Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

12.12.2019

На Полтавщині вперше відзначили Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги


Кава з директором стала комунікативним заходом


На Полтавщині вперше відзначили Всеукраїнський день безоплатної правової допомогиВсеукраїнський  день безоплатної правової допомоги, який приурочений до Дня прав людини та в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році

Загальної декларації прав людини, вперше в Україні відзначили 10 грудня 2019 року.

Цього дня на Полтавщині представники системи БПД поділилися регіональними нюансами роботи та досвідом взаємодії з партнерами.

Клієнти розповіли свої життєві історії боротьби за справедливість. Під час екскурсії до місцевих центрів та бюро правової допомоги учні, студенти та активна громадськість ознайомилися з роботою системи.  
 
«Захід такого формату в Україні відбувається вперше та має на меті проведення масштабної інформаційної кампанії, яка спрямована на інформування громадськості про можливості системи безоплатної правової допомоги в Україні.  Система безоплатної правової допомоги є хоч і новим, але ефективним правовим інструментом захисту прав соціально вразливих груп населення», - розповів очільник системи БПД області Олександр Черчатий.

Кава з директором стала комунікативним заходом, який відбувся у стінах Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги у Полтавській області, де у форматі неформального спілкування представники студентського самоврядування, громадські активісти дізналися про можливості системи безоплатної правової допомоги.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 2020 році на Полтавщині почнеться відновлення доріг за кошти ЄБРР

Продовжився Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги заходом у форматі  "живої історії", під час якого клієнти розповіли свої життєві історії, як їм вдалося вирішити свої правові питання завдяки юристам та адвокатам, які співпрацюють із системою БПД. Учасники зібрання також ознайомилися з роботою громадських радників, дізналися про майбутні цікаві правопросвітницькі проєкти, які планується провести у регіоні.

Серед учасників заходу: партнери системи безоплатної правової допомоги із числа представників органів пробації, регіонального представника Уповноваженого Верховної ради України з прав людини, поліції, патрульної поліції, Управління сім'ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради,  Полтавського відділення служби посередництва та примирення,  представники громадських організацій.


безоплатної правової допомоги
 

Свою роботу також презентували і громадські радники, які є відповідними амбасадорами - своєрідними провідниками громадян до правової допомоги  області.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м.Полтава, вул. Європейська, 37/40.

Також цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103 для надання роз’яснень законодавства. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.

Отримати фахову правову допомогу громадяни можуть звернувшись до відповідних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області.
 
Полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 37/40, тел. (0532) 56-02-88.

Кременчуцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Кременчук, вул. Небесної Сотні, 54, тел. (05366) 3-00-38.

Лубенський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Лубни, вул. Монастирська, 17, тел. (05361) 77-479.
 
Регіональний центр із надання безоплатної правової допомоги у Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 672
Категорія: Полтавщина
Теги: БПД, безоплатна правова допомога




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ