Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

08.06.2016

Як ліквідовували школи на сесії Гребінківської районної ради...


Одноголосно депутата проголосували рішення про ліквідацію Олексїівської ЗОШ І-ІІ ступенів, робота якої була призупинена з 1 вересня 2014 р.


Олексіївка, школа, ГребінківщинаВи знаєте, як буває тихо перед грозою? Навіть птахи перестають співати, гілочка не колихнеться, все ніби завмерло в очікуванні. В якусь хвилину ви ніби й справді повірили в ту тишу і спокій... Аж тут, грім серед ясного неба, як "грякне", як блисне...

Таке природне явище спостерігалося й на другому засіданні п'ятої сесії районної ради 7-го скликання, яке відбувалося 2 червня. Зранку чемно та чинно депутати зайняли місця в залі засідань. На сесії були присутні депутат Полтавської обласної ради М.Ф.Шимка та голова райдержадміністрації В.В.Роспопов.

У робочому порядку депутати проголосували за внесення змін до районного бюджету на 2016 рік. Одне з рішень стосувалося перерозподілу коштів по капітальних видатках для відділу освіти, молоді і спорту на капітальний ремонт покрівлі дошкільного навчального закладу "Веселка" в сумі 425 тис.грн..

Після великих дощів у місті дах садочку, де виховується 260 малюків, почав протікати. Виникла необхідність капітального ремонту, і депутати підтримали це рішення. Також проголосували рішення про внесення змін та доповнень до штатного розпису дошкільного навчального закладу "Веселка".

Цим рішенням вводиться до навчального закладу штатна одиниця практичного психолога, штатна одиниця інструктора з фізкультури та 0,5 штатної одиниці діловода. Депутати внесли зміни та доповнення до штатного розпису

Станції юних техніків, додавши 0,5 штатної одиниці методиста. А до штатного розпису Тарасівської ЗОШ І-ІІІ ступенів ввели 1 штатну одиницю сторожа. Рішенням сесії було надано дозвіл на списання та демонтаж приміщення сараю Березівської ЗОШ І-ІІ ступенів, який перебуває в аварійному стані.

Також депутати затвердили районну програму реалізації Концепції допризовної підготовки і військово-патріотичного виховання молоді Гребінківського району на 2016-2020 роки.

А ось інша частина питань, винесених на розгляд сесії, стосувалася ліквідації та реорганізації загальноосвітніх шкіл району. Одноголосно депутата проголосували рішення про ліквідацію Олексїівської ЗОШ І-ІІ ступенів, робота якої була призупинена з 1 вересня 2014 року в зв'язку з відсутністю учнів. З промовою до депутатів звернулася начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Н.О.Бігун.

Вона пояснила, що з 18 загальноосвітніх шкіл району лише 4 міські школи та Березівська ЗОШ І-ІІ ступенів (90 учнів) є повноцінними, всі інші - малокомплектні. Класи, в яких менше 5 учнів переходять на індивідуальну форму навчання, яка є дороговартісною длядержави. Якщо утримання 1 учня сільської школи в рік становить 16 тис. 249 грн., то учня за індивідуальною формою навчання - 23 тис. 654 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У навчальних закладах Гребінківщини відбувся Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності

Також Наталія Олексіївна наголосила, що і рівень знань учнів, які навчаються за індивідуальною формою навчання, нижчий. Враховуючи всі фактори, було запропоновано депутатам проголосувати рішення про реорганізацію Олександрівської ЗОШ І-ІІ ступенів та Сліпорід-Іванівської ЗОШ І-ІІ ступенів в ЗОШ І ступенів. Мова йде про заміну дев'ятарічок початковими школами, з терміном навчання 4 роки. У цих школах зараз навчається по 38 учнів.

Окремим питанням, яке вже не раз виноситься на розгляд сесії районної ради, розглядалося рішення про ліквідацію Стукалівської ЗОШ І-ІІ ступенів. Ця школа, в якій навчається 19 учнів, підпадає під дію закону - Постанову Кабінету Міністрів України від 14 січня 2015 р. №6 "Деякі питання надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам" в якій йдеться : "за рахунок освітньої субвенції не здійснюється з 1 вересня 2016 р. фінансування загальноосвітніх навчальних закладів (крім закладів початкової школи), кількість учнів у яких становить менше 25 осіб".

В обговоренні питань про реорганізацію та ліквідацію шкіл району депутати не стримували своіх емоцій. Грянув грім! В силу виховання, природного такту та освітнього рівня промови депутатів були, як виваженими та зрозумілими, так і різкими та грубими.

І наче відстоювали правду та честь шкіл, а робили це з образами інших та викриками. Неприємно спостерігати за такою поведінкою обранців народу. На цій сесії більшістю голосів депутати таки не підтримали рішення про реорганізацію та ліквідацію названих шкіл району.

Наприкінці сесії депутати проголосували рішення про надання матеріальних допомог гребінківцям. Сесію провів голова районної ради В.М.Зінченко.
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1403
Категорія: Освіта
Теги: Станції юних техніків, Олексіївка, сесія, школа, Гребінківський




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ