Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

15.09.2018

На Полтавщину для доукомплектації відправився перший найсучасніший в Україні локомотив General Electric


До України зі США прибув перший локомотив General Electric


локомотив General ElectricДо України зі США прибув TE33AC — локомотив General Electric, що має назву «Тризуб»: через Атлантичний океан, Гібралтарську протоку, Середземне й Егейське моря, потім протокою Дарданелли в Мармурове море, а звідти протокою Босфор у Чорне — до порту Чорноморськ. А вже до кінця поточного року Укрзалізниця, відповідно до контракту з GE, очікує ще 29 тепловозів нового покоління.

До морського порту Чорноморськ новенький «Тризуб» потрапив увечері 10 вересня. Наступного ранку локомотив перевантажили на рейки. Відразу після розмитнення TE33AC вирушить на станцію Крюків-­на-­Дніпрі. Там, на Крюківському вагонобудівному заводі й буде проведена остаточна доукомплектація найсучаснішого в Україні тепловоза.

Про це під час прес­-брифінгу в головному офісі ПАТ «Укрзалізниця» заявив очільник публічного акціонерного товариства Євген Кравцов.

«На Крюківському вагонобудівному заводі будуть проведені операції щодо локалізації української частини виробництва тепловозів General Electric «Тризуб». Очікуємо, що після цього впродовж двох—трьох тижнів зможемо провести тестування, сертифікацію й відправити перший локомотив GE у роботу, — підкреслив в. о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов. — Ми отримуємо перші локомотиви до початку пікового сезону перевезень. І до кінця поточного року очікуємо надходження всієї партії — 30 тепловозів, що має стати у пригоді під час серйозних аграрних перевезень і в період пікових навантажень на нашу залізничну інфраструктуру».

У свою чергу голова Наглядової ради ПАТ «Укрзалізниця» Шевкі Аджунер наголосив на тому, що поставки нових тепловозів General Electric в Україну зможуть поліпшити якість та надійність перевезень, а також стимулювати розвиток усієї економіки держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Лубенському районі дорожники продовжують активно ремонтувати автодорогу Київ - Харків

«Це — частина нашої програми, щоб надати сучасні транспортні послуги залізницею України. Контракт із General Electric є віховим для Укрзалізниці», — зазначив Шевкі Аджунер.
 

локомотив General Electric
 

Наразі компанія експлуатує у вантажному русі понад 300 тепловозів, більшість із яких вже зношена. А 30 нових TE33AC — локомотивів General Electric, на думку керівництва ПАТ «Укрзалізниця», зможуть працювати як 40—45 тепловозів старих серій. Адже вони більш ефективні, надійні та значно рідше потребують технічного огляду.
 
«Ті тепловози, які сьогодні використовує Укрзалізниця, потребують у середньому поточного обслуговування раз на три дні, а нові локомотиви GE TE33AC — раз на три місяці. Це інший вимір надійності й можливості експлуатації. Тобто ми можемо казати, що дизельний флот Укрзалізниці завдяки цим 30 новим локомотивам ефективно збільшиться на 12—14 %, — розповів Євген Кравцов. — Це суттєвий показник, зважаючи на те, що коли ми кажемо про оборот вантажних вагонів і проблеми з ефективним проходженням вантажів, то, в принципі, вони здебільшого пов’язані саме з дизельними ходами, де є дефіцит відповідної тяги. Необхідно розуміти, що, спрямовуючи перші партії локомотивів GE на південь України, на проблемні Миколаївську та Мелітопольську дільниці, ми фактично вивільняємо старі серії локомотивів, котрі використовуватимуться на інших важливих дільницях. Це означає, що вплив буде на всю систему вантажних перевезень загалом».


локомотив General Electric
 

Однією з переваг магістральних тепловозів General Electric є заощадження пального, що становить приблизно 25—35 %. Крім того, локомотиви TE33AC — це економія мастила: порівняно з тими тепловозами, які використовуються сьогодні, вона сягає 50—80 %. До того ж річні витрати на запчастини, за попередніми оцінками, нижчі вдвічі.

Схожі матеріали:
👁 1403
Категорія: Полтавщина
Теги: тризуб, локомотив, TE33AC, General Electric, Крюків




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ