Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

09.11.2013

Запобігання проявам корупції - одне з головних завдань, визначених в роботі управління Пенсійного фонду України на Гребінківщині


Одним із важливих аспектів сучасної державної правової політики в Україні є реформування системи запобігання і протидії корупції


Запобігання проявам корупції - одне з головних завдань, визначених в роботі управління Пенсійного фонду України на Гребінківщині

Одним із важливих аспектів сучасної державної правової політики в Україні є реформування системи запобігання і протидії корупції.

Досягнення успіху у цьому процесі є передумовою для формування у суспільстві довіри до влади, зростання економічного потенціалу держави, покращення добробуту громадян України.

Реформа антикорупційної системи розпочалася у 2011 році із створення Президентом України Національного антикорупційного комітету та подальшого прийняття низки законодавчих актів, серед яких ключовим є Закон України "Про засади запобігання і протидії корупції".

Нова антикорупційна система орієнтована на створення в суспільстві ефективних механізмів попередження корупції. За таких умов посилюється значення вимог до доброчесної поведінки осіб, уповноважених на виконання функцій держави, які мають бути ними засвоєні як норми повсякденної поведінки.

І тому, в органах Пенсійного фонду України питання дотримання державними службовцями вимог антикорупційного законодавства перебуває на постійному контролі.

У груд ні 2012 року з метою реалізації державної політики з питань запобігання і протидії корупції, профілактики та попередження причин та умов, які сприяють проявам корупції та іншим правопорушенням, в управлінні було розроблено та затверджено План основних заходів щодо профілактики корупційних правопорушень на 2013 рік. Робота управління протягом року була спрямована на виконання та дотримання вимог антикорупційного законодавства та даного Плану.

Запорукою успішного виконання завдань із мінімізації проявів корупції є забезпечення належного рівня знань антикорупційного законодавства як представниками державних органів та органів місцевого самоврядування, так і суспільством в цілому.

Тому, одним із головних завдань у 2013 році було надання працівникам управління роз'яснень щодо застосування антикорупційного законодавства, безумовного дотримання вимог законів України "Про засади запобігання і протидії корупції”, "Про державну службу", етики поведінки державного службовця під час виконання своїх посадових обов'язків та у повсякденній діяльності, зокрема, під час здійснення функцій акумуляції та цільового використання коштів; призначення (перерахунках) пенсій та їх виплати; проведення перевірок платників єдиного внеску, банківських установ, поштових відділень, зустрічних перевірок документів, наданих для призначення (перерахунку) пенсій; організації та проведенні різних форм заходів з керівниками, головними бухгалтерами, фізичними особами-суб'єктами підприємницької діяльності та ін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лубенська ОДПІ: Створені комфортні умови для звітування дають результати


Для поширення відповідних знань серед працівників управління протягом року організовувалися семінари-заняття, тематичні апаратні наради.

Так, з початку 2013 року проведено 22 заходи навчального характеру. Працівники управління протягом року брали участь у нарадах та короткотермінових семінарах Головного управління, на яких обговорювалися питання антикорупційного законодавства, 1 державний службовець пройшов навчання з питань запобігання і протидії корупції недержавній службі в обласному Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації.

Особливу увагу в діяльності осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування та прирівняних до них осіб слід приділяти запобіганню та врегулюванню конфлікту інтересів. Наявність конфлікту інтересів не обов'язково призводить до фактів корупції, однак істотно підвищує ризик вчинення корупційних діянь та є по суті їх передумовою.

Саме тому, з метою запобігання виникнення конфлікту інтересів проводилася роз'яснювальна робота серед працівників управління щодо обов'язковості дотримання основних обов'язків, визначених статтею 14 Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції”, пов'язаних з конфліктом інтересів.

Стаття 12 Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції" встановлює обов'язок для осіб, зазначених в цьому Законі, зокрема державних службовців, подавати до 1 квітня за місцем роботи декларацію про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за минулий рік.

Так, станом на 1 квітня 2013 року всі державні службовці управління (20 осіб) подали декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру щодо себе та членів своєї сім’ї, які залучено до їх особових справ.

Призначення на посади державних службовців в управлінні здійснюється на основі неупередженого конкурсного відбору або за іншою процедурою, передбаченою законодавством. Питання на перевірку знань основних положень законів України "Про державну службу" та "Про засади запобігання і протидії корупції"' включено до екзаменаційних білетів для складання іспиту при проходженні конкурсного відбору.

При проведенні конкурсу всі претенденти ознайомлюються із спеціальними обмеженнями, що передбачені для державних службовців законами України "Про державну службу" та "Про засади запобігання і протидії корупції”. Листи-ознайомлення з вищевказаними обмеженнями зберігаються в особових справах призначених осіб.

Спеціальна перевірка стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, пов'язаних з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування в управлінні протягом року не проводилася, через відсутність вакантних посад державних службовців та заповнення їх шляхом конкурсного відбору.

В зв'язку з відсутністю вчинення підлеглими корупційних діянь та порушень антикорупційного законодавства протягом 2013 року заходи впливу до державних службовців управління не застосовувалися. Випадки притягнення осіб до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень в управлінні відсутні.

З метою реалізації громадянами їх права на повідомлення про виявлені факти вчинення корупційних правопорушень, передбаченого у п.1 ч.1 ст.18 Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції, в управлінні діє постійнодіюча "гаряча" телефонна лінія, на інформаційних стендах оприлюднено порядок доступу до публічної інформації, інформацію про адресу, електронну пошту, номери телефонів, за якими можна повідомити про конкретні випадки неправомірних дій чи факти корупційних правопорушень з боку працівників управління.

Протягом 2013 року звернення щодо можливих проявів корупції з боку працівників Фонду до управління не надходили.

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1161
Категорія: Новини Гребінки
Теги: пенсійний фонд, управління, Гребінківщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка
На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ... На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ...
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ