Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

11.04.2018

На Полтавщині з початку року на мопедистів-порушників накладено понад 176,5 тисяч гривень штрафів


Питання «реєстрації» мопедів, скутерів, моторолерів та іншого колісного транспорту з об’ємом двигуна до 50 куб. см не втрачає актуальності


На Полтавщині з початку року на мопедистів-порушників накладено понад 176,5 тисяч гривень штрафівІз початку року поліція скерувала до суду понад 200 адміністративних матеріалів, складених відносно власників мопедів. 35 колісних транспортних засобів, чиї власники повторно протягом року порушили правила керування транспортним засобом, опинилися на майданчиках тимчасового тримання.

За даними відділу організації діяльності груп реагування поліції області, за кермування мопедом без відповідних документів складено 105 адмінпротоколів (ст. 126 КУпАП), за відсутню реєстрацію (або перереєстрацію) колісного транспортного засобу – 87 протоколів (ч. 6 ст. 121 КУпАП). За керування мопедом в стані алкогольного сп’яніння складено 40 протоколів (ст. 130 КУпАП), на порушників накладено понад 130 тисяч гривень штрафів, 5-х з них також позбавлено права керування транспортними засобами.

Приведена статистика дозволяє зробити висновок, що питання «реєстрації» мопедів, скутерів, моторолерів та іншого колісного транспорту з об’ємом двигуна до 50 куб. см., отримання номерних знаків, а також дотримання порядку керування ними, не втрачає актуальності.

Звертаємо увагу тих власників, які ще не оформили свій колісний транспорт належним чином, подбати про дотримання визначеної законодавством процедури. Як вже було зазначено вище, основний аргумент – висока ймовірність застосування до порушника штрафних санкцій. А в окремих випадках, передбачених відповідними статтями Адміністративного кодексу, - навіть вилучення транспортного засобу.

Інший не менш важливий аргумент на користь реєстрації – зменшення ризиків викрадення мототранспорту. Адже відсутність інформації про номер на двигунові чи рамі мопеду ускладнює його пошуки у разі незаконного заволодіння. І навпаки – створює сприятливі умови для зловмисників щодо здійснення подальших «маніпуляцій» з викраденим транспортом. У цьому році до поліції з приводу викрадення мопедів звернулися 8 власників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закликаємо власників мопедів, скутерів та моторолерів подбати про реєстрацію своїх транспортних засобів

Щодо складу правопорушень та адміністративні стягнення, про які йдеться у матеріалі, більш детально читайте у нижче наведених статтях Кодексу України про адміністративні правопорушення.
 
ч.6 ст. 121. Керування водієм транспортним засобом, не зареєстрованим або не перереєстрованим в установленому порядку, його експлуатація без номерного знака або з номерним знаком, що не належить цьому засобу чи не відповідає вимогам стандартів, або з номерним знаком, закріпленим у не встановленому для цього місці, закритим іншими предметами, у тому числі з нанесенням покриття або застосуванням матеріалів, що перешкоджають чи ускладнюють його ідентифікацію, чи забрудненим, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцяти метрів, перевернутим чи неосвітленим, - тягне за собою накладення штрафу в розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ч.7 ст. 121. Повторне протягом року вчинення будь-якого з порушень, передбачених частиною шостою цієї статті, - тягне за собою накладення штрафу в розмірі п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

ч. 2 ст. 126. Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом, або передача керування транспортним засобом особі, яка не має права керування таким транспортним засобом, - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ч. 1 ст. 130. Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп'яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, - тягнуть за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік і на інших осіб - накладення штрафу в розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ч. 2 ст. 130. Повторне протягом року вчинення будь-якого з порушень, передбачених частиною першою цієї статті, - тягне  за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки і на інших осіб - накладення штрафу у розмірі однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Відділ комунікації поліції Полтавської області


Схожі матеріали:
👁 962
Категорія: Полтавщина
Теги: Мопедист, Порушник




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ