Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

15.12.2016

На Гребінківщині створять територіальну об'єднану громаду з міської та двох сільських рад


Формуємо об'єднану громаду


На Гребінківщині створять територіальну об'єднану громаду з міської та двох сільських рад12 грудня в міській раді відбулося чергове засідання Клубу громадського діалогу. Головне питання - створення об'єднаної територіальної громади.

Як наголосила секретар міськради, лідер Клубу громадського діалогу Л. В. Цапенко, відповідно до Закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад" міська рада ініціювала таке об'єднання з сільськими радами Гребінківського району та Лазірківською сільською радою Оржицького району.

Але лише дві сільські ради - Слободо-Петрівська та Мар'янівська погодились на об'єднання, інші - ні, а деякі були не проти, але не мають кордону з тими громадами, що об'єднуються. Про це повідомили у Гребінківській міській раді.

Отож, 9 грудня міський голова В. І. Колісніченко видав розпорядження про ініціативу щодо об'єднання з Мар'янівською та Слободо-Петрівською сільськими радами. Всі зацікавлені громади мають її ще раз обговорити, а сесії рад - прийняти, чи відхилити.

На засіданні Клубу громадського діалогу жителі Гребінки якраз і обговорили питання об’єднання. Зразу ж було розвіяно "страшилки”, що розповсюджувалися серед мешканців міста та сіл.

Села залишаються селами, пільги сільським жителям залишаються, земля не подорожчає, школи не позакривають, землю у фермерів не позабирають і т.д.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міський голова Гребінки: "Ми створимо об'єднану громаду"

Навпаки, поки що держава дає додаткові кошти для сільських громад, що об'єднуються. Переваги відчули на собі об'єднані громади Глобино, Шишак, інших містечок, селищ і сіл.

Ми втрачаємо час, втрачаємо кошти, втрачаємо можливість зробити життя кращим. Просто цим шляхом треба йти, а людям уважно слухати, розбиратися, думати, реально дивитися на все, що відбувається. Відповідно до реформ, які відбуваються в державі, буде змінено адміністративно-територіальний устрій, в якому базовій рівень - це громади, а також рівень району і регіону.

Всі три рівні матимуть свої повноваження. Кількість районів буде значно меншою, ніж на сьогодні.

На території Полтавської області буде 4-5 районів. Створиться новий район з центром у Лубнах, а ті сільські ради, що не об'єдналися, залишаться сам на сам із усіма проблемами, утриманням шкіл, садочків та іншого.

Схожі матеріали:
👁 1090
Категорія: Новини Гребінківської громади
Теги: новини Гребінки, територіальна громада, Grebenka.com, Слободо-Петрівка




Всього коментарів: 2

0
2 Дожилі   (15.12.2016)
Розвіяли страхи? А по-моєму, насаждають нові - цитую "...а ті сільські ради, що не об'єдналися, залишаться сам на сам із усіма проблемами, утриманням шкіл, садочків та іншого. .."

І інтересненько: допоки зігнаний адмінресурс буде вважаться громадскістю?


0
1 БЕС - партійний   (15.12.2016)
Господаі, що бачу на фото: ваше комуністичне і комсомольске минуле жизні не дає? Знову "в калхози" людей занганяєте? Удивляюсь, як ви "ратно і верно" служите ІДЕЇ. Хотя ні, не ідеї. Просто СЛУЖИТЕ. Наслужились, що люду продихнути невозможно, подихать скоро будемо!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ