Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


06.08.2020

Дизайн інтер'єру ресторану чи кафе: що варто врахувати


Дизайн ресторану в деталях


Ресторан чи кафе – це, перш за все, атмосфера, яка створюється завдяки вдало підібраним дизайнерським прийомам та фішкам. Дизайн має відповідати духу та головній концепції закладу, підкреслювати особливість конкретного місця, збігатия з уявленням клієнта про комфорт, практичність, функціональність та ергономічність.

Для цього спеціаліст має розробити ідею – базис, навколо якого вимальовується позиціонування закладу. Професійна студія дизайну Partner Design, спеціалісти якої мають солідний досвід у розробці комерційних інтер'єрів, рекомендує врахувати кілька факторів, які можна використати в якості основи для подальшої розробки дизайн-проекту для вашого закладу.


Дизайн інтер'єру ресторану чи кафе: що варто врахувати
 

Дизайн ресторану в деталях

На початку роботи варто врахувати такі моменти:

  • Цільова аудиторія. Для кого ваш заклад? Якими ви уявляєте своїх клієнтів? Логічно, що дизайн інтер'єру для модної хіпстерської кав’ярні та респектабельного ресторану будуть кардинально відрізнятися, оскільки мають різну цільову аудиторію.
  • Місце розташування закладу. Тут немає чітких правил, але для прикладу: в історичному центрі міста чи старовинній будівлі органічно впишеться затишний ресторанчик з інтер'єром в ретро-стилі, а от посеред бізнес-центру гармонійно виглядатиме респектабельний ресторан в класичному стилі чи з сучасними елементами лофту.
  • Ідея. Іноді дизайн потрібен для закладу, що вже на стадії задумки є чимось особливим — має свою історію та чітко сформовану концепцію. Наприклад, кав'ярня, яка спеціалізується на нестандартних способах приготування кави, або ресторан, де будуть подавати виключно страви з морепродуктами. При розробці дизайну можна вдало обіграти основну ідею.

Дизайн інтер'єру ресторану чи кафе: що варто врахувати
 

Також при підготовці дизайн-проекту є сенс дотримуватися таких правил:

  1. Не слід копіювати інтер'єр якогось популярного закладу. Звичайно, можна надихатися ідеями, користуватися чиїмись прийомами і фішками, але повністю відтворювати інтер'єр чужого закладу не варто — споживача не так просто надурити, і такий ресторан, швидше за все, залишиться другосортною копією.
  2. Не варто занадто обтяжувати простір декором та аксесуарами. Звісно, деякі інтер'єри вимагають більше деталей, але тут необхідно бути обережним, аби не захаращувати простір та не провокувати візуальну втому у відвідувачів. Необхідно продумати всі нюанси, щоб гостям було комфортно пересуватися залою – простір між столами має бути таким, щоб дві людини могли вільно розминутися.
  3. Робіть ставку на якість. Головною проблемою може стати не декор, що не відповідає стилю, а в цілому непрофесійний підхід до виконання роботи. Варто ретельно прописати ТЗ і кошторис, розбити на етапи процес, призначити спеціалістів, що мають контролювати роботи на кожному з етапів. Це допоможе зробити проект максимально якісно. І тут варто зазначити, що, лише звернувшись до професіоналів у сфері дизайну, можна розраховувати на досконалий результат — якісний та стильний інтер'єр.

дизайн ресторану
 

Модний дизайн – досить швидкоплинне поняття. Тенденції можуть змінюватися кожен рік, тому, обираючи концепцію закладу, краще враховувати не лише останні віяння моди, а в першу чергу намагатися підкреслити головну ідею та власну фішку. Кожне місце відрізняється кухнею, підходами до бізнесу, людьми, які там працюють, і дизайн тільки допомагає виграшно все це подати.

Як створити самобутній дизайн інтер'єру для вашого ресторану чи кафе? Який стиль краще обрати, аби підкреслити тематику чи специфіку меню? Ці та інші питання ви можете адресувати спеціалістам в області комерційного дизайну студії Partner Design.



Схожі матеріали:
👁 834
Категорія: Прес-реліз
Теги: дизайн ресторану, дизайн кафе




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ