Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

09.02.2013

На Гребінківщини працюють 12 фахівців центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді


Введення посад фахівців із соціальної роботи дозволило охопити соціальною роботою практично всі сім'ї з дітьми, які їх потребують


На Гребінківщини працюють 12 фахівців центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

Для реалізації державної соціальної політики та виконання нових соціальних ініціатив Президента України здійснено модернізацію районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. У Гребінківському районі з 18 червня 2012 року працювало 16 фахівців із соціальної роботи.

Протягом 2012 року спеціалістами центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді і фахівцями із соціальної роботи здійснено 7959 інспектувань, надано 7959 соціальних послуг сім'ям, що проживають на території району (сім'ї з дітьми усіх категорій, сім'ї пенсіонерів, сім'ї громадян працездатного віку, в складі яких немає дітей до 18 років), заповнені картки сім'ї, складено соціальні паспорти сімей сільських та міської рад.

Усім відвіданим сім'ям надавалися інформаційні послуги щодо роботи фахівців із соціальної роботи, напрямків діяльності районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, роз'яснювалися положення соціальної політики в державі, пенсійного забезпечення.

Населення Гребінківського району проінформовано щодо пільг багатодітним сім'ям, можливості оздоровлення дітей-інвалідів, дітей, що перебувають на диспансерному обліку та ін. Проводилася робота з популяризації альтернативних форм сімейного виховання.

Спеціалісти центру та фахівці із соціальної роботи активно співпрацюють із посадовими особами місцевих рад, районного центру зайнятості, управління праці та соціального захисту населення, директорами шкіл, працівниками медичних закладів району, спеціалістами служби у справах дітей та кримінальної міліції у справах дітей.

Центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді здійснюється соціальний супровід сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Під супроводом РЦСССДМ перебувало 11 сімей, де є ризик вилучення дітей із сім'ї, в них виховуються 25 дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Довгожительку з Гребінківщини привітали Президент, губернатор, керівники району

Надавалася допомога у зборі та оформлені документів для призначення соціальних виплат при народженні дитини, одиноким матерям, опікунам та піклувальникам, субсидій на оплату житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива, для надання пільг багатодітним сім'ям, для призначення пенсій по втраті годувальника.

Під час проведення інспектувань обстежувались умови проживання сімей, надавались поради, рекомендації з питань вирішення житлово-побутових проблем, підтримання належних умов проживання.

Для запобігання вилучення дітей із сім'ї на засідання Комісії з питань захисту прав дітей райдержадміністрації було запрошено 2 багатодітні сім'ї та 2 сім'ї, що опинилися в складних життєвих обставинах, де рсоглядалися питання вілловідальності батьків за невиконання батьківських обов'язків, 3 сім'ї опікунів - питання про стан виконання обов'язків опікуна.

Протягом року було 5 випадків тимчасового влаштування 6 дітей у притулок. Діти вилучалися тільки із тих сімей, в яких довготривала соціальна робота не дала позитивного результату і була необхідність захистити права дітей, а в деяких випадках їх життя і здоров'я. Після проведеної роботи з батьками 4 дітей були повернуті в сім'ї, 2 дітей влаштовані в прийомні сім'ї.

Фахівцями з соціальної роботи спільно з спеціалістами РЦСССДМ та служби у справах дітей РДА разом із представником кримінальної міліції у справах дітей були здійснені обстеження сімей, в яких існує загроза насильства.

З членами сімей проведено профілактичні бесіди щодо попередження насильства, індивідуальні консультації з питань здорового способу життя та збереження родинних стосунків.

Проінспектовано 80 сімей, де виховуються діти-інвалідита 28 молодих інвалідів. Членів сімей проінформовано про соціальні послуги, які надаються установами та організаціями щодо оздоровлення, лікування, освіти, матеріальних виплат, оформлення субсидій, працевлаштування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гебінківщині забезпечується стабільність і повнота пенсійних виплат

1 сім'я, в якій виховується 2 дітей-інвалідів (всього 3 дітей) перебувала під соціальним супроводом. Супровід сім'ї припинено в зв'язку з вирішенням складних життєвих обставин з позитивним результатом (матеріально-побугові умови проживання сім'ї покращилися, батько влаштувався на сезонні роботи до приватного підприємця, оформлено соціальні виплати, надано консультацію дитині-інваліду лікарями-спеціалісгами Полтавської обласної поліклініки, дитину влаштовано до спеціального закладу).

Надано речову гуманітарну допомогу (одяг, взуття, іграшки для дітей) 13 сім'ям.

Протягом 2012 року до Гребінківського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді за допомогою у вирішенні нагальних життєвих проблем звернулися 34 мололі особи, засуджені до покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, які перебувають на обліку КВІ.

Соціальними працівниками та фахівцями з соціальної роботи проводилася профілактична робота, спрямована на недопущення протиправних проявів, були надані індивідуальні консультації з питань здорового способу життя, подальшого навчання, працевлаштування, збереження родинних стосунків.

2 особам, які звільнилисяз місць позбавлення волі, надано індивідуальні інформаційні консультації щодо працевлаштування. З членами їх родин проведено бесіди про створення сімейного мікроклімату, надання всебічної підтримки особам під час адаптації в соціальному середовищі.

Здійснено інспектування 5 сімей, в яких неповнолітні засуджені до покарань, не пов'язаних з позбавленням волі. З неповнолітніми та їх батьками проведено профілактичні бесіди, спрямовані на недопушення протиправних проявів, профілактику негативних явищ.

У 2012 році під соціальним супроводом перебували 1 дитина-сирота та 1 особа з числа дтей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які є випускниками інтернатних закладів.

Працівниками центру та фахівцями з соціальної роботи надавались індивідуальні психологічні, соціально-педагогічні, соціально-медичні, інформаційні послуги. Для дитини-сироти, за активної участі голови села, вирішено житлово-побутові проблеми: зроблено ремонт у будинку, придбано побутові електроприлади (телевізор, пральна машина), вирішено питання реєстрації, працевлаштовано за спеціальністю автослюсарем в СТОВ "Прогрес". 1 особу з числа дітей-сиріт працевлаштовано автослюсарем до приватного під приємця.

Введення посад фахівців із соціальної роботи дозволило охопити соціальною роботою та наданням соціальних послуг практично всі сім'ї з дітьми, які їх потребують.

В 2013 році 12 фахівців будуть працювати на території Гребінківського району.

«Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1265
Категорія: Суспільство
Теги: соціальна служба, Гребінківщина, молодь, Гребінка, сім'я. діти




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ