Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

17.08.2020

На Полтавщині виявили схему розкрадання 18 мільйонів бюджетних коштів


Організував «схему» керівник комерційної структури, яка займалася експортом молочної продукції


На Полтавщині виявили схему розкрадання 18 мільйонів бюджетних коштівЦі кошти комерційна структура безпідставно отримала у якості відшкодування податку на додану вартість.

Злочинну «схему» привласнення коштів державного бюджету та осіб, причетних до її організації, викрили оперативники управління стратегічних розслідувань в Полтавській області, слідчі слідчого управління обласної поліції спільно з прокуратурою області.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що організував «схему» керівник комерційної структури, яка займалася експортом молочної продукції. Залучив до протиправної діяльності двох бухгалтерів свого підприємства.

Згідно з укладеною угодою підприємство мало експортувати продукцію у відповідних обсягах, якості та певного виробника. Знаючи, що за своїми потужностями виробник не в змозі виготовляти таку кількість молочної продукції, керівник товариства підшукав вітчизняних виробників для закупівлі у них продукції аналогічної якості. В подальшому експортував її під торгівельною маркою зазначеного в договорі виробника.

Крім того, з метою штучного формування та збільшення розміру податку на додану вартість, зловмисники проводили безтоварні операції з купівлі-продажу молочної продукції за завищеними цінами.

Упродовж 2016-2017 років за постачання молочної продукції за межі України ділки безпідставно отримали з державного бюджету відшкодування податку на додану вартість - понад 18 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині невідомі у магазині підірвали банкомат та винесли гроші (ФОТО)

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальні акти стосовно керівника та двох бухгалтерів комерційної структури скеровані до суду. Їм інкримінують вчинення кримінальних правопорушень у складі організованої групи, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) та ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.  

З метою забезпечення відшкодування завданих державі збитків на майно, загальною вартістю понад 18 мільйонів гривень, накладено арешт. Також співробітники прокуратури Полтавської області звернулися до суду з позовом про відшкодування завданих державі збитків.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України


Схожі матеріали:
👁 1319
Категорія: Полтавщина
Теги: корупція




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...
ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО) ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО)
На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ