Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

27.01.2022

На Полтавщині майже 153 тис. домогосподарств отримують субсидії


Основні документи, що подаються для призначення житлової субсидії


На Полтавщині майже 153 тис. домогосподарств отримують субсидіїДержавна програма з надання житлових субсидій – це ефективний механізм, який дає можливість сім'ям повною мірою і вчасно здійснювати оплату за житлово-комунальні послуги, особливо це актуально в опалювальний період.

На сьогодні в Полтавській області майже 153 тис. домогосподарств отримують субсидії, що становить 26% мешканців області.

Згідно законодавства розмір житлових субсидій визначається як різниця між вартістю житлово-комунальних послуг у межах соціальних нормативів користування послугами та розміром обов'язкового відсотка платежу сім'ї, який визначається для кожної сім'ї індивідуально в залежності від її складу та отриманих доходів.

Рекомендуємо сім'ям, у яких витрати на комунальні платежі перевищують 15% родинного бюджету, перевірити своє право на призначення житлової субсидії.

Документи на призначення житлової субсидії можна подати до Центру надання адміністративних послуг, уповноважених осіб територіальних громад, а в містах обласного значення – до управлінь соціального захисту населення або направити поштою.

Основні документи, що подаються для призначення житлової субсидії:
  • заява
  • декларація
Документи для призначення субсидії також можна подати в електронній формі скориставшись онлайн сервісом через Портал Дія .

З досвіду реалізації Програми житлових субсидій і відповідно найбільш гострих запитань просимо звернути увагу на наступні аспекти:

Житлова субсидія призначається одній із зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, тобто за місцем реєстрації особи, та розраховується на усіх зареєстрованих осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині заборгованість із заробітної плати за місяць зменшилася майже на 3 млн грн

При призначенні субсидії зі складу домогосподарства можуть бути виключені особи, які зареєстровані, та не є членами сім'ї, але фактично не проживають за адресою домогосподарства, що підтверджується відповідними документами або актом обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства.


На Полтавщині майже 153 тис. домогосподарств отримують субсидії
 

Субсидія також може бути призначена особам, які не зареєстровані в житловому приміщенні (будинку), але фактично проживають у ньому:
 
  - орендують житло на підставі договору найму(оренди);

  - індивідуальним забудовникам, будинки яких не прийняті в експлуатацію у разі, коли їм нараховується плата за житлово-комунальні послуги;

  - внутрішньо переміщеним особам.

Звертаємо увагу, що житлова субсидія не може призначатися одночасно за зареєстрованим місцем проживання особи та за місцем її фактичного проживання.

За загальним правилом житлова субсидія призначається з місяця звернення за її призначенням до закінчення опалювального сезону (до квітня включно).

Якщо до складу домогосподарства входить особа, яка має право на пільги з оплати житлово-комунальних послуг, субсидія призначається з місяця, що настає за місяцем, в якому нараховано пільги, але не раніше місяця подання заяви.

У разі зміни цін і тарифів на житлово-комунальні послуги, скраплений газ, тверде та рідке пічне побутове паливо житлові субсидії призначаються протягом трьох місяців з дати такої зміни.

У наступних публікаціях буде продовжена тема щодо надання роз'яснень і відповідно рекомендацій з інших аспектів реалізації Програми житлових субсидій.

За матеріалами
Департаменту соціального захисту населення
Полтавської ОДА


Схожі матеріали:
👁 1145
Категорія: Полтавщина
Теги: Полтавщина, субсидії, житлова субсидія




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ