Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

09.11.2017

На Полтавщині під час оперції "Мак" вилучено майже 10 тисяч кущів нарковмісних рослин


Серед вилучених поліцейськими у ході операції рослин корінців маку – 8314, та коноплі – 1295 штук


Оперції "Мак", ПолтавщинаЗ метою виявлення та знищення незаконних посівів нарковмісних рослин маку і коноплі, перекриття каналів надходження наркозасобів до споживачів, а також недопущення витоку в незаконний обіг наркосировини рослинного походження, у період з травня по вересень 2017 року на території Полтавської області проводився комплекс оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак-2017».

Задля  установлення та притягнення до кримінальної відповідальності причетних до наркозлочинів осіб, працівниками поліції здійснено більше півтисячі рейдів на території обслуговування, з яких більше 200 – серед сільськогосподарських підприємств та понад 340 – на присадибних ділянках громадян.

За результатами проведених заходів виявлено 115 кримінальних правопорушень, передбачених статтею 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України, з яких 67 – за посів маку та 48 – за вирощування коноплі. По виявленим кримінальним правопорушенням 91 особі вже повідомлено про підозру.

Оперції "Мак", Полтавщина
 

Серед вилучених поліцейськими у ході операції рослин корінців маку – 8314, та коноплі – 1295 штук.

Наприклад, поліцейськими Лубенського відділу поліції на присадибній ділянці 36-річного жителя Лубенського району було виявлено та вилучено понад 250 рослин з п’ятипалим листям висотою близько півтора метра, схожих на коноплю.


Оперції "Мак", Полтавщина
 

41-річний мешканець Полтавського району виростив на присадибній ділянці 88 кущів коноплі, а його 37-річний односелець – 27. Обоє пояснили, що вирощували рослини для власного вживання.

Незаконний посів коноплі виявили поліцейські Гадяцького відділу поліції на території домогосподарства 50-річного мешканця одного із сіл району. Під час обшуку, проведеного на підставі ухвали районного суду, правоохоронці вилучили 145 рослин коноплі.


Оперції "Мак", Полтавщина
 

Близько тисячі корінців маку виявили поліцейські Полтавського району у місцевої мешканки.

Під час слідчої дії на території подвір’я, яке належить 63-річному мешканцю Лубенського району, було виявлено та вилучено понад близько 400-т рослин, схожих на мак снодійний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині через аварію без газу лишилися Хорол та понад 25 населених пунктів

На присадибній ділянці 33-річного мешканця Котелевського району поліцейські виявили 48 корінців маку та 415 кущів коноплі.

Оперції "Мак", Полтавщина
 

У ході проведення санкціонованого обшуку домогосподарства 34-річного Миргородського району, поліцейські Управління протидії наркозлочинності спільно з працівниками місцевого відділу поліції виявили більше 130-ти рослин коноплі та більше 1400 рослин снодійного маку.


Оперції "Мак", Полтавщина
 

Полтавська поліція продовжує вживати заходів з ліквідації наркосировини та недопущення надходження наркотиків на територію регіону.

Підписуйтесь на наші оновлення у Facebook, та Twitter: всі найважливіші події Гребінківщини, і не тільки, в одному місці.

 

Оперції "Мак", Полтавщина

 

Оперції "Мак", Полтавщина

 

Оперції "Мак", Полтавщина

 

Оперції "Мак", Полтавщина

 

$IMAGE10$

 
Відділ комунікації
за матеріалами Управління протидії наркозлочинності
поліції Полтавщини


Схожі матеріали:
👁 1138
Категорія: Полтавщина
Теги: Мак-2017, коноплі, Полтавщина, наркозлоч




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ