Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

31.12.2016

У 2016 році поліція Полтавщини затримала ряд організованих злочинних груп та кримінальних авторитетів


Розкрито 88% умисних вбивств


 поліція ПолтавщиниПоліція Полтавщини прикладає максимум зусиль для захисту мешканців області від протиправних посягань.

Завдяки командній роботі, при підтримці процесуального керівництва прокуратури та співпраці зі службою безпеки України, поліції вдалося розкрити понад 65% розбійних нападів, близько 42% грабежів, більше 50% незаконних заволодінь автомобілями.

Розкрито 88% умисних вбивств.

На 85% розкриті умисні тяжкі тілесні ушкодження. А там, де тяжкі тілесні ушкодження призвели до смерті людей, розкриття становить 90%.

Також на даний час у СІЗО перебувають 8 кримінальних авторитетів, які намагалися впливати на криміногенну обстановку в області. Кримінальні провадження по цим особам найближчим часом будуть скеровані до суду.
Нами затримані ряд організованих злочинних груп, які займались наркозлочинами, вимаганнями, викраденнями автотранспорту, торгівлею людьми та тероризували місцеве населення, вчиняючи розбійні напади, грабежі і навіть вбивства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині поліцейські ДПС знайшли автомобіль, яким незаконно заволоділи невідомі

Зокрема:

- Затримана організована злочинна група, яка гастролювала територією України і вчиняла розбійні напади на помешкання громадян. Погрожуючи зброєю та наносячи тілесні ушкодження, забирали в людей кошти, ювелірні вироби та інші цінні речі.

До групи входило 4 особи. Поліцією доведено причетність даної групи щонайменше до 6-ти злочинів, які були вчинені на території Кобеляцького і Решетилівського районів Полтавщини та на територіях Дніпропетровської і Київської областей. Матеріали по цій групі вже скеровані до суду.
 


- Затримана організована злочинна група, яка вчиняла викрадення великої рогатої худоби з домоволодінь громадян та фермерських господарств в Шишацькому, Решетилівському та Диканському районі. До групи входило 4 особи. Доведено їх причетність щонайменше до 8 злочинів. На даний момент матеріали розглядаються в суді.





 

- Затримана ще одна організована злочинна група, яка, маскуючись під активістів, вчиняла розбійні напади на помешкання громадян області та займалась вимаганням коштів. До групи також входило 4 особи. Слідством доведено їх причетність до 4-х злочинів. Провадження по цій групі у суді.

 

 

- Ще одна затримана організована злочинна група з міжнародними зв’язками займалась торгівлею людьми. До групи входило троє осіб, які вербували та переправляли дівчат з України до Ізраїлю для подальшої їх сексуальної експлуатації. Матеріали по даній групі направлені до суду.

 


Всього за рік, станом на сьогодні, слідчими поліції області до суду направлені кримінальні провадження по п’яти організованим злочинним групам.

Протидія злочинності, пов’язаної з викраданням сировини із стратегічних магістральних нафогазоконденсатопроводів є одним із пріоритетних завдань для поліції регіону. Тому ми приділяємо максимум уваги, щоб подібні злочини на нашій території канули в минуле.

Для превенції цього роду правопорушень в області працює ряд рейдових груп, до яких входять оперативники, працівники поліції охорони та представники служб безпеки приватних охоронних структур, які надають послуги з охорони даних об’єктів.

Завдяки спільній роботі нам вдалося значно покращити ефективність протидії подібним злочинам. Зокрема, удвічі збільшилася кількість затриманих "на гарячому" злодіїв, які вчиняли врізки та викрадали з магістральних трубопроводів газоконденсат.

Наприклад:
- Нещодавно поліція разом з прокуратурою затримала групу осіб, які тривалий час вчиняли подібні злочини на території області. У підозрюваних вилучені речові докази, які свідчать про їх причетність до злочинів та транспорт, за допомогою якого вчинялися подібні кримінальні правопорушення.
 


- Крім того, у вересні поточного року затримано одного з лідерів групи, що займалась викраденням газоконденсату. Підозрюваний намагався підкупити керівника районного підрозділу поліції, запропонувавши неправомірну вигоду на загальну суму у 200 тисяч гривень за «кришування» незаконної діяльності злодіїв.

 


Тож завдяки профілактичній роботі та конкретним затриманням злочинців, вдалося в десятки разів зменшити втрати та розбалансування в трубопроводах, у порівнянні з минулими роками. А отже, запобігти серйозним фінансовим збиткам, які могли бути завдані державі.

 


Спільно із працівниками УСБУ та прокуратурою ми продовжуємо роботу, щодо припинення діяльності інших організованих злочинних груп в області. Про результати ми обов’язково будемо інформувати суспільство.

Таких результатів вдалося досягти завдяки якісно організованій роботі особового складу поліції керівниками структурних підрозділів на місцях.


Зокрема:
- У Кременчуці, спільно з СБУ, вдалося затримати групу осіб, які викрадали людей та вимагали за них викупи, вчиняли квартирні крадіжки, незаконне заволодіння автотранспортом. На рахунку викрадачів майже два десятки злочинів. Зараз активно працює слідство і найближчим часом матеріали по цій групі будуть скеровані до суду.
 

 

- Також спільними зусиллями затримана група злочинців, які вчиняли вбивства та розбійні напади на людей похилого віку у Козельщинському, Лубенському районах та на територіях інших областей України.

Жертвами нападників були громадяни, яким по 80 та 90 років.

Злочинці пересувалися за допомогою транспортного засобу, проникали у вечірній час в будинки потерпілих шляхом виламування вікон та дверей. Використовували вогнепальну та холодну зброю. Проникаючи всередину, погрожували господарям зброєю, наносили тілесні ушкодження та вимагали від стареньких людей кошти і ювелірні вироби.

У двох випадках розбійних нападів від рук злочинців загинули двоє літніх людей: бабуся і дідусь. Ще ряд потерпілих зазнали серйозних тілесних ушкоджень та моральних травм.

Зараз члени цієї групи заарештовані. Речові докази вилучені. Триває слідство.
 





 

- Затримано серійного ґвалтівника у Глобинському районі. Підозрюваний вчинив близько двох десятків зґвалтувань та грабежів жінок на території Семенівського та Глобинського районів, а також в інших областях України. Чоловік вчиняв тяжкі злочини упродовж 6-ти років. І весь цей час ретельно маскувався під порядного сім’янина. Одружений, виховував дітей.

 
Гвалтівник

 
- Також був екстрадований з Російської Федерації до України підозрюваний з Чутівського району, який жорстоко вбив і зґвалтував місцеву дівчинку, яка навчалася у одному з вишів Полтави.

Цей злочин набув неабиякого резонансу в країні. На сьогодні суд вже виніс вирок підсудному і обрав йому міру покарання у вигляді позбавлення волі на строк 14,5 років.

 


Цього року в області зареєстровано і ряд резонансних вбивств з корисливих мотивів, пов’язаних із розчленуваннями жертв.

Зокрема:

- У Полтавському районі були знайдені розчленовані останки тіла людини у річці Коломак.

Поліція та прокуратура приклали максимум зусиль для того, аби спочатку ідентифікувати особу вбитого, а потім і знайти вбивцю.

Для цього щоденно працювали слідчі, оперативники, експерти, превентивна служба поліції, інші спеціальні служби поліції, прокуратура та СБУ.

Доказову базу довелося збирати по крупицях. Згодом нам вдалося вийти на слід підозрюваного та заарештувати його. Причетним до вбивства виявився близький родич потерпілого, який проживав у Полтаві.


Кременчук Розчленування
 

- У Кременчуці в різних частинах міста були знайдені останки тіла людини в кількох каналізаційних колекторах та сміттєвих баках.

В цьому випадку також довелося попрацювати поліції та прокуратурі, щоб встановити особу та з’ясувати причини і обставини події.

Буквально за кілька діб нам вдалося розкрити цей злочин. Виявилось, що квартирант вбив господаря помешкання, яке він винаймав. Особа заарештована. Далі справа за судом.

 
Кременчук Розчленування
 

- У Лубнах, практично в центрі міста, під деревом була виявлена голова людини.

Як і в попередніх випадках, спочатку встановили особу, а потім вийшли на слід вбивці. Жертвою виявилася місцева жінка, яка була вбита власною донькою з корисливих мотивів.

Зерном роздора стала квартира вбитої, яку вона хотіла залишити внукові від іншої доньки. Підозрювана заарештована. Останню крапку в цій жахливій історії поставить суд.

 
Лубни розчленув

 
- Також у Лубнах було вчинене жорстоке вбивство трьох людей. Жертвами злочинця стало літнє подружжя та їх донька. Убиті пролежали в будинку більше тижня. А злочинець, вбивши трьох людей, зачинив їх у середині та періодично навідувався в помешкання, щоб знайти ще щось цінне, яке можна було реалізувати. Зараз на підозрюваного чекає вирок суду.


вбивство трьох людей


В області розпочалася тотальна зачистка незаконного грального бізнесу.

На сьогодні вже припинена діяльність понад сто таких залів.
 

Гральний бізнес

 
Триває робота щодо виявлення та припинення діяльності всіх аналогічних закладів та притягнення до відповідальності організаторів незаконного бізнесу.

Щодня в різних районах та містах поліція виявляє і припиняє діяльність гральних залів. Ми зробимо все від нас залежне, щоб це зло на Полтавщині було поборене, а злочинці понесли заслужену кримінальну відповідальність.

Гральний бізнес
 

А це штрафи мінімум від 170 тисяч грн. до 680 тисяч грн. За повторність – штраф до 850 тисяч гривень та компенсація завданих збитків державі до мільйона гривень.
 

Гральний бізнес


На сьогодні Головне управління Національної поліції в Полтавській області значно оновлене. Вже затверджена штатна чисельність. Добігає завершення комплектування галузевих служб молодими, мотивованими до роботи кадрами. Тож робота поліції поступово набирає таких обертів, які вимагає сьогодення.

Перед особовим складом поставленні конкретні завдання, які є пріоритетними для суспільства й держави. Одне з них - протидія корупційним схемам в регіоні.

Зазначу, що разом із прокуратурою області ми вже проводимо заходи щодо викриття хабарників, розкрадачів бюджетних коштів, шахраїв. І незабаром будуть конкретні результати.

Про роботу в даному напрямі я поінформую суспільство окремо за підсумками першого кварталу наступного року.

Що стосується роботи поліції в даному напрямі за поточний рік, то нами розкрито:
- 21 факт хабарництва;
- 35 злочинів, пов’язаних із використанням бюджетних коштів;
- 4 факти зловживання владою або службовим становищем.--
Загалом розкрито 113 злочинів у сфері службової діяльності.

Зроблено чимало, але зупинятися на досягнутому ми не збираємось. Бо розуміємо, що результат не зовсім такий, який би сьогодні задовольнив поліцію.

Міжрегіональна група
 

Організація роботи щодо розшуку безвісти зниклих громадян для поліції є важливим пріоритетом.

Ми розуміємо, що причини зникнення людей є різними. Від банальної сварки до жорстокого вбивства. Саме тому ми використовуємо весь наявний у нас потенціал, для пошуку такої категорії громадян.

По кожному факту безвісти зниклої людини ми вносимо відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікуючою ознакою частини 1 статті 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство. Це дає нам можливість провести весь комплекс оперативно-слідчих розшукових заходів, передбачених Кримінально-процесуальним кодексом України.

Якщо говорити про результати, то:
- упродовж поточного року до поліції області надійшло 1713 заяв та повідомлень від громадян про безвісне зникнення людей.

- на сьогодні нам вже вдалося розшукати 1671 особу.
Слід зазначити, що у числі безвісно зниклих у поточному році рахувались 382 дитини, із яких 237 - малолітні.

На сьогодні всі діти розшукані.

На жаль – є неповнолітні, які знайдені неживими.

Наприклад, останній трагічний випадок стався у Глобинському районі у грудні 2016 року.
Хлопчик 14-ти років пішов гуляти і провалився під лід річки Псел. Коли знайшли місце, де він , на жаль, вже нічим не змогли допомогти.

Водолази знайшли дитину мертвою під водою за кілька десятків метрів від місця, де він провалився під лід.

Якщо говорити про загальну кількість осіб, які на Полтавщині зникли безвісти за весь період незалежності нашої держави, то на сьогодні їх нараховується 207 осіб. Всі вони внесені до національної бази даних і розшукуються поліцією України.

Я впевнений, що за підтримки громадськості, органів місцевого самоврядування та інститутів виконавчої влади, нам вдасться максимально забезпечити належний рівень безпеки в області та захистити громадян і державу від злочинних посягань.

Для цього вже закладено міцний фундамент і зроблено чимало прогресивних та превентивних кроків представниками різних гілок влади.

Зокрема:
- хочу подякувати депутатському корпусу Полтавської обласної ради за розуміння важливості роботи поліції та фінансову підтримку для належного матеріально-технічного оснащення поліцейських підрозділів;

- вдячний Губернатору області, який щоденно опікується безпекою в регіоні й підтримує поліцію в протидії злочинності;

- вдячний меру Полтави та депутатам міської ради за підтримку та впровадження в життя програми "Безпечне місто". Переконаний, що після запуску проекту Полтава стане найкомфортнішим та найбезпечнішим містом в Україні;

- висловлюю слова вдячності депутатам міських та районних рад, які по-державницьки віднеслися до профілактики правопорушень у населених пунктах та надають фінансову допомогу місцевим підрозділам поліції;

- також хочу подякувати процесуальному керівництву прокуратури області та керівництву УСБУ за тісну співпрацю. Бо без належної взаємодії ми не змогли б досягти того, що маємо.
Я переконаний, що така взаємодія й надалі буде плідною та результативною, заради безпеки та спокою наших громадян!

Підписуйтесь на наші оновлення у Facebook, "ВКонтакте" та Twitter: всі найважливіші події Гребінківщини, і не тільки, в одному місці.
 
Начальник Головного управління
Національної поліції в Полтавській області
Олег Бех


Схожі матеріали:
👁 1587
Категорія: Полтавщина
Теги: поліція, Полтавщина, злочинна група, кримінальний авторитет




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ