Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

07.09.2018

У Полтаві підбили підсумки реалізації в області Проекту «Фінансування та управління охороною здоров’я»


Полтавщину за низкою критеріїв обрали однією з пілотних областей для відпрацювання реформ


У Полтаві підбили підсумки реалізації в області Проекту «Фінансування та управління охороною здоров’я»У Полтаві провели конференцію з питань реалізації в області Проекту «Фінансування та управління охороною здоров’я» (HFG), який фінансується агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Учасники конференції підбили підсумки результатів роботи за чотири роки.

Як зазначив заступник голови Полтавської облдержадміністрації Олег Пругло, проект запропонував базову методологію обліку витрат у закладах охорони здоров’я у розрахунку на кожного пацієнта, що дозволяє проводити якісний аналіз та моделювання системи фінансування закладів охорони здоров’я.

«Наші медичні послуги стали конкурентними. Ми проаналізували, наскільки ефективною є та чи інша послуга в різних районах та її вартість. І, як говорить директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віктор Лисак, лікує не ліжко, а медична послуга та лікар. Технічною допомогою Проекту охоплено 74 заклади охорони здоров’я області, що мають стаціонари. Всі стаціонари провели облік та аналіз витрат», – сказав Олег Пругло.

Полтавщину за низкою критеріїв обрали однією з пілотних областей для відпрацювання реформ.
 
«Полтавщина наш ключовий партнер. В області ми почали працювати в 2015 році. За цей час покращили інформаційні системи в лікувальних закладах. Запровадили систему аналізу затрат. Усі витрати, які пов’язані з адміністрацією та ліками, розподіляються за спеціальною методикою для того, щоб прорахувати вартість одного хворого стаціонару»,– розповіла технічний директор Проекту USAID «Фінансування та управління охороною здоров’я» в Україні Ольга Зусь.

З 2015 по 2018 рр. в області провели 75 тренінгів для головних лікарів, статистиків та економістів.
 
«У рамках Проекту фахівці лікарень освоїли відповідне програмне забезпечення для накопичення наступної інформації: формування бази даних пролікованих хворих – понад 400 тис. випадків. Провели аналіз витрат закладів охорони здоров’я за 2015-2016 роки. Також в області проаналізували 4 тис. 200 історій хвороб пацієнтів із різних територій області, які знаходилися на стаціонарному лікуванні в 11 лікувально-профілактичних закладах. Історії хвороб було обрано за допомогою системи випадкової вибірки. У дослідженні взяли участь історії хвороб пацієнтів від народження і старших за 65 років», – розповів Віктор Лисак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полтавщина стала пілотною областю в реалізації реформи госпітальної допомоги

На конференції обговорили наступні кроки у вдосконаленні системи медичних послуг в Україні.

Як розповів Голова Національної служби здоров’я України Олег Петренко, до 2019 року НСЗУ планує охопити всі центри первинної медичної допомоги та реалізувати пілотні платежі на основі спеціальної системи тарифів для спеціалізованої та амбулаторної допомоги.

Нагадаємо, Проект «Фінансування та управління охороною здоров’я» реалізовували у Львівській, Одеській, Полтавській областях та Києві.

Полтавська обласна державна адміністрація


Схожі матеріали:
👁 1025
Категорія: Здоров'я
Теги: здоров’я, полтава, лікарня, амбулаторна допомога




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ