Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

09.06.2013

В Гребінці пройшов тижневий марафон здоров’я «Залиш СНІД поза грою» (ФОТО)


Під час футбольного матчу, всі бажаючі мали змогу пройти тест на ВІЛ інфекцію


В Гребінці пройшов тижневий марафон здоров’я «Залиш СНІД поза грою»

Протягом тижня Гребінкаівська молодь  активно долучилася до тренінгів, акцій, футбольних змагань та експрес – діагностики, що були покликані привернути увагу до проблеми поширення ВІЛ – інфекції в Україні та залучити молодь до гри у футбол.

Першим кроком у інформаційно - просвітницької кампанії проекту «Залиш СНІД поза грою», що реалізується Полтавською обласною молодіжною громадською організацією «Твій Світ» за підтримки Корпусу мира США в Україні, стало розміщення соціальної реклами та поширення інформації серед населення про можливість зробити швидкий тест на ВІЛ.

До організації та проведення першого товариського  футбольного матчу в рамках проекту долучився відділ освіти, молоді та спорту.

Тож, вже 7 червня 2013 року  на спортивній арені спорткомплексу стадіону  «Центральний» вітали команди учнів загальноосвітньої школи №4 та Гребінківської гімназії. Голова Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» Олександр Чепур підкреслив, що ці змагання покликані навчити важливим життєвим навичкам та привернути увагу до проблеми поширення ВІЛ/СНІДу в Україні.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліціонери Гребінківщини взяли участь в акції "Подаруй дитині надію на життя”

Перемогу у тематичному матчі отримала команда Гребінківської загальноосвітньої школи №4, але дипломи, цінні призи та солодощі отримали всі гравці.

Всі заходи були підтримані Гребінківською райдержадміністрацією. Зокрема, на урочистому випуску учасників тренінгової програми «Вільний удар», заступник голови райдержадміністрації Валентина Лисогор зазначила, що профілактика ВІЛ/СНІДу є одним з пріоритетів державної молодіжної політики.  

Під час футбольного матчу, всі бажаючі мали змогу пройти тест на ВІЛ інфекцію. Кожен, хто бажав пройти текст з початку спілкувався з психологом. Загалом, за підтримки управління економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації та  начальника управління Чумарної О.І. , участі фахівця кабінету інфекційних захворювань результати швидкого тесту отримали 39 чоловік.







По закінчені футбольної гри в парку відпочинку біля районного будинку культури розпочались музичні події у рамках туру «Мистецтво заради життя».

В концертній програмі взяли участь творчі колективи і талановиті виконавці м. Гребінка, зокрема театральна студія «Еміст», дитячий аматорський танцювальний ансамбль «Роксолана», та ін.Свідки Чака Норріса –   команда КВК  виступила з поетичними та театралізованими номерами. Продовжили концерт гурти: «Раптовий Сніданок»  (Лубни) та  «Йожики» (м. Київ), які закликали зі сцени вести здоровий спосіб життя та бути поінформованим щодо ВІЛ/СНІДу.







Проект «Залиш СНІД поза грою»  що реалізується за підтримки Корпусу  мира США в Україні та благодійної організації «Грассрут Соккер» спрямований на профілактику ВІЛ/СНІДу шляхом залучення молоді до футбольних змагань та просвітницької діяльності. Експрес – діагностика на ВІЛ стала можливою завдяки благодійній допомозі Міжнародного благодійного фонду "Фонд Вільяма Дж. Клінтона" за сприяння Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД».

Організатори та партнери:Полтавська обласна молодіжна громадська організація " Твій Світ".  Генеральний інформаційний партнер «МолодеРадіо».


















































Grebenka.com


Схожі матеріали:
👁 1627
Категорія: Здоров'я
Теги: школа №4, ФУТБОЛ, Гребінка, Залиш СНІД поза грою, Олександр Чепур, ВІЛ/СНІД, Твій Світ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ