Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

13.04.2022

Незаконний вилов риби на Полтавщині: понад пів мільйона збитку та 15 кримінальних проваджень


В умовах воєнного стану браконьєрство – це не тільки злочин проти довкілля, це – загроза для національної екологічної безпеки України


Незаконний вилов риби на Полтавщині: понад пів мільйона збитку та 15 кримінальних провадженьЗ початку квітня поточного року за фактами браконьєрства на воді поліція Полтавщини відкрила 15 кримінальних проваджень.

За попередніми підрахунками, правопорушники завдали державі шкоди на суму близько 600 тисяч гривень. У рамках відкритих кримінальних проваджень тривають слідчі дії.

Поліція області спільно з Полтавським рибоохоронним патрулем та прокуратурою вживають максимум заходів щодо припинення протиправної діяльності на воді та недопущення незаконного вилову риби у водоймах області в період нересту та воєнного стану.

Євген Рогачов, начальник поліції Полтавської області, повідомив:
 
«В умовах воєнного стану браконьєрство – це не тільки злочин проти довкілля, це – загроза для національної екологічної безпеки України. Спільно з іншими правоохоронними відомствами ми прикладемо максимум зусиль, щоб запобігти варварському вилову та знищенню водних біоресурсів під час їх природного відтворення.

Запевняю, що правопорушники нестимуть  адекватну юридичну відповідальність, у відповідності до закону, з урахуванням воєнного стану. Лише з початку квітня за незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом підрозділами дізнання поліції області, під процесуальним керівництвом прокуратури, відкрито 15 кримінальних проваджень за частиною 1 статті 249 Кримінального кодексу України.

За попередніми підрахунками Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Полтавській області, браконьєрами завдано шкоди державі на загальну суму близько 600 тисяч гривень. У правопорушників виловлену рибу вилучено та передано за призначенням, про що складені відповідні акти. Зразки водних біоресурсів направлені на інженерно-екологічну експертизу, за висновками якої будуть прийняті відповідні процесуальні рішення».



Незаконний вилов риби на Полтавщині


Незаконний вилов риби на Полтавщині

Шановні громадяни!

Якщо ви стали очевидцем порушення правил рибальства та реалізації риби –  повідомляйте цю інформацію за номерами: 102 або (0536) 74-03-90 (сектор поліцейської діяльності на воді (м. Кременчук), +3(8098) 739-26-30 (чергова частина Кременчуцького РУП), +3(8097) 703-39-18 (чергова частина відділення поліції №2 Кременчуцького РУП).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу на Полтавщині виявили 266 нових випадків захворювання на COVID-19

Нагадаємо, з 1 квітня цього року на водоймах Полтавської області заборонена навігація для маломірних суден, окрім військових і поліцейських. Також, заборонено вилов риби шляхом промислового, любительського та спортивного рибальства.

За інформацією Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Полтавській області, діють такі терміни заборони:  

Незаконний вилов риби на Полтавщині


Незаконний вилов риби на Полтавщині
 

Для любительського та спортивного рибальства:
  • на Кременчуцькому водосховищі з 11 квітня по 20 червня 2022 року;
  • на Кам’янському водосховищі з 11 квітня по 20 червня 2022 року;
  • в корінних водах річок з 11 квітня по 30 травня 2022 року;
  • в придаткових водах з 11 квітня по 10 липня 2022 року.
Для промислового рибальства:
  • на Кременчуцькому водосховищі з 16 квітня по 24 червня 2022 року;
  • на Кам’янському водосховищі з 16 квітня по 24 червня 2022 року;
  • в корінних водах річок з 16 квітня по 04 червня 2022 року;
  • в придаткових водах з 16 квітня по 14 липня  2022 року.
Забороняється в період нересту риби проведення будівельних, днопоглиблювальних, вибухових, сейсмологічних робіт, видобуток гравію та піщано-ракушкової суміші, прокладання кабелів, трубопроводів та інших комунікацій, а також будь-яких робіт на водних об’єктах та їх прибережних захисних смугах в межах району діяльності (контролю) Полтавського рибоохоронного патруля.

Незаконний вилов риби на Полтавщині

На період нересту риби в місцях, які оголошені нерестовищами, заборонити пересування всіх плавучих засобів (за винятком установлених судових ходів, транзитного проходу, виконання робіт по встановленню бакенів і у випадках надзвичайної потреби (шторм, туман, аварія і т.п.), крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.


Незаконний вилов риби на Полтавщині


Незаконний вилов риби на Полтавщині
 


Схожі матеріали:
👁 716
Категорія: Полтавщина
Теги: Незаконний вилов риби, Полтавщина, рибний промисл




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ