Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

16.07.2015

Гребінківську вузлову лікарню реконструють в Центр відновлювального лікування


В планах - провести реконструкцію приміщень під реабілітаційний центр


Гребінківська вузлова лікарня14 липня у залі засідань Гребінківської районної ради відбулося перше засідання позачергової тридцять шостої сесії районної ради шостого скликання.

У сесії взяли участь 18 депутатів районної ради, депутат Полтавської обласної ради К.І.Орос, голова Гребінківської райдержадміністрації В.В. Роспопов.

Вже втретє на розгляд сесії районної ради виноситься питання про залізничну лікарню. Перед присутніми виступив голова райдержадміністрації В В.Роспопов. Віталій Васильович розповів про складності у вирішенні цього питання.

8 травня на 34 сесії районної ради було надано згоду на безкоштовне прийняття у спільну власність територіальних громад Гребінківського району об'єкту державної власності Державного закладу "Вузлова лікарня станції Гребінка СТГО "Південна залізниця". Потім постало питання про прийняття у комунальну власність цілісного майнового лікарняного комплексу, до якого входили залізничні лікарні інших районів Полтавської та Чернігівської областей.

Кошти для обслуговування залізничників інших районів залишилися на місцях, а на утримання Гребінківської залізничної лікарні їх катастрофічно не вистачало. Тому, щоб врятувати лікарню від ліквідації, керівництво району доклало чимало зусиль.

Головний лікар вузлової лікарні станції Гребінка Тетяна Петрівна Савенко повідомила, що на даний час є заборгованість по виплаті заробітної плати працівникам, не вистачає 4,2 млн на утримання лікувального закладу. За підтримки обласної ради було вирішено зберегти медичний профіль закладу та створити Центр відновлювального лікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лікарнях полтавщини не буде платежів готівкою? -

В планах - провести реконструкцію приміщень під реабілітаційний центр. Але потрібно пройти складний механізм передачі закладу спочатку у спільну власність територіальних громад Гребінківського району без права перепрофілювання та відчуження, потім - до обласної комунальної власності. Тоді є надія на фінансування та проведення реконструкції.

Тому сесія районної ради дала згоду на прийняття з державної власності в комунальну власність територіальної громади Гребінківського району цілісного майнового комплексу Державного закладу "Вузлова лікарня станції Гребінка СТГО "Південна залізниця" за адресою Полтавська область, місто Гребінка, пров. Спортивний, 11 з зобов'язанням використовувати за цільовим призначенням і не відчужувати у приватну власність.
 
За матеріалами: "Гребінчин край"


Схожі матеріали:
👁 1315
Категорія: Здоров'я
Теги: вузлова лікарня, Роспопов, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев
В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ