Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

02.02.2018

Нова спеціальна пожежна техніка тепер є й у Гребінці


Автомобіль оснащений 4 апаратами на стиснутому повітрі німецької фірми "Огадег", бензопилами та бензорізаками...


Нова спеціальна пожежна техніка тепер є й у ГребінціНаприкінці січня Гребінківські рятувальники отримали новий спеціальний аварійно-рятувальний автомобіль Прилуцького заводу протипожежного обладнання ООО "ПК "Пожмашина" на базі шасі МАЗ. Таких "вручень" Сучасної техніки у Гребінківському районі не відбувалося вжедавно. Цього року 4 підрозділи в Полтавській області отримали такі автомобілі.

Як зазначив начальник частини ДПРЧ -21 ДПРЗ-3 Головного управління ДСНС України в Полтавській області О.М. Коркішко, що техніка справді сучасна - повнопривідний автомобіль з ємністю цистерни 4 тонни, ємністю піноутворювача 500 літрів, потужним насосом на 60 літрів на секунду, просторими кабінами з можливістю кріплення дихальних апаратів.

Автоцистерна пожежна призначена для доставки до місця пожежі бойового розрахунку, засобів пожежогасіння га слугує для гасіння пожежі водою та повітряно-механічною піною. Застосовується як самостійна бойова одиниця при гасінні пожежі, ліквідації аварій та наслідків стихійного лиха.

Провідний інспектор Гребінківського районного сектору Головного управління ДСНС України в Полтавській області Артем Сергійович Цовгаленко розповів про сучасне комплектування автомобіля.

Сорокаметрова пожежна драбина дасть змогу рятувальникам у разі необхідності дістатися до 3 поверху багатоповерхівки. Протипожежну техніку та устаткування , яке відповідає найсучаснішим вимогам, завод закуповує в іноземних виробників.

Автомобіль оснащений 4 апаратами на стиснутому повітрі німецької фірми "Огадег", бензопилами та бензорізаками, сокирами, електрогенератором, штативом з 4 потужними ліхтарями, лебідкою.

Щоб розмістити нову "лялечку" у гаражі, рятувальникам довелося проводити ремонтні роботи, адже висота автомобіля 3 м 40 см. Такі габарити дозволяють розмістити велику кількість пожежно-технічного озброєння та рятувального обладнання.

Оскільки рятувальники чергують в 4 зміни, і в караул заступають різні водії, тож всі матимуть змогу пересісти зі стареньких пожежних ЗІЛІв на нову техніку.

Новий автомобіль допоможе рятувальникам здійснювати гасіння пожеж та проводити розшук постраждалих у зоні надзвичайної ситуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Гребінці з'явилася нова потужна машина для прибирання снігу та сміття

Для транспортування потерпілих авто обладнане ношами, рятувальники зможуть надавати їм першу медичну допомогу на місці. Також у разі необхідності надзвичайники застосують пожежну та пожежно-рятувальну техніку, пожежно-технічне обладнання, аварійно-рятувальний інструментта спорядження для виконання робіт під час гасіння пожеж, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Знадобляться рятувальникам і нові перевірені засоби захисту органів дихання та спеціальне спорядження, що є в автомобілі, яке доведеться використати в умовах задимленого, загазованого та забрудненого повітря.

Сподіваємося, що новітні технології допоможуть в порятунку найбільшої цінності на землі - людського життя.

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1458
Категорія: Новини Гребінки
Теги: автомобіль, Гребінка, рятувальники, маз




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ