Форум Grebenka.com
[ Оновлені теми · Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Гребінківський форум » Форум Гребінки » Життя Гребінки » За красуню-церкву вдячні отцю Стефану (За красуню-церкву вдячні отцю Стефану)
За красуню-церкву вдячні отцю Стефану
Гость
Дата: Вівторок, 03.11.2015, 21:58 | Сообщение # 1


Группа: Гости





Хто може пройти повз наш храм, не вклонившись низенько, чи всередині не затамувавши подих від духовної краси, якій віддано багато любові і праці нашого невтомного священика отця Стефана. За роки незалежності на Полтавщині багато побудовано православних церков, але подібної нашій і за архітектурою, і за покликом щирого серця, кажуть, немає ніде. 

Це велике дітище церковної громади і усіх жителів Гребінківщини, хто жертвував свої кошти, допомагав працею, від підлоги до хрестів, вздовж і впоперек втілено нашим священиком, його задумами та натрудженими руками. Аскільки у нього ще задумок було, щоб зробити все капітально, раз і назавжди, без щорічних ремонтів. 

Отець Стефан - чесний, порядний, дружелюбний з прихожанами. Не вистачало, бувало, коштів, щоб найняти людей зробити ту чи іншу роботу, і тоді батюшка, староста, паламар підв’язувались мотузками і фарбували стіни церкви, це була їх фізична пожертва. Ще багато можна згадувати добрих прикладів зробленого нашим священиком.

Рано пішла в інший світ його кохана дружина, його життя сердечний друг, в усьому порада і допомога. Це надзвичайно велика втрата для нього. Наш батюшка хворіє і часто перебуває в лікарні. Сподіваємось на швидке одужання.

А усій громаді хочу сказати: не можна так легко забути, хто прикладав скільки уваги, праці нашій красуні-церкві. Будував, прикрашав на згадку майбутньому поколінню. Митрофорний протоієрей отець Стефан за невтомний труд, за служіння Господу Богу, Церкві, людям нагороджений Митрою. Це висока нагорода. Не забуваймо!

З повагою Марія Пастрома
 
Гость
Дата: П`ятниця, 06.11.2015, 19:11 | Сообщение # 2


Группа: Гости





Хочеться, щоб отець Стефан одужував та ще послужив Богові й людям, передав гідне служіння молодшому поколінню. Прихожанам варто потурбуватися про те, що отцю Стефану, як і кожному православному християнину належить регулярно сповідатись було б дуже корисно подбати про цю потребу. Бо закон духовного життя: "У чому застану у тому й суджу".
 
Гребінківський форум » Форум Гребінки » Життя Гребінки » За красуню-церкву вдячні отцю Стефану (За красуню-церкву вдячні отцю Стефану)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
Код безпеки: