Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

24.12.2013

На Гребінківщині борються з дитячою безпритульністю


З метою мінімізації злочинного впливу на неповнолітніх, діти залучаються до навчання в позашкільні заклади району


На Гребінківщині борються з дитячою безпритульністю

Поширення в Гребінківському районі соціального сирітства, складовою якого є дитяча бездоглядність, зумовлено ухиленням або відстороненням батьків від виконання своїх обов’язків щодо дитини.

Серед основних його причин асоціальна поведінка батьків, поширення алкоголізму та наркоманії, безробіття, економічна нестабільність, бідність. Життя і здоров'я таких дітей постійно перебуває під загрозою. Завдання сьогодення пов’язані з тим, щоб дати дитині можливість виховуватись у сім’ї.

Службою у справах дітей  ведеться облік дітей, які потрапили у складні життєві обставини.  Станом на 24 грудня 2013 на обліку перебуває 21 дитина (13 сімей), батьки яких ухиляються від виконання батьківських обов’язків.

З батьками проводяться профілактичні бесіди, надаються рекомендації щодо виховання дітей. З метою недопущення росту злочинності серед дітей проводиться робота щодо профілактики дитячої бездоглядності та безпритульності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині комп'ютеризовують дитячі садки

Протягом 2013 року проведено 102 перевірки умов утримання та виховання дітей у сім’ях.  Проведено 13 профілактичних  рейдів ’’Діти вулиці’’, ’’Канікули’’.

Під час рейдів виявлено 3 дітей, які були бездоглядними, батьків притягнено до адмінвідповідальності за ч. 1 ст. 184. КУпАП.  В результаті проведеної роботи служби у справах дітей спільно з РЦСССДМ -  1 дитину вилучено з сім’ї та влаштовано  на виховання в прийомну сім’ю,  а матір позбавлено батьківських прав; 1 дитину  було повернено в сім’ю, вивчено проблеми сім’ї, надано дитині  статус позбавленої батьківського піклування і влаштовано в сім’ю опікуна; з  1 дитиною та її батьками проведено профілактичну бесіду працівниками служби у справах дітей, РЦСССДМ та Гребінківського РВ УМВС і відповідну сім’ю було взято під соціальний супровід та знято з позитивним результатом.

Протягом 2013 року 8 дітей взято на первинний облік служби у справах дітей та надано статус дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування. Всі 8 дітей влаштовані на виховання в сім’ї..

З метою мінімізації злочинного впливу на неповнолітніх, діти залучаються  до навчання в позашкільні заклади району. В  школах естетичного виховання (БДЮТ) охоплено навчанням 12 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 38 – з малозабезпечених сімей, 47 – з багатодітних сімей та 13 – дітей-інвалідів.

В Гребінківській дитячій музичній школі повністю звільнені від оплати за навчання 26 дітей:
- діти із багатодітних сімей – 14 учнів;
- діти із малозабезпечених сімей – 2 учня;
-діти-сироти, позбавлені батьківського піклування – 9 учнів;
- дитина – інвалід – 1учень.
В районному Будинку культури діє 10 гуртків. До гурткової роботи залучено 110 дітей, з них 37 дітей пільгових категорій. Всі гуртки діють на безоплатній основі. Діти пільгових категорій відвідують всі. Культурно-мистецькі заходи, які проводяться в закладах культури району безкоштовно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині виявляли бездоглядність та безпритульність дітей з сімей ромської національності

Народний районний краєзнавчий музей для дітей пільгових категорій проводить екскурсії.  Бібліотечні заклади надають свої послуги дітям таких категорій.

Протягом 2013 року під соціальним супроводом перебувало 3 сім’ї, в яких є ризик передачі дитини до державного закладу, у яких виховується 4 дітей.

22.05.2013 одна сім’я вищеназваної категорії позбавлена батьківських прав, дитина влаштована на виховання в прийомну сім’ю. Соціальним супроводом охоплено 51 сім’ю, в яких виховується 92 дитини. Протягом звітного періоду з супроводу знято 32 сім’ї, з них 27-з позитивним результатом, 3-з негативним, 2 – у зв’язку зі зміною місця проживання.

Grebenka.com


Схожі матеріали:
👁 956
Категорія: Суспільство
Теги: РВ УМВС, діти, Гребінка, Безпритульність




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ