Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

23.09.2012

У селі Олексіївка Гребінківського району не витримують ні люди, ні будинки, ні дороги



У селі Олексіївка Гребінківського району не витримують ні люди, ні будинки, ні дороги

У сезон урожаю великовантажні автомобілі везуть у приватні комори, тобто на елеватори, сотні тисяч тонн збіжжя. Усе б нічого, та тільки потерпають не пристосовані до такого прогресу старенькі дороги і будівлі.

У селі Олексіївка Гребінківського району стикнулися саме з такою проблемою. Відколи в сусідній Мар'янівці аграрний монстр, підприємство «Нібулон» побудувало елеватор, величезні машини з причепами стали справжньою бідою для селян.

- В Олексіївці дуже вузькі дороги, немає тротуарів, - розповідає начальник місцевого відділення зв'язку Наталія Михайлова. - Буває непросто розминутися навіть самим вантажівкам. Вони дуже важкі, а дорожнє покриття тоненьке. І хати не витримують - майже всі стоять із тріщинами.

У будинку одного з жителів села - Володимира Марченка - разом із фундаментсм відколовся шматок хати. Його сестра зібрала підписи і звернулася до керівництва «Нібулону». Ніхто нічим не допоміг. Чоловік, у якого значні проблеми зі здоров'ям, самотужки позаробляв щілини за допомогою щебеню з розбитої дороги.

Важкі автомобілі розбили навіть водостічну трубу, що проходила під дорогою біля Будинку культури. Яму засипали щебенем. Наталія Михайлова стверджує, що скоро розсиплеться й гребля, не розрахована на великий тоннаж вантажівок.

- Куди йти, у які двері стукати? - бідкається жінка. - «Уб'ють» дорогу та будинки - і ніхто за це не відповідатиме. Нещодавно на одній із сесій сільської ради було прийнято рішення перекрити трасу. День простояли, пропускаючи тільки легкові та малотоннажні автомобілі. А зранку приїхала міліція з вимогою відкрити дорогу.

Зі схожою проблемою стикнулися й у селі Вікторія на Пирятинщині.

Жителька вулиці Київської Катерина Сасько нарікає, що вулицею на великій швидкості проносяться «КамАЗи» дорожньої служби, розташованої в селі, та інші великовантажні автомобілі.

- Ми купили будинок 2002 року, - розповідає Катерина Федорівна. - Тоді такого автомобільного руху в нас не було. А в останні роки стало неможливо: як проїжджають - усе аж двигтить. У хаті під стелею репнув сволок, підставили стовпа, постягували дротами. А в сусідки взагалі

стеля впала. Я зверталася до сільського голови з пропозицією викликати спеціальну комісію для оцінки ситуації.

Сільський голова Вікторії Володимир Бойко повідомив нам, що дорога, про яку йдеться, перебуває на балансі району, тому сільрада не в змозі заборонити проїзд автомобілів. Але пообіцяв розібратися в цьому питанні.

У той же час українські фахівці в транспортній галузі підрахували, що при допустимій масі автомобілів близько 40 тонн, вітчизняні дороги руйнуються в два з половиною рази швидше, ніж закладено нормами при їхньому будівництві.

Перехід до допустимої маси 44 тонни, як прийнято в країнах із розвиненою економікою та міцним покриттям доріг, українські дороги руйнуватимуться майже уп'ятеро швидше (будинки також не залізні, і.їхній вік суттєво скорочується).

Події та коментарі


Схожі матеріали:
👁 1442
Категорія: Новини Гребінки
Теги: вантажівка. дорога. хата, Олексіївка, Мар'янівка, НІБУЛОН, Гребінківський район, село




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ