Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

02.09.2017

На Пирятинщині побувала польська делегація (ВІДЕО)


Польська делегація з Лежайського повіту завітала на Пирятинщину


На Пирятинщині побувала польська делегаціяРозпочався візит західних партнерів знайомством зі столицею нашої держави містом Київ. Гості пройшлися центральними вулицями міста -Хрещатиком, Майданом Незалежності, побували у національному музеї «Меморіал жертв Голодомору», оглянули Києво-Печерський  історико-культурний заповідник, Софію Київську та національний парк «Межигір’я».

Далі в Пирятинській районній раді відбулася офіційна зустріч делегації з головою ради  Сергієм Пазюком, головою райдержадміністрації Олегом Кучею, депутатами районної ради, керівниками установ та начальниками відділів райдержадміністрації. Про це Grebenka.com повідомили у Пирятинській районній раді.

У ході зібрання заступник голови районної ради Олексій Гусак  презентував гостям Пирятинський район та звернув увагу на основних досягненнях краю. У форматі діалогу гості і запрошені обговорили особливості організації роботи у регіонах та висловили своє бачення подальшої співпраці.

У рамках візиту польська делегація у супроводі заступника голови районної ради Олексія Гусака та першого заступника голови райдержадміністрації Владислава Гуленка відвідала село Дейманівку. За добрим українським звичаєм, іноземних гостей зустрів хлібом-сіллю сільський голова Юрій Семененко.

Цікаво та змістовно про історичну пам’ятку українського сільського побуту «Євтухів млин», про історію знищення дерев’яної сільської церкви та будівництво на її місці Свято-Миколаївського храмового комплексу розповів Володимир Миленко. Далі члени делегації відвідали ТОВ «Пирятинський делікатес», де його директор Іван Богомол та головний технолог Віталій Коляда ознайомили з роботою харчового підприємства з виробництва заморожених напівфабрикатів. Крім того, західні партнери  побували на Пирятинському сироробному заводі і мали нагоду ознайомитися з роботою підприємства та продегустувати його продукцію.

Гості із Лєжайського повіту також взяли участь у святкових заходах з нагоди 300-річчя с.Березова Рудка та першому карнавалі «Королева бензоколонки», які відбулися 26 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пирятинські лісівники поповнили мисливські угіддя дикими кабанами

Завершальним акордом перебування польської делегації стали відвідини славнозвісного Сорочинського ярмарку, де іноземні партнери доторкнулися до українського колориту, ставши учасниками велелюдного дійства.

Не дивлячись на кількарічну перерву у міжнародній співпраці, яка виникла  через суспільно-політичну ситуацією в Україні, візит польської делегації підтвердив правильність обраних шляхів дружніх відносин та став новою платформою для розширення подальшої співпраці.

ВІДЕО:

 

 

 

 

 

 

 



Схожі матеріали:
👁 1146
Категорія: Полтавщина
Теги: Березова Рудка, Королева бензоколонки, пирятин, Польща, карнавал, делегація




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ