Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

23.06.2017

На Гребінківщині чорнобильці зводять капличку (ФОТО)


Група активістів, зробила фундамент та розпочали кладку стін


На Гребінківщині чорнобильці зводять капличкуПам'ятний знак, що з'явився неподалік Свято-Георгіївського храму та був поставлений на честь ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, прикрасив Гребінкку.

Згодом біля пам'ятника були встановлені меморіальні плити, на яких викарбувані імена усіх чорнобильців, хто брав безпосередню участь у ліквідації аварії на ЧАЕС.

Настоятель церкви отець Василь запропонував спілці чорнобильців продовжити розбудову меморіального комплексу і побудувати неподалік капличку на честь ікони "Чорнобильський спас". Тож минулого року спорудження було розпочато. Зводити молитвену споруду взялися самі ж ліквідатори.

Група активістів, на чолі з головою ГО "Інвалідів та ветеранів Союз Чорнобильців Гребінківщини" Миколою Петровичем Петренком, зробили фундамент та розпочали кладку стін. І ось цього року, коли були виділені кошти з районного бюджету, будівництво продовжилося.

- Ми хочемо, щоб ця капличка була не просто окрасою, а щоб вона діяла, - розповідає нам М.П.Петренко, - Капличка зводиться на честь нашої захисниці - ікони "Чорнобильський спас", тож сюди завжди можна буде прийти й помолитися, поставити свічку за своїх рідних.

Вона буде корисною і для усіх гребінківців, особливо школярів. Адже у нас є такий задум -створити тут своєрідний меморіальний куточок, де будуть пам’ятні світлини, зафіксовані розповіді про учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.



 

Якби було достатньо коштів, то можливо б вдалося швидше завершити задумане. Але будівельники розуміють, що при нинішніх цінах на будівельні матеріали коштів мало. Навіть при тому, що усі будівельні роботи будуть виконані безкоштовно. Навіть більше, дах та красивий купол пообіцяв їм помогти спорудити отець Василь. Адже він сам знаний зодчий, своїми руками збудував капличку у Стукалівці. Тепер там знову є оплот православ'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молодшому лейтенанту ЗСУ з Гребінки вручили медаль «Захиснику Вітчизни»

- Коли будуть завершені будівельні роботи, а з Божою допомогою це буде зроблено якнайшвидше, - говорить настоятель Свято-Георгіївського храму отець Василь, - Ми візьмемося за облаштування каплички всередині. Адже усе треба зробити за правилами, облаштувати іконостас, прикрасити стіни і облаштувати невеличкий музей чорнобильців.

І взагалі, ця споруда гармонійно впишеться у загальний комплекс Гребінківського храму. Адже ми теж проводимо будівництво на території храму, облаштовуємо паркан, закладені фундаменти під каплички з чотирьох сторін навколо храму, а також розпочали спорудження трапезної. Задуми масштабні, але будемо старатися, щоб ближчим часом прихожани храму та усі гребінківці порадіють разом з нами оновленому вигляду храмового комплексу.



Радість переповнює серце від того, що щось будується, зводиться, оновлюється. Адже це означає, що ми не коримося труднощам, а ми боремося і Бог нам у цьому допомагає!

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1380
Категорія: Новини Гребінківської громади
Теги: будівництво, Гребінківщина, капличка, чорнобильці




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ