Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

01.07.2017

У Гребінці триває обговорення проектів рішень щодо місцевих податків і зборів


Як уникнути історії риби, щуки та рака – питання до всіх


У Гребінці триває обговорення проектів рішень щодо місцевих податків і зборівУ місті триває обговорення проектів регуляторних актів -  рішень щодо місцевих податків та зборів на території міста Гребінка на 2018 рік.

20  червня представники громадськості, приватні підприємці представники структурних підрозділів міської ради, ОДПІ, промислових підприємств, підприємств комунальної власності міста знову зустрілися  на засіданні Клубу громадського діалогу. Про це Grebenka.com повідомили у Гребінківській міській раді.

Розпочала засідання секретар міської ради Людмила Цапенко, яка ознайомила присутніх з регламентом роботи та побажала плодотворної праці, зважених рішень. Зауважила: «За плечима усіх успішних громад завжди стоїть команда або люди, об’єднані спільною метою. Лише, коли поєднуються в єдине ціле – влада, бізнес і громада, буде процвітання, якщо порізно – то…

Як уникнути історії риби, щуки та рака – питання до всіх. І від позиції кожного залежить фінал історії».  
Як зазначив міський голова Віталій Колісніченко, головною метою зустрічі є обговорення проектів до того, як їх буде затверджено на пленарному засіданні сесії Гребінківської міської ради.

«Питання є дуже важливим, і в умовах стрімкого зростання навантаження на підприємців, потрібно прийняти рішення, яке максимально врахує й інтереси бізнесу, й інтереси міста. Рішення має бути виваженим, оскільки мова йде про місцеві податки, які наповнюють міський бюджет, за рахунок якого забезпечується розвиток міста, ремонтуються дороги, школи, лікарні, поліпшується благоустрій, створюються комфортні умови для мешканців, фінансуються міські програми.

Тому ми разом маємо  дійти до спільної позиції. Міська рада повинна піти на зустріч бізнесу, але поставити нульові чи занизькі ставки і залишитися без надходжень - не має права, оскільки на міський бюджет теж збільшено навантаження», - зазначив міський голова.

З інформацією по ставках земельного податку на території міста на 2018 рік виступив головний спеціаліст відділу з питань соціально-економічного розвитку та земельних відносин Ігор Приліпко.    Він    проінформував присутніх, що проектом рішення «Про встановлення ставок земельного податку на території Гребінківської міської ради на 2018 рік»  земельний податок пропонується залишити  на рівні 2017 року, крім земельних ділянок сільськогосподарського призначення, який пропонується зменшити з 1 % до 0,5% нормативно-грошової оцінки.

Тамара Лазоренко, начальник відділу з питань соціально-економічного розвитку зробила короткий огляд пропонованих проектів рішень та Положень, які передбачаються у справлянні кожного з  місцевих податків і зборів. Вона зауважила, що розміри ставок місцевих податків і зборів, згідно з вимогами законодавства, слід затвердити за шість місяців до початку нового бюджетного року. На 2018 рік, відсоткові ставки наших місцевих податків і зборів не змінюються, а залишені на рівні 2017 року.

У Гребінці нині встановлені такі місцеві податки – єдиний податок та податок на майно, який, у свою чергу, складається з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та плати за землю. Водночас, до бюджету сплачують ще й туристичний збір.

Транспортний податок, як і раніше, сплачуватимуть власники легкових автомобілів, яким не більше п’яти років. При цьому оподатковуватимуть ті автомобілі, вартість яких перевищує 375 розмірів від мінімальної заробітної плати. Ставку цього податку Податковим кодексом України передбачено  зробити фіксованою в розмірі 25 тис. грн  за автомобіль.

Податок на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки становить  0,25 відсотків від мінімальної заробітної плати за метр квадратний.

Розмір туристичного збору становитиме, як і в минулі роки, 1 відсоток від вартості проживання.
Ставки єдиного податку для фізичних осіб – підприємців по класифікації видів економічної діяльності за календарний місяць встановлюються у межах від 4% до 10% (І група)  до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на  1 січня податкового (звітного) року та від 6% до 20% (ІІ група) до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. Проектом рішення ставки податку диференційовані залежно від виду господарської діяльності.

Гостроти  під час обговорення набуло питання  встановлення ставок  єдиного податку для платників, які перебувають на спрощеній системі оподаткування ( другій групі).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківська автомобільна школа ТСОУ відзначила півстолітній ювілей (ФОТО)

У ході обговорення виступили: Монько Л.М., приватний підприємець, депутат міської ради, яка відмітила, що з метою  зменшення соціальної напруги серед підприємців міста та зменшення податкового навантаження на платників єдиного податку ІІ групи, необхідно зменшити ставку єдиного податку ІІ групи платників з 20 відсотків до 10. ЇЇ підтримали приватні підприємці Хазова О.О., Сироватка Ю.В., Коршак Л.М. та інші присутні підприємці.

Приватний підприємець Холоша Р.М. зауважила, що не можна зрівнювати всіх платників другої групи, тому що кожний здійснює різні види господарської діяльності, а поставити 10% для всіх буде несправедливо.
Бондаренко Н.В., заступник директора ЗОШ I –III ступенів № 4, голова бюджетної комісії районної ради, запропонувала зважено підійти до даного питання. І зрозуміти, що міська рада хоче зберегти ставки податків на попередньому рівні, у зв’язку з необхідністю наповнення дохідної частини бюджету, бо бюджет – це основа забезпечення всіх міських програм, забезпечення життя і розвитку громади. Необхідно порахувати скільки втратить бюджет міста якщо ставки знизити на 50%.

Шарапко О.Д., начальник Гребінківського відділення Лубенської ОДПІ  відповів на численні запитання, надав роз’яснення з усіх питань, які порушували члени Клубу громадського діалогу.        

Під час обговорення міським головою внесено пропозицію піти на зустріч приватним підприємцям і  зменшити ставки єдиного податку для платників другої групи на 25%, зберігаючи диференційний підхід. Його підтримали: депутати міської ради Сотніченко К.В., приватні підприємці Жолобецький О.Е., Дудченко П.Ю.


У Гребінці триває обговорення проектів рішень щодо місцевих податків і
 

Представники громадськості теж підтримали пропозицію міського голови щодо ставок єдиного податку: Віталіна Довбиш, голова громадської організації «Капітошка», Світлана Водоп’ян , завідуюча ДНЗ «Теремок», Юрій Копилов, директор КЗ «Спортивний комплекс м. Гребінка», Олександра Хворостян, головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Гребінківської РДА.

Всі пропозиції, внесені у ході громадського обговорення, будуть винесені на розгляд відповідних постійних комісій міської ради та  чергової сесії міської ради.     
    
Остаточне рішення «Про встановлення місцевих податків і зборів на території м. Гребінка на 2018 рік» буде прийматися депутатами Гребінківської міської ради за результатами обговорень, а також висновків та рекомендації профільних комісій з питань бюджету, фінансів, підприємництва та управління майном.  

Процес обговорення проектів рішень щодо місцевих податків та зборів  продовжується, усі пропозиції можна передавати до виконавчого комітету міської ради.

Схожі матеріали:
👁 1229
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Проект, податки, Гребінка, Людмила Цапенко




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині мотоцикліст збив неповнолітнього пішохода На Полтавщині мотоцикліст збив неповнолітнього пішохода
У Пирятині вантажівка збила 40-річну жінку У Пирятині вантажівка збила 40-річну жінку
У ДТП на Полтавщині травмувалися четверо людей У ДТП на Полтавщині травмувалися четверо людей
Президент нагородив дефлімпійців, серед них і шахістка з ... Президент нагородив дефлімпійців, серед них і шахістка з ...
На Полтавщині внаслідок ДТП одна людина загинула, п‘ятеро... На Полтавщині внаслідок ДТП одна людина загинула, п‘ятеро...
Житель Полтавщини може сісти на 8 років за крадіжку кабел... Житель Полтавщини може сісти на 8 років за крадіжку кабел...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ