Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

12.07.2017

Добровольцям з Полтавщини видаватимуть посвідчення учасника АТО


У Полтавській ОДА відбулося засідання комісії з визначення та встановлення статусу учасника-добровольця АТО


Добровольцям з Полтавщини видаватимуть посвідчення учасника АТОСьогодні у Полтавській ОДА відбулося засідання комісії з визначення та встановлення статусу учасника-добровольця антитерористичної операції. Про це Grebenka.com повідомили в прес-службі Полтавської ОДА.

Згідно з рішенням Полтавської обласної ради від 26 квітня, затверджено положення про комісію з визнання та встановлення статусу учасника-добровольця АТО. Згідно з яким, прийняли відповідне розпорядження голови Полтавської ОДА.

— Сьогодні ми проводимо перше таке засідання. На розгляд комісії винесені дві кандидатури добровольців на отримання посвідчення відповідного зразка, — розповів заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло.
Члени комісії розглянули заяви, документи та рекомендації добровольців, за їх рішенням, перші посвідчення учасника-добровольця АТО отримають доброволець ДУК «Правий сектор» Володимир Жмуренко та боєць батальйону «Аратта» Української добровольчої армії Віктор Плескач.

Володимир Жмуренко за фахом інженер-будівельник, на війну пішов у 2014-му. Проходив службу у складі «Правого сектору», а після вишколу, був прикомандирований до 3 роти батальйону «Дніпро-1». Розвідник. Захищав незалежність суверенітету та територіальну цілісність нашої держави у Пісках, Водяному, Опитному, Авдіївці, Мар’їнці, Тоненькому. Нагороджений медаллю Богдана Хмельницького.

Віктор Плескач з 2016-го по 2017-й брав участь в АТО. Виконував бойові завдання в Авдіївці та Широкиному. Під час мінометного обстрілу отримав 2 контузії.

Добровольцям з Полтавщини видаватимуть посвідчення учасника АТО
 

Відтепер учасники АТО, які не мають посвідчення УБД, матимуть право на отримання ряду пільг, які діють на обласному рівні, серед них: одноразова допомога, у розмірі 5 тис грн, безкоштовний проїзд міжміським та міжобласним транспортом, стипендія дитині, якщо вона навчається у ВУЗі, технікумі, коледжі, безкоштовне санаторно-курортне лікування 1 раз на 2 роки за рахунок обласної програми, безкоштовне лікування у військових шпиталях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полтавську область визнано кращою за інвестиційною ефективністю за перший квартал цього року

— Це посвідчення також буде додатковою підставою для того, щоб отримати посвідчення УБД, аби мати не тільки обласні пільги, а й державні, — додав Олег Пругло.


Добровольцям з Полтавщини видаватимуть посвідчення учасника АТО
 

Також заступник голови наголосив, що при управлінні юстиції Полтавської ОДА діють Центри безкоштовної юридичної допомоги, де адвокати надають підтримку атовцям.

Посвідчення про надання статусу учасника-добровольця АТО Віктор Плескач та Володимир Жмуренко отримають уже до кінця цього тижня.

Добровольцям з Полтавщини видаватимуть посвідчення учасника АТО


Схожі матеріали:
👁 1533
Категорія: Полтавщина
Теги: статус, доброволець, АТО, Полтавщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ