Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

13.09.2016

Про найбільший ріст аварійності на Гребінківщині говорили на засідання обласної Координаційної ради


Найбільшою проблемою на сьогодні є зупинення росту дорожньо-транспортного травматизму


 Про найбільший ріст аварійності на Гребінківщині говорили на засідання обласної Координаційної радиСьогодні у Полтавській ОДА, під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Пісоцького, відбулося засідання обласної Координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху.

Представники управління інфраструктури та туризму, ЖКГ ОДА, управління  превентивної діяльності ГУНП у Полтавській області, управління Укртрансбезпеки у Полтавській області, Служби автомобільних доріг розглянули питання, що стосуються стану перевірки перевищення транспортними засобами встановлених вагових обмежень, стану аварійності на автомобільному транспорті та питання контролю за дотриманням вимог законодавства суб’єктами, які надають послуги з перевезення пасажирів автомобільним транспортом. Про це повідомляють "Новини Полтавщини"

Представник відділу Управління превентивної діяльності ГУ НП у Полтавській області Олег Бродський розповів, що за 8 місяців на території області зареєстровано 54 ДТП з вини водіїв автобусів, що на 73% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Щоправда, тяжкість наслідків цих ДТП значно зменшилася.

-----

“З метою виявлення нелегальних перевезень пасажирів, розроблено графік спільних заходів з працівниками Управління Укртрансбезпеки, у ході яких складаються відповідні протоколи. За 8 місяців працівниками поліції Полтавської області, під час нагляду за дорожнім рухом, було виявлено 504 порушення дорожнього руху, скоєних водіями автобусів, з них 150 – порушення правил перевезення пасажирів, 9 — керування у нетверезому стані, 134 — відхилення від зазначеного маршруту руху. До адміністративної відповідальності було притягнуто 4 посадових особи, які випустили на лінії несправні транспортні засоби. Наша пропозиція стосовно подальшої роботи — продовжити проведення спільних перевірок”, – сказав Бродський.

 

 

Заступник начальника управління Укртрансбезпеки у Полтавській області Володимир Кужіль зазначив, що з квітня їхнє управління провело 78 рейдових перевірок дотримання водіями транспортного законодавства.

“За цей час перевірили 3 тис. 236 ТЗ, виявили 653 порушення. Тобто у кожному 5-му транспортному засобі є порушення. У тому числі 257 порушень – при здійсненні нерегулярних перевезень. Складено 527 актів про порушення транспортного законодавства при здійсненні перевезень, зокрема 245 — на перевізників, які здійснюють нерегулярні перевезення. Проведено роботу по примусовому стягненню накладених штрафів. У порівнянні з минулим роком, цьогоріч на ліцензованому транспорті не сталося жодного смертельного випадку з вини водіїв, і кількість травмованих зменшилася на 39%. За порушення транспортного законодавства на працівників складено 168 актів та 10 адмінпротоколів”, – зазначив Кужіль.

 

 

Він наголосив, що основними порушеннями, які виявило Управління — відсутність передбачених законодавством документів для надання послуг з перевезення пасажирів, встановлення додаткових сидінь у салонах автобусів, надання послуг з перевезення автобусами, клас яких не відповідає умовам перевезення, порушення режиму праці та відпочинку водіями, незадовільний технічний та санітарний стан.

Щодо дорожньо-транспортного травматизму, то за підсумками 8 місяців Полтавщина посіла 10 місце за кількістю ДТП з потерпілими, а 11-е — за кількістю загиблих та травмованих.

 

 

“Найбільшою проблемою на сьогодні є зупинення росту дорожньо-транспортного травматизму. З початку року зареєстровано 654 ДТП з потерпілими, що на 30% більше, ніж минулоріч, в яких 98 осіб загинули, 812 — травмовані. Найбільший ріст аварійності у Гребінківському, Чутівському районах, у Полтаві, Кременчуці та Горішніх Плавнях. Основними видами ДТП є зіткнення транспортних засобів, наїзд на пішохода, наїзд на велосипедиста та перекидання ТЗ. Головними причинами є перевищення швидкісного режиму, порушення правил маневрування та керування ТЗ у стані алкогольного сп’яніння. Значна кількість ДТП за участі пішоходів скоєна поза межами населених пунктів та у темну пору доби на неосвітлених ділянках. Є тенденція до зростання таких ДТП у населених пунктах за відсутності тротуарів та пішохідних доріжок”, – розповів Бродський.

Він зазначив, що пішохідні переходи в області не в повній мірі обладнані відповідними дорожніми знаками, їх технічний стан не відповідає державним стандартам. Також не завжди вчасно проводяться роботи з поновлення дорожньої розмітки. Усі ці фактори, за його словами, майже завжди є супутніми причинами скоєння ДТП.

Перший заступник голови Полтавської ОДА Андрій Пісоцький дав доручення службам провести моніторинг місць концентрації ДТП.

“Сьогодні нам потрібно визначитися, де необхідно зробити пішохідні переходи, де потрібно встановити відповідні знаки та де зробити краще освітлення. Є пропозиція – містам визначити ті ділянки доріг, які на сьогодні є найбільш аварійними. Щоб далі врахувати це у дорожній програмі, і змусити комунальні служби, і міста, і РДА вносити пропозиції по фінансуванню, у першу чергу, робіт на таких ділянках доріг. А це й місця скупчення транспорту, переходи біля шкіл та дитячих садочків”, – наголосив Пісоцький.

Схожі матеріали:
👁 1058
Категорія: Суспільство
Теги: дтп, травматизм, Полтавщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ