Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

06.10.2021

Голова Полтавської ОДА: Розробили програму, за якою разом із ТГ плануємо оновлювати приймальні відділення


Приймальні відділення ремонтуватимуть на умовах співфінансування: 60% з місцевих бюджетів та 40% з обласного.


На Полтавщині розробили програму за якою оновлюватимуть приймальні відділенняЗа дорученням голови Полтавської обласної державної адміністрації на Полтавщині розробили Програму реконструкції та оснащення приймальних відділень лікарень планового лікування, які надають вторинну медичну допомогу населенню області на 2022-2025 рр.

Відповідний проєкт рішення було підтримано на депутатській комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Полтавської обласної ради 5 жовтня.

«Минулого року в межах програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» було відреконструйовано приймально-діагностичне та рентгенологічне відділення Полтавської обласної лікарні імені Скліфосовського. Нині там новий ремонт, сучасне медичне обладнання – створені всі умови для пацієнтів та медперсоналу. За такою аналогією завершуємо оновлення ще 7 приймальних відділень в області. Однак переконаний, що ми маємо можливості наростити темпи й ремонтувати ще більше лікарень на Полтавщині – для цього на сесії обласної ради будемо просити депутатів підтримати ініціативу, щоб тергромади разом із обласною владою оновлювали лікарні на умовах співфінансування», – зазначив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

Голова ОДА резюмував, що таке партнерство дозволить поступово оновити всі медичні заклади в області, адже медицина – один із пріоритетних напрямів у Стратегії розвитку Полтавської області до 2027 року.

Приймальні відділення ремонтуватимуть на умовах співфінансування: 60% з місцевих бюджетів та 40% з обласного.

Перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Лунін зауважив, що завдяки цій Програмі вдасться покращити якість надання медичної допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині за минулу добу діагностовано 24 нових випадків зхахворювання на COVID-19

«Приймальні відділення працюватимуть у межах госпітальних округів. Перелік лікарень визначатиме обласна комісія. Обласна адміністрація та обласна рада надаватимуть громадам допомогу в цьому напрямі, – сказав Дмитро Лунін. –  Кожна з 60 громад є спроможною розвивати різні галузі: освіту, медицину, соціальну сферу. Це – їхнє завдання».
 
«У новоствореному приймальному відділенні пацієнту, якого доставила бригада «швидкої», буде надано всі види допомоги. Там працюватиме лікар невідкладних станів, будуть операційна, зала очікування, відповідне обладнання для діагностування,  палата для пацієнта. У такому відділенні цілодобово чергуватиме медичний персонал, який пройде відповідне навчання. Також обладнають інфекційний блок», – сказав Віктор Лисак.

Реалізацію Програми пропонують розпочати в 2022 році. Ініціативу щодо її створення підтримали всі територіальні громади та лікарні.

Нагадаємо, у Полтавській області закінчується реконструкція у 7 приймальних відділень: У Гадячі, Горішніх Плавнях, Кременчуці, Лубнах, Миргороді, Хоролі та 1-й міській лікарні Полтави.

Схожі матеріали:
👁 1231
Категорія: Здоров'я
Теги: Кременчук, Горішні Плавні, Хоролі, Полтавщина, Миргород, Гадяч, Лубни, Приймальне відділення, лікарня, полтава




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ