Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

05.10.2019

У Гребінці можна заробити на каштанах


Кому і навіщо потрібні каштани


У Гребінці можна заробити на каштанахУ Гребінці уже доспіли каштани. Плоди цих дерев падають буквально на голови перехожих.

Комунальники не встигають прибирати роздавлені каштанові “горіхи”. На допомогу їм приєднуються жителі Гребінки, які не тільки збирають плоди, але ще й заробляють на цьому.

Як зазначають збиральники, часу на збір каштанів, які можна знайти практично на кожній вулиці, не займає багато - один каштан в середньому важить 20-30 грам, а особливо великі всі 50, за 1 кг зданих каштанів платять 2 гривні. На перший погляд гроші начебто і невеликі, але з огляду на обсяги зібраного, на каштанах можна непогано заробити.

Каштани приймають очищені від зеленої шкаралупи.

Незважаючи на дефіцит сировини, ціна залишилася торішньою. Це одна з причин, чому люди не поспішають гнути спину, збираючи колючий горіх. Хоча є і ті, хто не знає про збір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінківській об’єднаній громаді втілюють в життя Стратегію розвитку

Кому і навіщо потрібні каштани

Каштан щедро плодоносить, але для людей він практично не має жодної цінності. Зрідка його плоди використовують як корм для тварин, але для цього каштани необхідно ретельно обробляти і дробити. В основному ж каштан використовується у фармацевтиці та косметології. З нього роблять мазі від синців і варикозу, а також ліки від судинних захворювань. У косметології каштан використовують для виробництва антицелюлітних засобів, антивікових кремів, шампунів і мазей від випадіння волосся.

ЗБІР ВРОЖАЮ

Збір каштанів активно практикувався в радянські часи, проте після розвалу СРСР кампанії зі збору плодів тимчасово припинилися. Сьогодні ж це заняття набуло промислових масштабів.

ОСОБЛИВОСТІ

Збирати каштани досить просто. З огляду на їх вагу, за пару годин можна зібрати понад 10 кілограмів. Найкраще вибирати великі дерева, які плодоносять великими каштанами. Однак потрібно враховувати, що в приймальних пунктах приймають виключно очищені плоди. Після цього їх відразу фасують в сітки і доставляють на заводи, де відбувається первинна обробка: плоди сортують, подрібнюють і просушують. Уже в такому вигляді каштани відправляють європейським фармакологічним компаніям.

До речі, збір каштанів проходять не тільки в Україні, але і в сусідній Польщі. Там кілограм каштанів коштує близько 10 євроцентів (3,3 гривні).

Схожі матеріали:
👁 1360
Категорія: Новини Гребінки
Теги: збір каштанів, каштани, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ