Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

01.02.2018

На Полтавщині підвищують фаховість держслужбовців щодо цивільного захисту


Минулого року кількість надзвичайних ситуацій на території Полтавської області перевищила 3,5 тис.


На Полтавщині підвищують фаховість держслужбовцівщодо цивільного захистуСьогодні в Полтавській ОДА розпочалися дводенні навчально-методичні збори з питань цивільного захисту.Спілкування проходить на рівні керівників спецслужб, начальників департаментів та управлінь ОДА й голів комісій ТЕБ і НС усіх рівнів.

Окрім навчання й обміну досвідом, учасники зборів – керівники та фахівці відповідних структурних підрозділів РДА, міськвиконкомів і ОТГ – дізнаються про останні зміни в законодавстві.

Протягом двох днів обіцяють розглянути організацію цивільного захисту на місцевому рівні в умовах реформи децентралізації, порядок використання резервних фондів місцевих бюджетів для запобігання й ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Обговорять організацію роботи комісії з питань ТЕБ і НС усіх рівнів, планування й проведення евакуаційних заходів, стан і відновлення територіальної й місцевих систем сповіщення та порядок створення й утримання фонду захисних споруд.

Окреме питання – підготовка та порядок проведення комплексної перевірки ДСНС України в березні цього року.
– Минулого року кількість надзвичайних ситуацій на території Полтавської області перевищила 3,5 тис. Внаслідок них загинуло 260 та постраждали понад 1300 осіб, – розповідає начальник управління з питань цивільного захисту Полтавської ОДА Віктор Стеблянко. – Всі ми – частина єдиної державної системи цивільного захисту. І, завдяки спільним зусиллям та злагодженій роботі, останні п’ятьох років спостерігається зниження цих цифр.

фаховість держслужбовців щодо цивільного захисту
 

Обговорили й епізоотичну ситуацію в області. Заступник голови Полтавської ОДА Роман Товстий повідомив, що область є «лідером» по АЧС. Минулого року зафіксовано 21 випадок АЧС і в цьому вже маємо два. Тож закликав страхувати приватні бізнеси на місцях, а районним комісіям ТЕБ і НС миттєво реагувати на всі події відповідно до чинного законодавства.

– Я прошу керівників РДА провести роботу з керівниками підприємств, які утримують тварин, щоб страхували свій бізнес, бо ніяких державних коштів не вистачить на відшкодування.Вже маємо прикрий випадок в дикій фауні Чутівського району та приватне підприємство в с. Недогарки, Кременчуцького району, де більше 1800 голів доведеться знищити, – розповідає Роман Товстий.

 
фаховість держслужбовців щодо цивільного захисту
 

–До нас зараз звертається за допомогою фермерське господарство «Плехів-Агро» і позиція голови ОДА Валерія Головка, щоб підтримати це підприємство. Звернутися з листом до Кабміну та намагатися допомогти з відшкодуванням або відновленням поголів’я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Пирятинській ОТГ успішно реалізується реформа у сфері надання адміністративних послуг

Посадовець зауважив, що, не дивлячись на цивілізований шлях вирішення й виділення коштів і відшкодування ніколи повністю не перекриє людям усіх збитків.

фаховість держслужбовців щодо цивільного захисту
 

Наступне загальнодержавне засідання протиепізоотичної комісії з АЧС проводитиметься в Полтавській області під головуванням Міністра економрозвитку й торгівлі Степана Кубіва. Зокрема для районів, які межують з загальнонаціональним ландшафтним парком Нижньосулимський – Оржицького, Семенівського тощо.


фаховість держслужбовців щодо цивільного захисту

Прес-служба Полтавської ОДА


Схожі матеріали:
👁 1214
Категорія: Полтавщина
Теги: ода, держслужбовці, Полтавська




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ