Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

11.11.2011

Вперше в Україні платник єдиного податку фізична особа-підприємець зможе бути у відпустці.



Вперше в Україні платник єдиного податку фізична особа-підприємець зможе бути у відпустці

Вперше в Україні платник єдиного податку фізична особа-підприємець зможе бути у відпустці. Раніше право на відпочинок було передбачено у Конституції, але той самий єдиний податок потрібно було платити щомісяця не залежно від того, чи працюєш ти, чи хворієш. Про це під час прес-конференції в Новинах Полтавщини зазначила голова Всеукраїнського об’єднання малого та середнього бізнесу ,,Фортеця” Оксана Продан.

У прес-конференції щодо обговорення  нового проекту Закону України про внесення змін до Податкового кодексу та інших законодавчих актів, що стосуються  спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва, взяли участь заступник голови Полтавської ОДА Олена Адамович, голова регіональної ради підприємців при облдержадміністрації Андрій Огородніков та співголова Координаційної ради з питань розвитку малого та середнього підприємництва при Кабінеті Міністрів України Віталій Андрєєв.

За словами Оксани Продан, в цьому законі передбачено, що раз на рік один місяць підприємець має право не сплачувати єдиний податок. Більше того, у випадку хвороби, якщо вона триває місяць і більше, за кожен місяць підприємець має право не платити єдиний податок, а перераховані кошти зарахують на наступний календарний місяць.

Як розповіла Олена Адамович, полтавці були безпосередніми розробниками нової  редакції цього закону. Спочатку вони збунтували, організовували акції протесту, проте надалі, долучилися до його розробки. Коли закон прийняли  з відповідними поправками, пропозиціями, вони сказали: «Ми в захваті від того, як все чітко, продумано і правильно викладено».

В чому полягають зміни і доповнення в новому Податковому кодексі?

Указ про спрощену систему, який був введений 1998 року був досить досконалим на той час, проте на сьогоднішній день він уже не діє в тій частині на скільки це потрібно бізнесу. Більше того, на сьогодні діюча система не дозволяє малому бізнесу працювати з великим.

Той закон, який був прийнятий 20 жовтня і переголосований минулої п'ятниці вдруге після вето Президента з усіма поправками,  дозволяє малому бізнесу працювати разом з великим, дозволяє платникам податку на прибуток відносити на валові витрати всі ті перерахунки, які зроблені на користь в тому числі й фізичних осіб, платників єдиного податку.

Відмінені донарахування по єдиному податку за найманих працівників. Сьогодні за кожного такого працівника треба додатково заплатити 50% єдиного податку. У новому законі платникам податку за найманих працівників не потрібно буде доплачувати.  Не потрібно буде реєструвати своїх найманих працівників у податковій.



Схожі матеріали:
👁 1313
Категорія: Полтавщина
Теги: підприємець, Платник, працівник, податок




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині мотоцикліст збив неповнолітнього пішохода На Полтавщині мотоцикліст збив неповнолітнього пішохода
У Пирятині вантажівка збила 40-річну жінку У Пирятині вантажівка збила 40-річну жінку
У ДТП на Полтавщині травмувалися четверо людей У ДТП на Полтавщині травмувалися четверо людей
Президент нагородив дефлімпійців, серед них і шахістка з ... Президент нагородив дефлімпійців, серед них і шахістка з ...
На Полтавщині внаслідок ДТП одна людина загинула, п‘ятеро... На Полтавщині внаслідок ДТП одна людина загинула, п‘ятеро...
Житель Полтавщини може сісти на 8 років за крадіжку кабел... Житель Полтавщини може сісти на 8 років за крадіжку кабел...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ