Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

17.03.2018

Про первинну медичну допомогу на території Пирятинської ОТГ говорили на засіданні виконкому


Є проблема з передачею районною радою самого приміщення, а відтак і ліцензування


Про первинну медичну допомогу на території Пирятинської ОТГ говорили на засіданні виконкому16 березня 2018 року відбулося засідання  виконавчого комітету міської ради. Заслухано звіти про фінансову та господарську діяльність комунальних підприємств „Готель „Пирятин“ та Пирятинських госпрозрахункових очисних споруд. Затверджено плани на 2018 рік. 

Розглянуто ряд житлово-комунальних питань щодо квартирного обліку громадян, виготовлення будівельного паспорта забудови. Крім того, на виконання зауважень та рекомендацій комісії Державної служби з надзвичайних ситуацій за результатами комплексної перевірки внесено зміни до нормативно-правових актів з питань цивільного захисту.

Проте головним питанням обговорення було питання, ініційоване членом виконкому міської ради Віктором Бугайовим, щодо стану виконання повноважень у сфері первинної медичної допомоги на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Він відзначив актуальність та важливість цого питання для пирятинської громади. Необхідність включення цього питання до порядку денного для розгляду з прийняттям відповідного рішення була підтримана Валерієм Острянським, Ніною Клітко та Володимиром Гудзем.

Раїса Андрейщук, заступник міського голови, проінформувала присутніх стосовно тих заходів, які вже здійснено міською радою для вирішення питання по первинній медичній допомозі на території об’єднаної громади. Вона зазначила, що все, що залежало від міської ради виконано: прийнято рішення про створення комунального підприємства „Пирятинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги“ Пирятинської міської ради, як це передбачено законодавством; затверджено Статут цього підприємства; виділено кошти на придбання комп’ютерної техніки для первинної медичної ланки та впровадження  нового програмного забезпечення і електронної черги; розпочато процедуру оформлення земельної ділянки, яка знаходиться по вул. Визволення, 5 під приміщенням поліклініки.


На засіданні виконкому Пирятинської ОТГ
 

Проте є проблема з передачею районною радою самого приміщення, а відтак і ліцензування. Згідно з вимогами чинного законодавства приміщення може бути передано відповідним рішенням сесії районної ради або, в іншому випадку, - за рішенням суду. Зрозуміло, що другий варіант значно довший у часі. Варто зазначити, що в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно право власності районної ради на приміщення поліклініки не зареєстроване. Коштів на утримання цієї галузі у районної ради не вистачає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині реформували лише 10% газет, які підлягають роздержавленню до кінця 2018 року

Ігор Шикеринець, заступник міського голови, зазначив, що на адресу районної ради виконавчим комітетом неодноразово направлялися звернення щодо виконання вимог Бюджетного кодексу України та передачі у власність Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади приміщень поліклініки та дитячої консультації, проте відповіді на них так і не надано. 5 лютого було направлено депутатський запит депутатів міської ради, на який надано формальну відповідь-відписку, яку сформульовано на підставі рекомендацій президії районної ради, замість конкретного відповідного рішення сесії щодо передачі приміщення ЦПМД.


На засіданні виконкому Пирятинської ОТГ
 

Члени виконкому одностайно акцентували увагу на тому, що час для проведення медичної реформи дуже обмежений: офіційний старт підписної кампанії по деклараціях між лікарями та пацієнтами має розпочатись з 1 квітня цього року, а з 1 липня на підставі декларацій лікарі мають почати отримувати фінансування за новою системою.
 
На засіданні виконкому Пирятинської ОТГ


Їх підтримав Олексій Рябоконь, міський голова, який зазначив, що районною радою проігноровано не тільки листи виконкому та депутатський запит, а й звернення ініціативної групи мешканців нашої громади. Державна субвенція на медичну галузь передбачена лише на півроку. Через небажання та негативну позицію районної ради міська рада втрачає час і будь-яку можливість реалізації закону щодо забезпечення первинної медичної допомоги на території об’єднаної громади.  


На засіданні виконкому Пирятинської ОТГ
 

У підсумку обговорення члени виконкому одноголосно прийняли рішення: доручити заступникам міського голови та керуючій справами виконкому міської ради підготувати звернення та направити його депутатам районної ради, обраним від міста, та до місцевої прокуратури стосовно бездіяльності та невиконання районною радою вимог законодавства щодо передачі приміщень первинної ланки медичної домоги у власність Пирятинської об’єднаної громади.

На засіданні виконкому Пирятинської ОТГ


На засіданні виконкому Пирятинської ОТГ

Пирятинська міська рада


Схожі матеріали:
👁 1193
Категорія: Здоров'я
Теги: лікарня, пирятин, ОТГ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ