6313 осіб, з яких проживають на території Гребінківського району - 4550 осіб, Оржицького району - 105 осіб, Пирятинського району - 284 особи, Лубенського району - 323 особи, м. Лубни - 1051 особа та Чернігівської області - 3596 осіб, з яких проживають на території Бахмацького району -42 особи, Ічнянського району - 678 осіб, Ніжинського району - 58 осіб, Прилуцького району - 2818 осіб.

Дані про кількість населення вказані згідно Довідок про кількість жителів (форма ЗА оз), які підписані головами відповідних райдержадміністрацій та міським головою м. Лубни.

У відповідності до п.З Прикінцевих положень Закону України від 28.12.2014 р. №79-УІІІ "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо реформи між бюджетних відносин" на сесії Гребінківської районної ради від 20.02.2015р. було прийнято рішення про прийняття у комунальну власність ДЗ "ВЛ ст. Гребінка "СТГО "ПЗ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині реалізовуватиметься проект Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей»

Рішенням 31 сесії 6 скликання Гребінківської районної ради від 23.01.2015 року затверджено бюджетні призначення на покриття видатків закладу в сумі 2,4 млн. грн., що становить 37,5% до потреби.

Районні державні адміністрації районів Полтавської та Чернігівської областей, населення яких обслуговує ДЗ "ВЛ ст. Гребінка СТГО "ПЗ" відмовилися передавати міжбюджетні трансферти Гребінківському районному бюджету, хоча своїми підписами Довідок про кількість жителів голови районних адміністрацій та міський голова м. Лубни підтвердили факт обслуговування вказаної кількості населення вищевказаним закладом, а не іншим лікувальним закладом, розміщеним на території відповідних районів та міста.

На даний час в установі склалася дуже загрозлива ситуація: виникає заборгованість по виплаті заробітної плати за лютий п. р., так як асигнування лютого місяця використані в повному обсязі для погашення заборгованості з виплати заробітної плати за січень 2015р., існує заборгованість за спожите теплопостачання в сумі 450,7 тис. грн., а додаткових коштів на утримання лікарні в районному бюджеті немає.

Отже постає питання закриття лікарні. Але хто буде обслуговувати залізничників, членів їх сімей, пенсіонерів залізничного транспорту, жителів міста? Ця ситуація викликає дуже велике занепокоєння у депутатів районної ради, залізничників та жителів міста і району, всіх, хто отримував якісні медичні послуги в даному медичному закладі.

Депутати Гребінківської районної ради на підставі вищевикладеного та керуючись Порядком та умовами надання медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, затвердженим постановою КМУ від 23.01,2015р. №11, на основі даних Довідок про кількість жителів ( форма ЗА оз), які підписані головами відповідних райдержадміністрацій та міським головою м. Лубни, з метою виконання спільного листа Міністерства охорони здоров'я та Міністерства інфраструктури від 05.02.2015р.№100367/3342, 429/45/14-15 звертаються до Вас з проханням:

1. Провести перерозподіл медичної субвенції між районами Полтавської області згідно формульних розрахунків за єдиними підходами для усіх територій, виходячи з фінансового нормативу бюджетної забезпеченості та корегуючих коефіцієнтів у розрахунку на одну особу (стаття 25 Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік") Гребінківському районному бюджету, з коштів якого фінансується ДЗ "Вузлова лікарня ст. Гребінка СТГО "ПЗ",

2. Звернутися до Міністерства охорони здоров'я України щодо проведення перерозподілу медичної субвенції між Полтавською та Чернігівською областями, населення якої обслуговує ДЗ "Вузлова лікарня ст. Гребінка СТГО "ПЗ" на основі даних Довідок про кількість жителів (фсрг.іа ЗАоз), які підписані головами відповідних райдержадміністрацій (копії Довідок про кількість жителів (форма ЗА оз) додаються).

Кошти медичної субвенції, які додатково надійдуть до районного бюджету, будуть спрямовуватися на здійснення заходів з реорганізації ДЗ "ВЛ ст. Гребінка СТГО "ПЗ" в лікарню, яка зможе надавати високоякісну медичну допомогу як населенню, яке працює на залізничних підприємствах міста та пенсіонерам цих підприємств, так і іншим жителям міста та прилеглих районів, які виявлять бажання отримати послуги в медичного персоналу саме цієї лікарні; будуть проведені заходи щодо зменшення витрат по комунальних платежах (переведення лікарні на газове опалення).

Затверджено рішенням позачергової 32-ої сесії районної ради від 20 лютого 2015 року.

Нагадаємо, що 19 лютого 2015 року в приміщенні залу засідань Гребінківської  райдержадміністраціїт зібралася громада міста, щоб бути в курсі вирішення питання з вузловою лікарнею станції Гребінка
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1733
Категорія: Здоров'я
Теги: Південна залізниця, залізнична лікарня, лікарня, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ