Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

22.02.2024

На Гребінківщині в останню дорогу провели воїна Андрія Романюту


Герой поліг у битві з ворогом, виборюючи цілісність своєї держави і мирне життя для українців


На Гребінківщині в останню дорогу провели воїна Андрія РоманютуУ селі Олександрівка провели в останню путь нашого земляка, мужнього воїна захисника Андрія Вікторовича Романюту.

Герой поліг у битві з ворогом, виборюючи цілісність своєї держави і мирне життя для українців. Батьки до останнього сподівалися на повернення єдиного сина до рідної домівки живим та здоровим. Але на жаль дива не сталося…

Народився Андрій Романюта 3 листопада 1996 року в с. Олександрівка Гребінківського району Полтавської області. З 2003 по 2012 рік навчався в Олександрівській ЗОШ І-ІІ ступенів. Був здібним учнем та навчався на відмінно.

У 2012 році вступив до Полтавського кооперативного коледжу, який закінчив у 2016 році. Вищу освіту здобув у Київському національному університеті харчових технологій. Працював в м.Києві. Андрія завжди цікавила історія, безмежно любив Україну та був справжнім її патріотом, був авторитетом та лідером серед друзів.

У листопаді 2023 року під час повномасштабного вторгнення Андрій став на захист України в ряди Збройних Сил України.

Андрій Романюта служив стрільцем-санітаром 2 штурмового відділення 2 штурмового взводу 1 штурмової роти 1 штурмового батальйону в/ч 4010.

На Гребінківщині в останню дорогу провели воїна Андрія Романюту
 

На початку лютого в родину надійшла тяжка звістка про те, що їхній Андрій пропав безвісти. Всі рідні, друзі, односельці, земляки молилися, аби він був живим і неушкодженим.

Кілька днів тому рідним повідомили про загибель їхнього сина і брата.

І ось сьогодні, біля рідної хати зібралися рідні, друзі, односельці, земляки, що провести в останню путь Героя Андрія Романюту.

Зі словами спогадів та щирих співчуттів до рідних звернулися міський голова Віталій Колісніченко, староста Олександрівського старостинського округу Сергій Плахтир, колишній директор Олександрівської ЗОШ І-ІІ ст. О.В.Гусак, начальник 5-го відділу Лубенського ТЦК та СП Артем Колісник.

На Гребінківщині в останню дорогу провели воїна Андрія Романюту

Священнослужителі провели чин відспівування Героя.

Андрій віддав своє життя заради того, щоб ми мали цей світлий день, мирне небо і спокій на своїй рідній землі. Він хотів, щоб діти в школі навчалися, він хотів, щоб ми жили повноцінним життям.

Спочивай з Богом, Андрію! Світла пам’ять завжди житиме в серцях твоїх рідних і усіх земляків. Агресор відповість за смерть кожного нашого воїна, кожної дитини, за кожну материнську сльозу, за кожен поруйнований будинок, за кожен метр спаленої землі. Герої не вмирають!

Слава Україні!

Схожі матеріали:
👁 638
Категорія: Новини Гребінківської громади
Теги: воїн, війна, Андрій Романюта, Олександрівка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав... У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав...
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев
В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ