Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

30.04.2022

На Полтавщині поліція викрила схему розкрадання дизпалива з тепловозів в умовах воєнного стану


Правоохоронці з’ясували, що спільники непомітно зливали дизпаливо у каністри та викидали їх з тепловозу під час руху


На Полтавщині поліція викрила схему розкрадання дизпалива з тепловозів в умовах воєнного стануСімох мешканців Полтавської області підозрюють у розкраданні та привласненні близько 5 тисяч літрів дизельного палива, що належить локомотивному депо Лубенського району.

Працівники Слідчого управління спільно з оперативниками Управління карного розшуку обласного Главку, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури, встановили понад десяток епізодів злочинної комбінації.

Правоохоронці з’ясували, що спільники непомітно зливали дизпаливо у каністри та викидали їх з тепловозу під час руху. Викрадене вантажили на ВАЗ, припаркований за межами одного з населених пунктів району, та перевозили до гаражного приміщення з метою подальшої реалізації.

Сергій Рекун, заступник начальника поліції Полтавщини, зазначив:
 
«Про підозру у вчиненні ряду злочинів повідомлено 7 мешканцям Полтавської області, серед яких є особи, наділені певною правомочністю щодо майна локомотивного депо.

Четверо з них були затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм вже обрали запобіжні заходи: трьом – тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 148 тисяч гривень кожному, одному – цілодобовий домашній арешт. Також вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів іншим трьом фігурантам.


розкрадання дизпалива з тепловозів

Слід зазначити, що режим воєнного стану, введений Указом Президента України від 24 лютого 2022 року, збільшує не тільки суспільну небезпечність цього діяння, але й моральну відповідальність зловмисників перед українським суспільством!

Тим часом коли вірні сини та доньки Батьківщини не шкодують для її захисту ні життя, ні здоров’я, ні грошей (що потрібні для підтримки збройних сил України, тероборони та людей, які постраждали від війни), зловмисники використовують лихі часи як можливість для власного збагачення. А значить користолюбці, які шкодять народові та країні, повинні нести сувору відповідальність за свої вчинки».


розкрадання дизпалива з тепловозів
 

У рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 4 статті 191 (Привласнення чужого майна, яке було ввірене особі, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України, триває комплекс необхідних слідчих дій.

Санкція статті передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 


Схожі матеріали:
👁 1414
Категорія: Події
Теги: тепловоз, дизпаливо, Крадіжка, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...
ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО) ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО)
На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ