Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

17.10.2018

Полтавський рибоохоронний патруль: «Порушники лише за першу половину жовтня завдали збитків на 38270 грн»


За першу половину жовтня інспектори вилучили1286,7 кг водних біоресурсів, з яких за незаконне придбання чи збут — 42 кг


Полтавський рибоохоронний патруль: «Порушники лише за першу половину жовтня завдали збитків на 38270 грн»Управління Держрибагентства в Полтавській області підбило підсумки роботи на нараді за першу половину жовтня 2018 року. Патрульні Полтавського рибоохоронного патруля провели 63 рибоохоронних рейдів. Протягом цього часу інспектори викрили 223 порушень зі збитками на 38270 грн.

За першу половину жовтня інспектори вилучили1286,7 кг водних біоресурсів, з яких за незаконне придбання чи збут — 42 кг. Крім того, у порушників конфісковано 40 (сітні) заборонених знарядь лову та 116 (сітні) — за актами безхазяйного майна.

За підсумками, 36 справ передали до суду для притягнення осіб до адміністративної відповідальності, 3 справи направлено судами для відкриття кримінальних проваджень.

Всього за даний період накладено 7446грн штрафів саме за постановами органів рибоохорони. У підсумку стягнуто за постановами рибоохорони – 6936 грн.

Для прикладу,2 жовтня близько 00:34 оперативна група рибоохоронного патруля в складі заступника начальника відділу рибоохоронного патруля №1 та старшого державного інспектора на території Сулинської затоки Кременчуцького водосховища поблизу с. Кліщинці, Чорнобаївського району Черкаської області затримала місцевого жителя.
 
Він здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову: однією лісковою сіткою вбрід. Вилучили сітку довжиною 60 метрів. Викликали працівників Чорнобаївського ВП Золотоніського ВП ГУНП в Черкаській області для спільного оформлення адміністративного матеріалу, який містить ознаки кримінального провадження, — розповіла очільниця Полтавського рибоохоронного патруля Оксана Кулинич.


Полтавський рибоохоронний патруль
 

Внаслідок незаконних дій громадянином вилучили 23 кг риби за видами: сом – 1 екз.; сазан – 6 екз.; лящ – 20 екз. Своїми незаконними діями порушник завдав збитків водним біоресурсам у розмірі 10 384,00 грн.
Так,12 жовтняблизько 11:30 поблизу с. ВереміївкаЧорнобаївського району Черкаської області з води вилучили 12 безхазяйних сіток з рибою загальною вагою 62 кг за видами: плітка – 30 кг, судак – 7 кг, лящ – 10 кг, плоскирка – 15 кг. Довжина яких становить 600 метрів.

Дану рибу конфіскували та здали до рибоприймального пункту.

Пізніше, 15 жовтня, близько 10:00 під час проведення рибоохоронних заходів на території Кам’янського водосховища поблизу с. Світлогірське Кобеляцького району Полтавської області затримали порушника. Який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову, а саме: однією лісковою сіткою, довжина якої становить 50 метрів та виловив 4 кг риби.
 

Полтавський рибоохоронний патруль
 

Внаслідок незаконних дій громадянином у нього вилучили рибу за видами: окунь – 22 екз.; плотва – 1 екз.; карась сріблястий –3 екз.; краснопірка – 7 екз. Своїми діями порушник завдав збитків водним біоресурсам у розмірі 4301 грн.

Годиною пізніше на цій території інспектори рибоохоронного патруля затримали дві особи, які на гумовому човні двома лісковими сітками встигли виловити карася сріблястого — 10 екз. та щуку — 1екз., вага яких становить теж 4 кг. Нараховані збитки за таксами на суму 902 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині упродовж двох тижнів добровільної здачі зброї громадяни здали 158 одиниць зброї
 
— За даними фактами складено адміністративні протоколи щодо грубого порушення правил рибальства, матеріали направлено до Кобеляцького районного суду для прийняття рішення згідно чинного законодавства та понесуть адміністративну відповідальність за вчинені незаконні дії, — підсумувала Оксана Кулинич.

Звертаємось до всіх любителів рибної ловлі,дотримуйтесь Правил рибальства! У разі виявлення порушень правил рибальства, звертайтесь за телефонами «гарячої лінії»: 096-907-5008 (цілодобово), (05366) 38291 – в робочий час (з понеділка по п’ятницю з 08:00 до 16:30).

Полтавський рибоохоронний патруль


Схожі матеріали:
👁 1036
Категорія: Полтавщина
Теги: Держрибагентство, Полтавщина, біоресурси




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...
ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО) ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО)
На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ