Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

28.01.2013

На Полтавщині стартував перший розіграш Кубка обласного спорттовариства «Колос» із хокею (ФОТО)


26 січня 2013 року на льодовому майданчику Гребінківського спорткомплексу зустрілися Гребінківський "Локомотив" та х.к. "Лубни"


На Полтавщині стартував перший розіграш Кубка обласного спорттовариства «Колос» із хокею

На Полтавщині стартував перший розіграш Кубка обласного спорттовариства «Колос» із хокею. 26 січня 2013 року на  льодовому майданчику Гребінківського спорткомплексу зустрілися Гребінківський "Локомотив" та х.к. "Лубни".

Основний час завершився з рахунком 4:4. В овертаймі глядачі закинутих шайб не побачили. Він  закінчився з рахунком 0:0. Тільки болліти вирішили долю гребінчан - 0:1 на користь х.к. "Лубни".

Наразі до змагань вже готові 12 команд з різних куточків Полтавської області.

Боротьбу за головний приз команди розпочали у чотирьох зонах.
Група «А»:
хокейні клуби «Кальвадос» (село Лісні Поляни Полтавського району),
«Чутівські вепри»,
«Шишаки».

Група «В»:
х. к. «Котельва»,
«Гадяцькі кабани»,
«Лохвиця».

Група «С»:
х. к. «КПК-Кобеляки»,
«Кремінь (Кременчук),
«Козельщина».

Група «Д»:
х. к. «Локомотив» (Гребінка),
«Лубни»,
«Хорол».
По два найкращі аматорські колективи вийдуть у півфінал. Потім вісімка півфіналістів визначить чотирьох учасників фінального турніру, які і розіграють між собою Кубок.

За словами голови обласної організації ВФСТ «Колос» Анатолія Голованя, нині Полтавщина переживає справжній хокейний бум. Уже кілька років поспіль розігрується чемпіонат області. Цього року активісти «Колоса» заповзялись організувати свій кубковий турнір, запросивши сільських хокеїстів.

Місцева влада разом із депутатським корпусом і представниками «Колоса» енергійно опікується будівництвом хокейних майданчиків. Хокейні баталії відбуваються на чудових льодових плацах у Гадячі, Лубнах, Миргороді, Кобеляках, Гребінці, Чутовому, Козельщині, Лохвиці.





У Кременчуці збудувано три хокейні «коробки», одна з яких — крита. А в Хоролі хокейний майданчик функціонує впродовж усього року — взимку молодь катається на ковзанах, а влітку — на роликах. У Полтавському районі справжніми «хокейними столицями» стали села Лісні Поляни і Терешки.

В місцевих хокейних аматорів є й свої меценати. Один із них — приватний підприємець Юрій Товма. Свого часу він займався цим видом спорту. Нині Юрій Михайлович орендує хокейний майданчик у селі Лісні Поляни, а з місцевих ветеранів хокею та молодих гравців організував команду «Кальвадос».

Із власних прибутків він утримує сільських хокеїстів, забезпечуючи їх ігровою формою, інвентарем та іншою спортивною амуніцією. Ліснополянські хокеїсти не лише виступають на першості Полтавщини, а й беруть активну участь у різних турнірах сусідніх Харківської та Сумської областей, граючи на рівних зі справжніми професіоналами.





До речі, районні осередки спорттовариства «Колос» нададуть фінансову підтримку учасникам змагань. Крім того, переможці і призери отримають кубки, медалі, дипломи і грамоти. Місцеві фермери і приватні підприємці вручать спеціальні призи найкращим гравцям турніру.

У найближчих планах полтавського «Колоса» — ще кілька змагань із зимових видів спорту. Так, розпочинається підготовка до чемпіонату області серед сільських спортсменів з лижних перегонів. Змагання відбудуться на чудовій лижній трасі в Зінькові.


























































Grebenka.com




Схожі матеріали:
👁 1658
Категорія: Спорт
Теги: Гребінка. Локомотив. Лубни, Чемпіонат, Полтавська область, Спорт, хокей




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ