Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

20.06.2015

Лубенська ОДПІ: Єдиного податку до бюджету надійшло більше 14 млн. грн.


Переважну більшість сплаченої суми складають надходження від фізичних осіб-підприємців (1-3 група) - 9034,1 тис. грн.


Лубенська ОДПІ: Єдиного податку до бюджету надійшло більше 14 млн. грн.За словами начальника Лубенської ОДПІ Олександра Коломійця, саме таку суму єдиного податку перерахували впродовж січня – травня 2015 року платники, що перебувають на обліку в Лубенській ОДПІ та працюють на спрощеній системі оподаткування обравши 1-3 групи.

 Переважну більшість сплаченої суми складають надходження від фізичних осіб-підприємців (1-3 група) -  9034,1 тис. грн., що на 26,6 % минулорічного показника. Юридичні особи, які перебувають на спрощеній системі оподаткування (3 група) сплатили 1738,6 тис. грн., що на 30,7 % більше аналогічного періоду минулого року.  Платниками 4 групи (с.г. товаровиробники) сплачено 3270,2 тис. грн.    

 Нагадаємо, що наразі до 1 групи включено підприємців, які здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торгівельних місць на ринках або займаються господарської діяльністю по наданню побутових послуг населенню. Це представники «мікробізнесу», у яких обсяг доходу до 300 тисяч гривень на рік та відсутні наймані працівники.

 Друга група – підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку або населенню, займаються виготовленням або продажем товарів, діяльністю у сфері ресторанного господарства. Обсяг доходу у таких платників визначено у розмірі до 1,5 мільйона гривень та кількість найманих працівників – до 10 осіб.

 У третій групі працюють фізичні особи-підприємці та юридичні особи з обсягом доходу до 20 мільйонів гривень, при цьому кількість найманих працівників необмежена.

 У четвертій групі перебувають аграрії, у яких доля сільськогосподарського товаровиробництва за попередній рік дорівнює або перевищує 75 відсотків. Кількість найманих працівників для них та обіг коштів також необмежені. Власне, це колишні платники вже скасованого фіксованого сільськогосподарського податку.

 За змінами у фінансовому правовому полі держави з 1 липня 2015 року платники єдиного податку 3 групи зобов’язані будуть працювати з касовими аппаратами при продажу товарів (послуг) за готівку. «Спрощенці» ж другої групи розпочнуть використовувати реєстратори розрахункових операцій вже з 01.01.2016 року. Не поширюються вказані норми на платників єдиного податку, які здійснюють діяльність на ринках, продаж товарів у роздрібній торгівельній мережі та через засоби пересувної мережі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Професійна реабілітація інвалідів на Полтавщині

 Крім цього, при продажу пива платниками єдиного податку з 01 липня 2015 року необхідно придбати відповідну ліцензію та зареєструвати касовий апарат (РРО), дані про який вноситься в додаток до ліцензії.

 Платники єдиного податку, які за власним бажанням до 30 червня 2015 року включно розпочнуть використовувати встановлені та переведені у фіскальний режим роботи РРО, будуть звільнені від перевірок з питань дотримання порядку застосування реєстраторів розрахункових операцій до 1 січня 2017 року.
 
Сектор комунікацій Лубенської ОДПІ


Схожі матеріали:
👁 895
Категорія: Полтавщина
Теги: Лубенська ОДПІ, єдиний податок, бюджет




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ