Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

28.02.2018

У Полтавській області на придбання житла для дітей-сиріт виділили більше 17 мільйонів гривень


Коли у людей є бажання виховувати дітей-сиріт, а житла немає – це погано для суспільства


У Полтавській області на придбання житла для дітей-сиріт виділили більше 17 мільйонів гривеньВчора відбулася селекторна нарада з питань механізму використання субвенції з державного бюджету місцевим на проекти будівельно-ремонтних робіт, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних та забезпечення житлом дітей-сиріт.

Заступник голови Полтавської ОДА Роман Товстий, начальник служби у справах дітей ОДА Інна Конончук, її заступник Ірина Фоменко, начальник Управління ЖКГ Едуард Рева та заступник Департаменту фінансів ОДА Інна Хівренкоразом з заступником Міністра соціальної політики України Олександрою Чуркіною обговорили використання коштів виділених минулого року з державного бюджету на придбання житла для сімей, які беруть під опіку дітей-сиріт та купівлю дитячого будинку сімейного типу (ДБСТ)та збільшення їх на 2018 рік.

Олександра Чуркіна заявила, що сума з кожним роком збільшуватиметься. Так, у 2017 році для Полтавщини виділили 9 мільйонів 837 тисяч гривень. За ці кошти обласна влада купила 21 житло, а також у Гадячі придбали один будинок ДБСТ. Цього ж року з бюджету держави для Полтавщини виділяють більше 17 мільйонів гривень.

—Дуже важливо, що існують такі програми та субвенції, що заохочують небайдужих людей брати на виховання дітей-сиріт. А знедоленим діткам допомагають потрапити до повноцінних сімей, виховуватись у любові та повазі, на рівних комунікувати з суспільством, отримувати усі соціальні послуги. Для Полтавщини минулого року ми вже купили один будинок сімейного типу, де зараз вже у повній сім’ї виховуються дітки,  — говорить Роман Товстий.

на придбання житла для дітей-сиріт виділили більше 17 мільйонів гривен
 

Служба соціальної політики переймається про те, щоб діти не виховувалися в інтернатних закладах. Тому за ініціативи Президента України Петра Порошенка, яку підтримав Кабінет Міністрів і прийняв постанову №877 від 15.11.2017 року, створюються прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу. Для того аби діти виховувалися на рівні з іншими. На Полтавщині ДБСТ почали будуватися з 2006 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Лубнах навчали соціальних робітників доглядати за важкохворими

— Коли у людей є бажання виховувати дітей-сиріт, а житла немає – це погано для суспільства. Тому ДБСТ —це окрема сім'я, що створюється за бажанням подружжя. Вони можуть брати на виховання до 10-ти дітей. В області таких будинків понад 40 та більше 150 сімей, які взяли діток на виховання, — розповідає начальник служби у справах дітей ОДА Інна Конончук.

на придбання житла для дітей-сиріт виділили більше 17 мільйонів гривен
 

За її словами це допомагає дітям у соціалізації з суспільством та сприяє їхньому розвитку. На Полтавщині 93% дітей вже виховуються у таких сім’ях. А в інтернатних закладах перебувають діти, які залишилися без батьківської опіки, безпосередньо за їх згодою. Здебільшого такі випадки трапляються через відстань між будинком та сільською школою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Лубнах навчали соціальних робітників доглядати за важкохворими

Адже часто трапляється, що дитина ходить до школи в інше село. Тому протягом навчального тижня діти перебувають в інтернаті, а на вихідні приїздять до батьків. Це ж стосується і послуг та різноманітних гуртків, які відвідує дитина. Але тепер такі послуги створюватимуть ближче до населених пунктів.


на придбання житла для дітей-сиріт виділили більше 17 мільйонів гривен
 

Національна стратегія на 2017-2026 роки передбачає, що потреба в інтернатних закладах зникне. А батьки зможуть повноцінно виховувати своїх дітей.


на придбання житла для дітей-сиріт виділили більше 17 мільйонів гривен

Прес-служба Полтавської ОДА


Схожі матеріали:
👁 1007
Категорія: Полтавщина
Теги: діти-сироти, житло




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ