Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

03.10.2013

З проханням утримуватися від покупки дикорослих грибів на стихійних ринках застерігають рятувальники Полтавщини


Основні причини отруєнь: вживання отруйних грибів; неправильне приготування умовно їстівних грибів;


З проханням утримуватися від покупки дикорослих грибів на стихійних ринках застерігають рятувальники Полтавщини

Співробітники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області продовжують проводити рейди у місцях продажу та збору грибів.

Рятувальники не лише розповідають людям, що може статися, якщо у шлунок потраплять гриби, які містять отруйні речовини, а й роздають тематичні листівки. Додержуючись порад, громадяни зможуть вберегти своє здоров’я чи, навіть, життя, а також допомогти близьким людям не потрапити у біду.

Отруєння організму викликають токсини, алкалоїди та сполучення важких металів, які містяться в грибах. Прикро, що багато людей висновки робить лише на основі свого гіркого досвіду.

Основні причини отруєнь: вживання отруйних грибів; неправильне приготування умовно їстівних грибів;вживання старих або зіпсованих їстівних грибів; вживання грибів, що мають двійників або змінилися внаслідок мутації (навіть білі гриби і підберезники мають своїх небезпечних двійників).

Симптоми отруєння: нудота, блювота, біль у животі, посилене потовиділення, зниження артеріального тиску, судоми, мимовільне сечовиділення, проноси, розвиток симптомів серцево-судинної недостатності.

Щоб запобігти отруєння грибами, ми рекомендуємо Вам заходи та правила, які необхідні для виконання кожній людині, дотримуйтесь їх.

Застерігаємо!

Купуйте гриби тільки у відведених для їх продажу місцях (магазинах, теплицях, спеціалізованих кіосках), особливо уникайте стихійних ринків. Збирайте і купуйте тільки гриби, про які вам відомо, що вони їстівні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проблема "Спортивного провулку" СПРАВДІ Є!

Не збирайте гриби якщо не впевнені, що знаєте їх - якими б апетитними вони не здавалися;

поблизу транспортних магістралей, на промислових пустирях, колишніх смітниках, в хімічно та радіаційно небезпечних зонах; невідомі, особливо з циліндричною ніжкою, у основі якої є потовщення "бульба", оточене оболонкою; з ушкодженою ніжкою, старих, в'ялих, червивих або ослизлих; ніколи не збирайте пластинчаті гриби, отруйні гриби маскуються під них; "шампіньйони" та "печериці", у яких пластинки нижньої поверхні капелюшка гриба білого кольору.

Не порівнюйте зібрані чи придбані гриби із зображеннями в різних довідниках, - вони не завжди відповідають дійсності. Не куштуйте сирі гриби на смак! Не пригощайте ні в якому разі грибами дітей, літніх людей та вагітних жінок.

Забороняється:


Вживати будь-які ліки та їжу, а надто ж алкогольні напої, молоко, - це може прискорити всмоктування токсинів грибів у кишечнику. Займатися будь-якими іншими видами самолікування.
У ДСНС України у Полтавській област

Управління ДСНС України у Полтавській області звертається з проханням до всіх громадян утримуватися від покупки дикорослих грибів на стихійних ринках, адже вам не відомо, де і коли вони були зібрані. Навіть їстівні гриби, що ростуть поблизу автодоріг, сміттєзвалищ, промислових підприємств несуть в собі небезпеку.

У ДСНС України у Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 1195
Категорія: Суспільство
Теги: отруєння, Гриби




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ