Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

06.10.2015

Полтавщина залучила на проекти громад понад 1 мільйон євро та 1 мільйон 270 тисяч доларів США


Найефективніше кошти донорів освоює Пирятинський район


Полтавщина залучила на проекти громад понад 1 мільйон євро та 1 мільйон 270 тисяч доларів СШАЦього року Полтавська область змогла залучити міжнародної технічної допомоги на понад  1 мільйон євро та на 1 мільйон 270 тисяч доларів США. Як повідомив т. в. о. директора Департаменту економічного розвитку Дмитро Орлов, для реалізації Програми Розвитку Організацій Об’єднаних Націй «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» на конкурсній основі відібрано 8 районів — Зіньківський,  Кременчуцький, Козельщинський, Лохвицький, Оржицький, Пирятинський, Чутівський, Шишацький.

У відібраних районах визначено 29 сільських та 3 селищні ради (чисельністю до 10 тисяч населення), які зможуть реалізувати свої ініціативи в рамках Проекту. Співфінансування Європейського Союзу становить 40 тисяч доларів на район. Можна витратити за наступними напрямками: водопостачання, ФАПи, енергозбереження в школах і дитсадках, енергоефективність (застосування альтернативних технологій), довкілля (утилізація сміття).

Як прокоментував Дмитро Орлов, громади 8 районів подали 17 проектів у рамках енергозбереження, 9 — щодо енергоефективності, 3 — з водопостачання та водовідведення, три — у сфері охорони здоров’я.

— На сьогодні із 32 проектів на затвердження подані 19, — додав Дмитро Орлов. — Є проблеми по Зінківському району, в якому протягом двох місяців ще не розпочато реалізацію жодного з проектів. Якщо ситуація не покращиться протягом цього тижня, ініціюватимемо заміну району.

Натомість беззаперечним лідером у плані реалізації проектів, направлених на добробут громад, є Пирятинський район. Тут вже розпочато ремонтно-будівельні роботи на двох об’єктах. Ще по трьох об’єктах проведено тендери. На другому місці — Лохвицький район.

Окрім того, місто Пирятин потрапило до резерву нового проекту —  муніципального розвитку. Йдеться про запровадження моделі надання якісних муніципальних послуг і розвиток ОСББ. 10 квітня було проведено відбір, на який міста регіону подали 9 заявок. Відібрано два міста — Комсомольськ і Миргород. На кожне місто проектом передбачено до 62 тисяч доларів для підтримки ініціатив об’єднаних громад щодо покращення місцевої інфраструктури. Співфінансування з міського бюджету — не менше 5% загальної вартості проекту.

— У рамках проекту муніципального розвитку Миргород отримає понад 2 мільйони доларів на 5 ініціатив. У Комсомольська — та ж сума і кількість проектів, — прокоментував Дмитро Орлов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Святійший Патріарх Філарет освятив Пантелеймонівський храм у Лубнах на Полтавщині

Як наголосив голова Полтавської ОДА Валерій Головко, щодо залучення коштів міжнародних інституцій, Департамент економічного розвитку спрацював на відмінно. Але додаткова роз’яснювальна робота та інформування не завадять.

— Інколи громади до цієї суттєвої допомоги ставляться з деякою прохолодою. Це не кредитні гроші, вони не потребують повернення. Їх виділяє європейська спільнота на підтримку всієї України. Цю допомогу необхідно об’єднувати із програмами Уряду по енергозбереженню. Роботу слід продовжувати, — наголосив Валерій Головко.
 За матеріалам прес-служби Полтавської ОДА


Схожі матеріали:
👁 1082
Категорія: Полтавщина
Теги: громада, пирятин, Полтавщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ