Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

19.02.2018

У Полтавській ОДА визначилися з проектами будівництва нових амбулаторій


У нараді брали участь голови майже усіх районів області. Розглядали 130 проектів амбулаторій


У Полтавській ОДА визначилися з проектами будівництва нових амбулаторійСьогодні голова Полтавської ОДА Валерій Головко зустрічався з головами РДА щодо виконання Закону України «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування в сільській місцевості». Зокрема обговорювали питання будівництва та реконструкції амбулаторій.

У нараді брали участь голови майже усіх районів області. Розглядали 130 проектів амбулаторій. В цьому році на засадах співфінансування ОДА може підтримати 40-50 проектів.

На розвиток сільської медицини в Полтавській області в 2018 році виділяють 165 мільйонів гривен, з них 120 – на будівництво нових об’єктів. Основна вимога – нові амбулаторії мають відповідати типовим проектам Міністерства охорони здоров’я, які, в свою чергу, розроблені згідно європейських стандартів.

Кількість лікарів монопрактики в амбулаторіях сільських рад та об’єднаних громад, отже і тип проекту, залежить від кількості населення, що обслуговується. Роботи по будівництву та реконструкції передбачають логістичні фактори і ремонт доріг, які ведуть до медзакладів. Фінансування транспортної інфраструктури бере на себе облдержадміністрація.

Валерій Головко встановив терміни початку робіт і головні умови реалізації проектів.

— До 1 квітня збираємо документацію: від дозволів на будівництво, планів до графіку робіт. Будівництво починаємо з 1 травня. Від нас бонус – нові амбулаторії отримують нові автомобілі, - зазначив Валерій Головко.


Розглядали 130 проектів амбулаторій
 

За словами директору Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства Полтавської ОДА Тимофія Голбана, останнє слово щодо проектів залишається за комісієюу складі представників Мінрегіонбуду та МОЗ. Вона надаватиме перевагу проектам, які повністю відповідають вимогам: мають гарантії фінансування, прозорий план і вирішені земельні питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині спостерігається перевищення епідемічного порогу захворюваності на ГРІ

— Типові проекти – це лише рекомендації. Їх розробили, для того, щоб якісно надавати послуги населенню. Якщо хтось не хоче типовий проект – будь ласка, розробляйте кращі. Але будуйте їх за свої гроші. Ніхто не проти, — зауважив Тимофій Голбан.

Розглядали 130 проектів амбулаторій
 

Голови районних адміністрацій представляли переважно проекти реконструкцій амбулаторій. Проте, Валерій Головко налаштований саме на будівництво нових. На його думку, де є можливість будувати нову амбулаторію, це треба робити.

— Повірте, старі будівлі реконструювати дорожче, ніж побудувати нові. Не чіпляйтеся за старе. Людям важливі не ці старі будівлі, їм важливі послуги. Вони прийдуть в нове приміщення, отримають якісну послугу, і подякують вам, — зазначив очільник ОДА.

 

Розглядали 130 проектів амбулаторій

 

Розглядали 130 проектів амбулаторій

 

Розглядали 130 проектів амбулаторій

 

Розглядали 130 проектів амбулаторій

 

Розглядали 130 проектів амбулаторій


Прес-служба Полтавської ОДА


Схожі матеріали:
👁 1169
Категорія: Здоров'я
Теги: будівництво, амбулаторія




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ