Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

07.09.2020

На Полтавщині найбільше на коронавірус хворіють люди віком 30-60 років


Захворюваність на COVID-19 у Полтавській області нижче, ніж у середньому по Україні.


На Полтавщині найбільше на коронавірус хворіють люди віком 30-60 років На Полтавщині, як і по всій Україні, збільшується кількість хворих на COVID-19. Щодня в області фіксують 20-30 нових випадків захворювання.

Про це під час щотижневої апаратної наради у Полтавській ОДА повідомив очільник області Олег Синєгубов.

Раніше на Полтавщині щодня фіксували близько 10 нових випадків хвороби.

Про загальну ситуацію щодо захворюваності на коронавірус у Полтавській області доповів директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак.

Захворюваність на COVID-19 у Полтавській області нижче, ніж у середньому по Україні.

Показник захворюваності на Полтавщині на COVID-19 складає 64,1 на 100 тисяч населення, по Україні – 343,8. Нижче, ніж у Полтавській області показники у Херсонській та Луганській областях.

У визначених 26 закладах області І та ІІ хвилі пролікували 389 пацієнтів, нині продовжують лікування в стаціонарі 96 хворих. Амбулаторно під спостереженням знаходиться 293 пацієнти, наразі лікується – 195.
 
Якщо раніше говорили, що більшість хворих – люди в віці 70-80 років, то нині хвороба “помолодшала”. Хворіють і люди 30 років, й до 60 років. До середини серпня в області найвищою була захворюваність у Кременчуці та Кременчуцькому районі. Після 15 серпня – стабільно найвищий показник захворюваності в Полтаві”, – розповів Віктор Лисак.

За його словами, зростає кількість випадків захворювання в органах місцевого самоврядування.


Захворюваність на COVID-19 у Полтавській області
 

Також, серед підтверджених випадків: 52 дитини, що складає (5,9%), медпрацівників – 143 (16,1%), із них летальний – 1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині минулої доби коронавірус зафіксували у 28 людей

З початку епідсезону в області на базі Державної установи “Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України” почали робити дослідження для виявлення COVID-19 методом ПЛР. Якщо в березні 2020 року їх кількість сягала до 100 тестувань, то наразі зросла до 320 за добу.

Віктор Лисак зауважив, що варто звернути увагу на правила поведінки громадян, зокрема в транспорті, на ринку та магазинах. Він наголосив на необхідності обов’язкової дезінфекції.


Віктор Лисак
 

Також директор Департаменту охорони здоров’я ОДА поінформував, що в регіоні продовжує роботу обласний штаб протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню й поширенню на території області гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19, на 2020 рік.

Відпрацьована мережа лікарняних закладів, які надають медичну допомогу хворим та особам із підозрою на коронавірус. Визначено 26 відділень для госпіталізації хворих із підозрою та визначеним COVID -19 із загальною кількістю ліжок 1395 із них: боксованих – 340, напівбоксів – 205, створено 29 мобільних бригад для надання лікувально-діагностичної допомоги хворим на COVID-2019.
 
Переконаний, якщо ми чітко дотримуватимемося адаптивного карантину, вимог, які ставить держава, ми переможемо COVID-19”, – сказав Віктор Лисак.
 

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов дав доручення відповідальним особам. Очільник області наголосив, що нині головне завдання – втримати ситуацію, яка є.

На Полтавщині, як і по Україні загалом, спостерігається зростання захворюваності на коронавірус. Якщо у липні планували, що не буде в нас жодного випадку захворювання й на той час хворіло 10 людей, то нині фіксуємо по 20-30 випадків за добу. Маємо багато ризиків. Діти пішли до школи. Більше дітей почали ходити до дитячих садочків. Може виникнути чимало спалахів”, – сказав Олег Синєгубов.


Олег Синєгубов


Схожі матеріали:
👁 2303
Категорія: Здоров'я
Теги: україна, спалах коронавірусу, Полтавщина, COVID-19, Вірус, коронавірус




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ