Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.11.2017

Шана і повага нашим захисникам


Цієї осені на строкову службу з Гребінківського району призвали 10 юнаків


Шана і повага нашим захисникам6 грудня ми відзначаємо День Збройних Сил України. У ці дні ми висловлюємо вдячність тим, хто захищав і захищає волю і свободу рідної землі, хто нині на Сході України своєю сумлінною військовою, волонтерською професійною діяльністю забезпечує територіальну цілісність та державний суверенітет України.

Вони взяли на озброєння героїчне минуле сивої давнини, козацтва, кращі традиції переможців фашизму у Другій Світовій війні.

Друга Світова війна - найстрашніша подія в історії нашої країни. Вся територія України була перетворена на криваве поле бою. Горем і болем вона увійшла у кожну українську домівку, спричинила незліченні жертви, руїни та спустошення.

В перший період війни не вистачало зброї, солдати піднімалися в атаку проти танків із гвинтівками-трьохлінійками зразка 1891 року. Пам'ятає солдат-ветеран і холод, і голод, воші, бруд. Та разом з тим свою готовність загинути за Батьківщину.

Про бойові подвиги і героїзм, проявлені нашими земляками на фронтах Другої світової війни красномовно говорять їхні бойові нагороди.

Понад 3500 гребінківців удостоєні орденів і медалей, а Григорію Кагамлику і Василю Ринді присвоєно звання Героя Радянського Союзу. Прославилися в боях кавалери трьох орденів Слави Михайло Вовк і Олександр Яценко, ратні подвиги яких надихають на героїчні звершення сучасних воїнів.

Сьогодні за свою Батьківщину гинуть українці на Донбасі. Це дуже болить всім нам. Ми всім серцем поділяємо біль непоправних втрат - загибелі активістів під час Революції Гідності на Майдані, в тому числі нашого земляка Андрія Черненка (с. Слободо-Петрівка), якому за громадянську мужність, патріотизм, виявлені під час Революції Гідності, присвоєно звання Героя України (посмертно), загибелі на Сході країни: молодшого сержанта Вячеслава Лисенка (с. Березівка), який загинув у бою за Донецький аеропорт, виявивши мужність і стійкість, нагороджено орденом "За мужність" (посмертно), Євгена Лукаша (м. Гребінка), який трагічно загинув у зоні АТО. Вони наша туга і гордість без меж.

Сьогодні ми з великою пошаною називаємо своїх воїнів-земляків - захисників України: Тетяну Мадан (с. Лутайка), Володимира Дудку (поранений), Олександра Пузирьова (с. Березівка), Миколу Самойленка (с. Оржиця), Юрія Шмиголя (с. Лутайка), Петра Потапчука (с. Тополеве), Руслана Гончаренка (с. Мар'янівка), Ігоря Вареника, Василя Мирненка (с. Слободо-Петрівка) ,та багатьох інших учасників АТО, які, ризикуючи своїм життям, проявляючи мужність і стійкість, не пускають ворога далі. І саме завдяки їм ми можемо спокійно іти в школу, іти на працю, будувати плани на майбутнє життя. Наша безмежна вдячність вам, дорогі захисники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Гребінці відбувся творчий вечір Сюзанни Елпі “Народжена для миру” (ФОТО)

Ми шануємо героїзм та відвагу тих, то пройшов Афганістан, Ірак та інші гарячі точки. Тих, хто, також ризикуючи життям і здоров'ям, вступив у двобій із смертельним атомом Чорнобильської АЕС.

Нині під прапором молодої суверенної держави несе вахту нове покоління військових. Армія майже повністю перейшла на якісно новий, вищий рівень, прийшли солдати і командири, які мають навички, майстерність і навченість ведення бою, здобуті в АТО.

Значно покращилося озброєння та військова техніка. З’явився окремий рід сил - сили спеціальних операцій.
Тепер в Україні є Збройні Сили і Національна Гвардія, які захистять нас. Керівництво Збройних Сил заявляє, що сьогодні армія стала зовсім іншою - і в плані бойового вишколу, і щодо оснащення озброєнням та бойовою технікою, а робота щодо переходу Збройних Сил на стандарти НАТО проводиться впевнено і послідовно.

Найбільша цінність армії - її люди, які патріотично налаштовані, здатні на мужні героїчні вчинки, здатні швидко навчитися новому. Сьогодні значно покращується речове та продовольче забезпечення, харчування військовослужбовців, також забезпечення їх житлом. Про це говорять і бійці АТО, які повернулися додому, і демобілізовані воїни.

Незважаючи на складну ситуацію, люди продовжують допомагати нашій армії. Неоціненну підтримку нашим бійцям в зоні АТО надає Гребінківський волонтерський центр "Допоможи фронту" (керівник Надія Бутенко). І всім, чим у змозі, ветерани також допомагають воїнам АТО. Нам у тилу Україну захищати теж треба. І захисників підтримувати необхідно ділом і словом. Нам усім жити у цій країні. Захистимо її разом!

Цієї осені на строкову службу з Гребінківського району призвали 10 юнаків. А всього за рік призвано 21 чоловік. Наші призовники в більшості своїй служать добросовісно і чесно.

Сьогодні на військову службу призиваються найкращі. Ті, що мають високий рівень фізичної підготовки, стройовий вишкіл, високі морально-ділові якості, і головне - ті., що бажають проходити військову службу.
Термін строкової служби для призовників становить 18 місяців, котрі мають вищу освіту та ступінь магістра, цей термін складає 12 місяців.

Призовник має право вибору - або йти на строкову, або йти за контрактом.
Цього року на контрактній основі до війська було призвано 38 осіб, із них 4 жінки. Пройшли збори оперативного резерву 24 чоловіки. Побажаємо їм усім чесно і сумлінно виконати свій військовий обов'язок перед українським народом і державою.

І швидкого повернення додому, до своїх рідних та близьких.

Обстановка в країні залишається складною. Війна триває, ведеться захист і оборона нашої держави на Сході країни. За такої ситуації Збройні Сили мають бути готові до виконання завдання будь-якої складності. І це їм під силу, бо їх підтримує український народ, усе суспільство, влада.

Вони сьогодні вже мають навички, майстерність, навченість ведення бою, здобуті в зоні АТО. І’, як всі ми, вони твердо впевнені, що ми виграємо цю війну, вийдемо з неї сильнішими. І нехай зусиллями політиків, а не лише жертовною відвагою наших воїнів, збройний конфлікт буде якомога швидше врегульований.

Ветерани, як і всі ми, щиро вірять, що над Україною обов'язково буде мирне небо, що спільними зусиллями ми побудуємо успішну і процвітаючу державу, де у мирі і злагоді та достатку будуть жити наші діти й онуки.
 
За матеріалами Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1398
Категорія: Прес-реліз
Теги: україна, призовники, строкова служба, армія




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ