Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

14.03.2013

У Гребінці 199-річчя Кобзаря вшанували літературно-музичною композицією "Тарас Шевченко і Батьківщина"


Юні артисти дивовижно перевтілилися у образи малого Тараса та його щирої дитячої подруги


У Гребінці 199-річчя Кобзаря вшанували літературно-музичною композицією "Тарас Шевченко і Батьківщина"

Минулого тижня уся українська спільнота відзначала 199-у річницю з дня народження та дня пам'яті нашого великого українця, славного митця, поета, художника Тараса Григоровича Шевченка.

На Гребінківщині теж відбулися цілий ряд заходів, присвячених цим подіям.

Зокрема у залі центральної районної бібліотеки було проведено цікавий повчальний і виховний захід - літературно - музичну композицію "Тарас Шевченко і Батьківщина". Учасники театралізованої студії "ЕМІСТ", (художній керівник Т.С. Максимейко), яка діє при районному будинку культури, підготували і представили юним глядачам літературну і музичну розповідь про життєвий і творчий шлях Тараса Шевченка.

Юні артисти дивовижно перевтілилися у образи малого Тараса та його щирої дитячої подруги.

Представили Тараса у різні роки, повторили його думки, переживання, і намагалися передати найголовніше почуття, котре проніс він через усе життя - його надзвичайну неймовірну любов до батьківщини - до нашої України.

Адже саме любов до Батьківщини давала йому сили витримувати різні випробування, котрі приносила доля, давала натхнення писати вірші, прозу та малювати чудові картини.

Глядачі, а цього разу до районної бібліотеки завітали учні 7 та 8 класів Гребінківської ЗОШ №2 разом з учителями - мовниками, були щиро захоплені дійством та вдячні за враження та нові відомості, котрі вони дізналися про біографію та творчість геніального митця.

Цікавим був і бібліографічний огляд "Безсмертне слово Кобзаря".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківські учні вшанували пам'ять Тараса Шевченка мистецькими читаннями (ФОТО)

У бібліотеці з нагоди відзначення Шевченкових роковин організовано книжкову виставку, де представлені всі твори самого Шевченка та публікації про його творчість та біографію. Виявляється, найстаріший "Кобзар", котрий є у Гребінківській центральній районній бібліотеці, виданий у 1952 році.

Є багато й пізніших видань. Також представлене на виставці для вивчення і читання повне зібрання творів Тараса Шевченка у 6 томах.

Для усіх нас, для нашої держави, Шевченко означає так багато, що здається, ніби ми все знаємо про нього, про його творчість і життєвий шлях, але насправді це не так. Тарас Шевченко - це велике невичерпне, життєдайне джерело сили духу, любові до Батьківщини, яке постійно оновлюється, збагачується, і нам треба ще довго вчитися, дізнаватися, щоб осягнути усю його велич і значення, проникнугися серцем і душею.

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 2173
Категорія: Культура
Теги: Тарас Шевченко, біографія, Творчість, Гребінка, Максимейко, ЕМІСТ, ЗОШ, бібліотека, Кобзар




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ