Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

02.08.2022

Полтавська область стане одним з перших регіонів, де медики використовуватимуть японські портативні рентгени


Обладнання доступне в Україні за підтримки Stop TB Partnership


Полтавська область стане одним з перших регіонів, де медики використовуватимуть японські портативні рентгениНа початку липня БО TBpeopleUkraine провела тренінг-практикум для медиків протитуберкульозних закладів щодо використання портативних рентгенівських систем Portable X-ray Unit FDR Xair (XD2000), які надала японська компанія Fujifilm як благодійну допомогу Україні.

Нині визначено перші регіони-учасники пілотного проєкту з використання сучасного обладнання для наближення якісної медичної допомоги.

Серед областей, охоплених діяльністю БО TBpeopleUkraine, Полтавська область стала першим регіоном, в якій медикам протитуберкульозної служби презентували обладнання для мобільної радіології.

Експерт з розвитку регіонів БО TBpeopleUkraine Марія Бондаренко провела презентацію рентгенівської системи Fujifilm і обговорила можливості для впровадження пілотного проєкту у співпраці БО TBpeopleUkraine, Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОВА і КП “Полтавський обласний клінічний протитуберкульозний диспансер ПОР”.
 
“У нас є великий досвід роботи на пересувному флюорографі і організації обстежень на виїзді. Нині наші лікарі успішно пройшли навчання з використання такого портативного девайсу і зможуть охопити більш широке коло населення задля ефективної протидії туберкульозу. Своєчасна діагностика береже дорогоцінний час і дозволяє якомога раніше розпочати лікування, тому дякуємо БО TBpeopleUkraine за розширення можливостей протитуберкульозної служби”, – прокоментував головний лікар Володимир Печериця.

Директор ДОЗ Полтавської ОВА Віктор Лисак додав, що сучасне обладнання у поєднанні з професіоналізмом наших лікарів дозволяє досягти вагомих результатів, подякував міжнародним партнерам і неурядовим інституціям, які залучають інновації для розвитку системи охорони здоров’я, наголосивши на відкритості до співпраці. Заплановано напрацювати алгоритм ефективного використання обладнання.



 

Голова правління БО TBpeopleUkraine Оля Клименко зазначила, що можливість обстежень мешканців віддалених районів і людей, які не можуть самостійно пересуватися – це важлива складова для підвищення якості і доступності медичних послуг, у тому числі для ВПО, а також наголосила, що збільшення виявлення людей, які захворіли на туберкульоз, дозволяє якомога швидше забезпечити їх лікуванням і ефективно зупиняти розповсюдження інфекції по Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полтавська обласна клінічна лікарня отримала сучасну техніку

За даними віцепрем’єр-міністра — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, Полтавщина – номер один по взаємодії із переселенцями, адже наразі в області їх майже 200 тис. осіб і очікується нова хвиля внутрішньо переміщених осіб, що збільшить навантаження на систему охорони здоров’я.

Обладнання доступне в Україні за підтримки Stop TB Partnership та щирої підтримки USAID та Global Fund в рамках проєкту «Challenge Facility for Civil Society».

Схожі матеріали:
👁 2845
Категорія: Здоров'я
Теги: портативні рентгени




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ