Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

26.07.2018

Тільки в трьох РДА Полтавщини робота з виконання антикорупційних заходів проводиться в повному обсязі, - Аліна Діденко


На належному рівні забезпечено організацію та виконання комплексу основних антикорупційних заходів у Гребінківській РДА


Тільки в трьох РДА Полтавщини робота з виконання антикорупційних заходів проводиться в повному обсязі, - Аліна ДіденкоТільки в 3 райдержадміністраціях – Диканській, Машівській та Хорольській робота з виконання антикорупційних заходів проводиться в повному обсязі. Також на належному рівні забезпечено організацію та виконання комплексу основних антикорупційних заходів у Глобинській, Гребінківській, Кобеляцькій, Миргородській, Новосанжарській, Оржицькій райдержадміністраціях.

Про це, під час сьогоднішнього розширеного засідання колегії Полтавської ОДА, розповіла головний спеціаліст відділу з питань запобігання та протидії корупції, взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації Аліна Діденко.

Водночас у деяких райдержадміністраціях антикорупційні заходи проводять не в достатній кількості або зовсім відсутні. Наприклад, у Миргородській та Козельщинській – упродовж першого півріччя не провели жодного навчання з питань антикорупційного законодавства серед державних службовців.

А співпрацю із засобами масової інформації необхідно активізувати у Великобагачанській, Карлівській, Котелевській, Кременчуцькій, Миргородській, Чутівській райдержадміністраціях, де упродовж першого півріччя 2018 року не оприлюднено жодного антикорупційного матеріалу.

– Не надали звіт про виконання комплексу рекомендацій, наданих міжнародною антикорупційною організацією GRECO щодо подолання корупції Гадяцька, Зіньківська, Лохвицька, Лубенська, Пирятинська, Полтавська, Решетилівська, Чорнухинська райдержадміністрації. Причини виявлених недоліків в організації роботи із запобігання та виявлення корупції та неналежна виконавська дисципліна структурних підрозділів облдержадміністрації та райдержадміністрацій області зумовлені здебільшого не визначенням посад з питань запобігання та протидії корупції, неналежною увагою та низьким рівнем контролю з боку керівництва вищезазначених органів до роботи уповноважених підрозділів та покладанням на уповноважену особу обов’язків, що не належать або виходять за межі її повноважень, тобто зміщення пріоритетів роботи уповноваженої особи на здійснення невластивих для неї функцій, – розповіла Аліна Діденко.

Водночас, за її словами, у структурних підрозділах облдержадміністрації та райдержадміністраціях, у яких укомплектовано і визначено уповноважену особу з питань запобігання корупції, яка відповідає за цей напрямок роботи і несе відповідальність, робота ведеться на більш якісному рівні.

Також, керуючись методологією оцінювання корупційних ризиків у діяльності органів влади, в облдержадміністрації виявлено 13 корупційних ризиків (у 2017 році – 12). Корупційні ризики, а також заходи щодо їх усунення включені до антикорупційної програми. Щокварталу структурні підрозділи облдержадміністрації звітують про усунення або мінімізацію корупційних ризиків у їх діяльності.
 
– Заходи щодо виявлення та оцінки корупційних ризиків проведено в усіх райдержадміністраціях області. Розроблені та затверджені внутрішні плани щодо запобігання та протидії корупції на 2018 рік.

розширене засідання колегії Полтавської ОДА
 

На виконання вимог Закону України „Про запобігання корупції” в частині фінансового контролю проведено перевірку своєчасності подання електронних декларацій державними службовцями облдержадміністрації, а також особами, звільненими в 2017 році. За результатами якої встановили 10 фактів порушення строків подання е-декларацій в апараті та структурних підрозділах облдержадміністрації. У райдержадміністраціях, під час проведення моніторингу, встановили 23 факти порушення строків подачі декларацій. Про всі зазначені факти проінформували НАЗК.
 
– Протягом звітного періоду до ОДА надійшло 1 подання прокуратури області, яке було перенаправлене з обласної ради, щодо проведення службової перевірки стосовно посадової особи комунального підприємства. За даним фактом структурним підрозділом облдержадміністрації проведено службове розслідування (за звітний період 2017 року надійшло 3 подання) та надані відповідні висновки, – наголосила Аліна Діденко.


розширене засідання колегії Полтавської ОДА
 

На офіційному веб-порталі обласної державної адміністрації діє розділ „Запобігання проявам корупції”, у засобах масової інформації постійно розміщуються публікації з питань антикорупційної політики та висвітлюються заходи антикорупційного характеру.

– Протягом першого півріччя 2018 року територіальними підрозділами ГУНП в Полтавській області у сфері економіки було зареєстровано 263 кримінальних правопорушення, з них: у сфері службової діяльності – 187, у сфері господарської діяльності – 25, пов’язаних із використанням бюджетних коштів – 51. Зареєстровано 45 фактів надання та отримання неправомірної вигоди. Оголошено про підозру 22 особам у вчиненні 25 кримінальних правопорушень. До суду з обвинувальним актом направлено 27 кримінальних проваджень. Встановлено, що злочинними діяннями завдано матеріальної шкоди на суму 124 537 753 гривень, з яких вже відшкодовано 124 331 359 гривень.

За 6 місяців 2018 року працівники поліції склали 166 адміністративних протоколів за порушення вимог антикорупційного законодавства, які скерували до суду.


розширене засідання колегії Полтавської ОДА
 

За інформацією прокуратури області, правоохоронними органами області до суду скеровано 38 обвинувальних актів за обвинуваченням 40 осіб у вчиненні 56 корупційних злочинів. Корупційні злочини виявлені у сферах АПК – 3, освіти – 5, бюджетної системи – 3, земельних відносин – 2, ПЕК – 1.

– За вчинення корупційних злочинів до кримінальної відповідальності притягнуто 39 осіб, у тому числі 5 державних службовців, 22 посадові особи, які надають публічні послуги, 3 службових осіб обласної та районних державних адміністрацій, посадову особу місцевого самоврядування, 2 поліцейських, податківця і працівника митниці. Засуджено 12 осіб-корупціонерів, у тому числі 2 – до позбавлення волі й 9 – до штрафу.

До адміністративної відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією, притягнуто 75 осіб. За вчинення вказаних правопорушень судами області накладено стягнення у вигляді штрафу на загальну суму 75 тис. грн. щодо 10 державних службовців, 3 депутатів обласної ради, 51 депутата місцевих рад, 4 посадових осіб місцевого самоврядування, 3 посадовців районних державних адміністрацій, 5 посадових осіб інших органів державної влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині дитина потрапила до реанімації, випивши «Антижир»

До дисциплінарної відповідальності за порушення Закону України „Про запобігання корупції” притягнули 22 особи.

– Серед державних службовців райдержадміністрацій протягом першого півріччя 2018 року до адміністративної відповідальності за ст. 172-6 КУпАП притягнуто 1 особу Диканської райдержадміністрації (31.01.2018 звільнена). До дисциплінарної відповідальності за аналогічне правопорушення притягнуто 2 державних службовців Пирятинської райдержадміністрації (дисциплінарне стягнення – догана). Облдержадміністрація розробляє та вживає всі необхідні заходи, спрямовані на забезпечення виконання вимог антикорупційного законодавства та інших нормативно-правових актів з даного питання. Це є невід’ємною і обов’язковою частиною її роботи. Робота з профілактики та протидії корупції перебуває на постійному контролі керівництва та здійснюється відповідно до чинних антикорупційних актів, – підсумувала головний спеціаліст відділу з питань запобігання та протидії корупції, взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації Аліна Діденко.

розширене засідання колегії Полтавської ОДА
 
 
– Продовжуємо боротися з корупцією та виявляти порушників фінансової дисципліни. Сьогодні провели засідання колегії. Обговорили стан бюджетної дисципліни та антикорупційної діяльності на Полтавщині за перше півріччя цього року. За цей період виявили 13 корупційних ризиків. Їх ми включили до антикорупційної програми і будемо намагатися їх мінімізувати. На жаль, виявили 10 фактів порушення строків подання електронних декларацій.  З огляду на все це звертаюся до голів об’єднаних територіальних громад. Не всюди у області державні фінанси використовуються ефективно. Зверніть на це увагу! Використання коштів має бути тільки цільовим. Лише тоді у всіх селах будуть дороги, питна вода і освітлення, – наголосив голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

 

розширене засідання колегії Полтавської ОДА

 

розширене засідання колегії Полтавської ОДА

 

розширене засідання колегії Полтавської ОДА

 

розширене засідання колегії Полтавської ОДА

 

розширене засідання колегії Полтавської ОДА

 

розширене засідання колегії Полтавської ОДА



Схожі матеріали:
👁 1275
Категорія: Полтавщина
Теги: Полтавська ОДА, корупція, антикорупція




Всього коментарів: 1

0
1 Роман   (26.07.2018)
Молодці

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ