Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

02.06.2015

Знайшли гроші для фінансування залізничної лікарні в Гребінці


Відтак лікарня отримала лише 37% від річного фінансування. Без роботи могло залишитись 177 працівників


Вузлова лікарня, ГребінкаОбурена заявою про можливе закриття вузлової лікарні станції Гребінка громадськість району й області та медперсонал закладу готові були вдатися до радикальних заходів - аж до перекриття залізничних шляхів.

Але люди не полишали надії домогтися справедливості в інший спосіб, зокрема, шукаючи підтримки в органах влади і у тих, кого громада обрала для представлення своїх інтересів у Верховній Раді.

І це дало результат

Люди звернулися зокрема до народного депутата України Тараса Кутового, який, у свою чергу, направив листа до Кабінету Міністрів. Зрештою, урядовці знайшли можливість відшукати кошти для збереження цього важливого об’єкта соціальної сфери.

Керівництво району запевнило працівників лікарні, що заклад продовжить роботу. Районна влада спільно з головою Полтавської обласної державної адміністрації Валерієм Головком підготували проект Постанови Кабінету Міністрів України щодо виділення додаткових цільових коштів на забезпечення поточного фінансування ДЗ «Вузлова лікарня ст. Гребінка СТГО «ПЗ» у сумі 3090,4 тис. грн. У Кабміні очільника Полтавської області запевнили, що проект реалізують протягом кількох місяців.

На сьогоднішній день кошти ще не надійшли, але вже є зрушення, і медпрацівники переконані у позитивному вирішенні питання, говорить головний бухгалтер вузлової лікарні станції Гребінка Алла Самойлова.

- 8 травня на позачерговій 34-й сесії Гребінківської районної ради 6-го скликання для прискорення реалізації проекту проголосували за рішення дати згоду на безкоштовне прийняття об’єкту державної власності Державного закладу «Вузлова лікарня станції Гребінка» у спільну власність територіальної громади Гребінківського району цілісним майновим комплексом. Раніше говорили лише про прийняття будівель, які розміщені винятково в Гребінці, тобто без будівель амбулаторій у Лубнах та Прилуках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для юних гребінчан влаштували свято до Дня захисту дітей (ФОТО)

Крім того, за словами керівництва закладу, існує імовірність створення на базі вузлової лікарні реабілітаційного центру для воїнів АТО Полтавської, Черкаської та Київської областей. Фінансування на переобладнання та реорганізацію буде проводитися за програмою Кабінету Міністрів України.

Нагадаємо, що через відсутність фінансування до кінця поточного року заклад збиралися закрити. Специфіка Гребінківської вузлової лікарні полягає у тому, що заклад обслуговує населення семи районів Полтавської області та чотирьох районів Чернігівської.

Субвенції від райдержадміністрацій, які виділяються на такі заклади відомчої медицини, поділені відповідно до територіального розподілу приписної кількості населення. Але цьому закладу виділені кошти відмовилися передати, хоча усі очільники районів погодилися, що їхнє населення обслуговує Гребінківська залізнична лікарня.

Відтак лікарня отримала лише 37% від річного фінансування. Без роботи могло залишитись 177 працівників.
 
Події та коментарі


Схожі матеріали:
👁 1405
Категорія: Новини Гребінки
Теги: вузлова лікарня, лікарня, Гребінка, фінансування




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ