Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

19.04.2021

Двох керівників полтавського агропідприємства взяли під варту за махінації із зерном та рейдерство


За даними Мін’юсту, сільськогосподарське ТОВ «Прогрес» було зареєстроване у селі Майорщина (нині Гребінківської громади) у 2000 році.


Двох керівників полтавського агропідприємства взяли під варту за махінації із зерном та рейдерствоОктябрський райсуд Полтави обрав запобіжні заходи двом керівникам с/г ТОВ «Прогрес» Роману Довбишу і Геворгу Данієляну, які вкрали у нього ж майже 7 тис. тонн кукурудзи, а потім вчинили спробу рейдерського захоплення. 4 і 5 квітня суддя Ганна Андрієнко ухвалила взяти їх під варту із правом внесення 3 млн грн і 16 млн грн застави відповідно.

Про це стало відомо з реєстру судових рішень та офіційного сайту суду.

За даними Мін’юсту, сільськогосподарське ТОВ «Прогрес» було зареєстроване у селі Майорщина (нині Гребінківської громади) у 2000 році. Фірма мала дозвіл розводити велику рогату худобу і свиней, вирощувати зерно, збирати й обробляти врожай, виробляти олію і тваринні жири, торгувати продуктами, напоями і тютюном, займатися водою тощо.

На той час єдиним власником товариства був Сергій Данієлян. За 8 років він створив ТОВ «Мадег» з аналогічними видами діяльності. У 2017 році на посаду директора «Прогресу» був призначений Геворг Данієлян. У березні 2020-го його перевели на посаду директора з виробництва, а керівником став Роман Довбиш.

Згідно з матеріалами справи, вже за півроку ці двоє обікрали підприємство. З полів площею 2878 га у Гребінківському, Оржицькому та Пирятинському районах «Прогрес» зібрав 20,9 тис. тонн врожаю кукурудзи, але у звітах вказали на 6,9 тис. тонн менше. Цю різницю Роман Довбиш і Геворг Данієлян наказали відвантажити до зерносушарки ТОВ «Мадег», яка на той час уже належала Геворгу. Звідти частину зерна розпродали різним покупцям, чим завдали шкоди на 54,9 млн грн.

На Полтавщині взяли під варту двох керівників агропідприємства
 

З цього приводу у січні 2021 року було відкрите кримінальне провадження за ч. 5 ст. 190 ККУ (Шахрайство). В рамках розслідування правоохоронці вилучили частину зерна. Тоді Роман Довбиш і Геворг Данієлян вирішили захопити все ТОВ «Прогрес», але спочатку Геворг переписав «Мадег» на Вікторію Ісаченко.

Потім, у березні 2021 року, Геворг Данієлян зареєстрував ТОВ «Структура Акцепт». Далі він підробив довіреність, яка дозволяла діяти двом іншим особам від імені власника «Прогресу» Сергія Данієляна. Документ підписав нотаріус у Кіпрі, куди Сергій Данієлян в той період не їздив.

За допомогою цієї довіреності Геворг Данієлян провів процедуру купівлі-продажу СТОВ «Прогрес», яке повністю перейшло у власність ТОВ «Структура Акцепт». Фактично процедура передачі у власність завершилася 2 квітня. Саме тоді власником «Прогресу» став Геворг Данієлян, а директором — Роман Довбиш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині за порушення правил благоустрою накладено штрафи на суму майже 4000 гривень

Того ж дня на підприємство заявилися 40 кремезних чоловіків у масках, які мали звершити процедуру рейдерства фізично. Вони представилися працівниками охоронної фірми і не допустили директора підприємства до його кабінету.

Сергій Данієлян викликав на місце поліцію і та, зі спецпризначенцями, затримала двох рейдерів і розігнала «тітушок». Також слідчі відкрили ще два кримінальних провадження за ч.3 ст.206-2 ККУ (Протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації, вчинене службовою особою з використанням службового становища) та ч.1 ст.366 ККУ (Службове підроблення).

Схожі матеріали:
👁 1768
Категорія: Події
Теги: ТОВ «Прогрес», зерно, взяли під варту, рейдерство, керівники агропідприємства, Директори, Майорщина, махінації




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ